Megyegyűlés június 7 - Ami minket is érint
2007. jún. 7.

<p>Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat képviselőtestülete június 7-én tartotta meg soros közgyűlését. Válogatás az Esztergomot is érintő napirendi pontok közül.</p>

A Megyegyűlésen határozat született arról, hogy a megyei önkormányzat folyamatosan átadja az esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumot Esztergom város önkormányzatának. A döntés értelmében 2007. évben a Dobó Katalin Gimnázium teljes költségvetését a megyei önkormányzat biztosítja. 2008-ban a 75%-ot a megye, 25%-ot Esztergom városa biztosít. Ez az arány 2009-ben 50-50%, 2010-ben 25-75%, míg 2011-től a Dobó Katalin Gimnázium teljes költségvetését Esztergom város önkormányzata biztosítja.

Meghatározták az önkormányzat esztergomi Gazdasági Szolgáltató Szervezetének megszűnésével kapcsolatos feladatokat. A szervezet megszűntetésével az intézmények régi kérése teljesülhetett: a gazdasági kérdésekben nem különálló szervezet intézkedik, hanem az intézményekben teljes munkaidőben alkalmazott szakemberek.

Döntés született a vízi közmű átadásáról Esztergom részére A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Közgyűlése úgy döntött, hogy Esztergom Város Önkormányzata részére térítésmentesen átadja a lefolytatott egyeztetések alapján az esztergomi Pszichiátriai Betegek Otthona építése beruházás keretében a telken kívül megépített vízi közműveket, tekintettel arra, hogy az Önkormányzati törvény vonatkozó szakasza értelmében a feladatellátásra a települési önkormányzat, azaz jelen esetben Esztergom Városa kötelezett. Az átadáshoz - tekintettel arra, hogy pályázati, illetve állami források is segítették a beruházás finanszírozását - a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Tanács a hozzájárulását megadja, amennyiben Esztergom Város Önkormányzata kötelezettséget vállal arra, hogy az átvett létesítményt a beruházás megvalósulását követő 10 évig működteti és a szolgáltatást biztosítja. A közgyűlés felhatalmazta az elnököt arra, hogy ezen hozzájárulások meglétét követően a megállapodást megkösse.

A közgyűlés záró részében meghallgatták a 2007. július 31-ig megbízott intézményvezetők beszámolóját. 2007. júliusában-augusztusában hét intézményvezető megbízása jár le. Az Önkormányztai Minőségirányítási Programban rögzítettek szerint a fenntartói ellenőrzés egyik formája a vezetői ciklus végén készített beszámoló. Három igazgató beszámolóját (Szabóné Dr. Mühlenkampf Erika - K-EMÖ Jókai Mór Gimnáziuma (Komárom); Turi Bálint - K-EMÖ Kultsár István Szakközépiskolája (Komárom); Koppány Csaba - K-EMÖ Középfokú Kollégiuma (Komárom) a közgyűlés elfogadta. Az esztergomi székhelyű Géza Fejedelem Ipari Szakképző Iskola igazgatója, Seres Ferenc nyugdíjasként csak egy évre szóló megbízatást kapott, és tekintettel arra a tényre, hogy az igazgató úr a meghirdetett álláshelyre nem nyújtotta be pályázatot, a megyegyűlés a beszámolás kötelezettsége alól felmentette.. A közgyűlés a megyei önkormányzat komáromi Középfokú Kollégiumának vezetésére 2007. augusztus 1. és 2008. július 31. közötti időszakra Pethes Zoltánt, az komáromi Jókai Mór Gimnázium és Szakképző Iskola magasabb vezetői feladatainak ellátásával 2007. augusztus 1. és 2012. július 31. közötti időszakra Szabóné dr. Mühlenkampf Erikát, a komáromi Kultsár István szakközépiskola Iskola magasabb vezetői feladatainak ellátásával 2007. augusztus 1-2012. július 31. közötti időszakra Turi Bálintot, az esztergomi Géza Fejedelem Ipari Szakközépiskola Iskola magasabb vezetői feladatainak ellátásával 2007. július 1. és 2012. június 30. közötti időszakra Nádasi Lászlót bízta meg.

kemoh.hu

(forrás)