Bedrogozva tévedt az M1-esre az ámokfutó láncfűrészes sofőr
2008. szept. 15.

<p>Alkoholt ivott és kábítószert is fogyasztott az a német-osztrák állampolgár, akit pénteken délelőtt vettek őrizetbe a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály járőrei. Az autópályán előbb láncfűrésszel akarta felaprítani kocsiját, majd a robbantással próbálkozott.</p>

A 27 éves férfi az M1-es autópályán közlekedett, mikor az Állami Autópálya-kezelő munkatársai megállították. Matrica nélkül használta a pályát, erre akarták figyelmeztetni, de látván a férfi bódult állapotát valamint ön- és közveszélyes viselkedését a Rendőrség segítségét kérték.

A férfi az autóból kiszállva először egy láncfűrésszel akarta szétaprózni autóját, majd cigaretta csikket akart dobni egy benzines kannába. A rendőrök azonnal a tatai kapitányságra kísérték, ahol gépjárművét is átvizsgálták. A járőrök gyanúja beigazolódott, az utastérben 3.9 gramm kábítószergyanús anyagot találtak.

A férfi elmondta, hogy csütörtökön indult el az ausztriai Hochenbergből és Frankfurtban akart menni rokonához. Mivel indulás előtt már elszívott 6 szál cannabist tartalmazó cigarettát és vezetés alatt folyamatosan alkoholt ivott, elvesztette tájékozódási képességét. Pénteken arra lett figyelmes, hogy német nyelvű táblák helyett magyar feliratokat lát mindenhol.

A férfit a Tatai Rendőrkapitányság hétfőn gyorsított eljárással bíróság elé állította. A bíróság száznyolcvanezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Forrás: www.kemma.hu

(forrás)