Esztergom – közpénzből fizetett médiamunkások rágalmazzák a civil szférát

Esztergom – közpénzből fizetett médiamunkások rágalmazzák a civil szférát

2008. 08. 12. 23:03

Bizonyítékok láncolata erősíti azon gyanúnkat, hogy az esztergomi önkormányzat egyik cégének, az Esztergomi Hirdető Kft.-nek egy vagy több munkatársa folyamatos befolyásolási tevékenységet végez a Szeretgom portálon. Arra is erős a gyanú, hogy ugyanez a személy vagy személyek tesznek közzé rágalmakat különféle internetes blogokon az esztergomi civil szféra egyes tagjairól.

Mottó:

Forrás: Strategopolis tanulmány, 2008 március - www.szeretgom.hu

Naplóbejegyzéseink elemzésével 12 regisztrált felhasználói nevet sikerült azonosítanunk. A 12 név mögött megbújó személy vagy személyek nyomait április elejéig tudtuk visszakövetni. Április 8-án Kovács Gáborral, a Polgári Esztergomért Egyesület elnökével tartottunk on-line interjút - a jelek szerint ennek megzavarása érdekében regisztráltak a később az Esztergomi Hirdető Kft. telephelyéhez köthető IP címről a Szeretgomot elérő felhasználók.

A 12 névben közös, hogy mindvégig Invitel ADSL előfizetésről interneteztek, naponta változó IP címmel – az egyes nevek közötti kapcsolatot a napokon belüli azonos IP címekről való belépés alapján találtuk meg.

A Szeretgom június végén új, saját fejlesztésű audit naplózó rendszert vezetett be a portál látogatóinak mérésére, mellyel lehetővé vált a felhasználók látogatási mintájának megfigyelése és analizálása.

Az új naplórendszer minden az oldalt látogató felhasználó böngészőjét képes újra felismerni egy későbbi látogatás során, hozzárendelve az adott látogatás internetes (IP) címét.

Bár a fejlesztés célja alapvetően az oldal funkcióinak javítása volt, mellékhatásként ez alapján könnyen, néhány óra alatt feltérképezhető az egy telephelyről, egy irodából internetező felhasználók közötti kapcsolati háló. Ez nagyban megkönnyítette a 12 felhasználó közötti kapcsolat azonosítását, hiába is próbálták meg ezeknek nyomait eltünteti.

Nézzük végig a 12 felhasználó tevékenységét áprilistól augusztusig:

„dödölle”

Dödölle egyike azon felhasználóknak akik dominálták a Kovács Gáborral folytatott on-line interjút.

KEdves Gábor! Kérem, határozza meg önmagát a mai gyujtogatáshoz képest. Elítéli? Politikai tettnek tartja? Szimpla Sértődésnek tartja? Gazdasági összecsapásnak tartja? MAffialeszámolásnak tartja? Kérem, mondja el, fél-e Ön,amikor ilyen dolog történik Esztergomban? Kérem, mondja el, menniben érzi felelősnek magát a közélet ilyen elfajulásáért? Tisztelettel Dödölle

Kedves Gábor? Mennyire bízhatunk Benned? Olyan alakokkal alapítasz szervezetet, mint NAgy László, aki tüntetést szervez mindenhol, ahol lehet, nyilatkozik mindenhol, ahol lehet, a nagyon elfogulatlan Raffael BAlázs készít vele életmód interjút a házáról a nagyon nem elfogult 24 órában, mindenhol betámad MEggyesre, közben a felesége meg a Völner bzalmasa, a stábjában dolgozik. NEm akarok cnspiracy theorykat gyártani! De nem vagy a megyei közgyűlés elnökének embere? Nem vagytok az elnök emberei? :) Azért, hogy Völner előrekerüljön majd a fidesz 2010es listáján? A megye szeret Téged!:)

Tisztelt Gábor! ELnéést az előbbi tegezésért. Új vagyok a honlapon, elragadt a fórumozó lendület. Kérdésem: milyen civil közösségekre gondol, például a Fideszre? HA jl tudom, tagja a pártnak, miközben nem tartja velük a kapcsolatot. Pedig ha jól tudom, fideszesként lett minisztériumi osztályvezető. Aztán a kormányváltáskor ott maradt. Átnevelték? Alkalmazkodott? Más szervezetben sem láttam feltűnni. Várom válaszát!

KEdves Gábor! Kicsit vitatkoznék Mimóval! Ő azt írja, mit keresnek politikusok a csapatában. Nem tudom, kire gondol. Horváth úr nem politikus, úgy tudo, a válallkozókat képviseli gazdasági alapon. (A lista a hídlapból: Chalupa Zoltán, Bánhidy Vajk, Erős Gábor, Horváth Mihály, Ilosvai Gábor, MAradi Péter, Morva Emilia, NAgy László, Varga Ernő) Ön azt írja, önkormányzati kpviselőkkel alakít ki jó kapcsolatot. Nem próbálta például a polgármesterrel? Fidesz-tagként biztos többet érhet el, mint ha a kisebbségből toboroz képviselőket (Koditek, Horváth, és ide sorolom, Miavecz JEnőt, aki meleg szavakkal üdvözölte Önöket . Szerintem a négy tag ajánlása túlzás. Ön a belépéseketakarja megakadályozni. A Fidesz sokszínűségéről ír . De akkr Ön színtelen?

Tisztelt Gábor! Kérem, ha már említette Varga úr megszólalását Lőrincz utca ugyében, kérem, engedje meg a kérdést: hogyan nyilatkozhat egy olyan szervezet elnökeként sárról, építéssel járó porterhelésről, amelynek tagjaként Varga Ernő építkezésével is sok emer életét zavarta meg hasonló jótéteményekkel: zajjal, porral, sárral, hatalmas teherautókkal. Kéerem mesélje el akkor mért nem emelt szót? Kérem, oszlasson el egy félreértést még ezzel kapcsolatban! Bádi és Misznéder urak levele, akik mindig is a baloldalhoz kötődtek, hogyan jöhetett ennyire jól? Ön szerint érdemes volt e hisztériát kelteni ? A mai gyújtogatás után hogyan értékeli ezt a művüket? Várom Válaszát!

Kedves Gábor! Ön évekig távol tartotta magát a közélettől. Ez egy. Ön most néhány jól ismert bajkeverő segítségével robban be a közéletbe. Ez kettő. Kíváncsian várom egymérnöknek írt válaszát a polgármesterségről, és Anonymusnak írt válaszát a 2010-es indulásról. Önt üdvözölte Miavecz, aki remélte, hogy Meggyes Tamás gyermekei nem fognak semmit elszenvedni, a mai eseményekből. Majd ezután hatalmas csúsztatással arról ír, hogy mások gyermekei sem szenvednek majd a városvezetés döntéseitől. Ez volt, amiért regisztráltam, mert ez annyira felháborított. Ez ugyanis csúsztatás. egy gyújtoatás nem állítható ugyanis párhuzamba a városvezetés döntéseivel. Konkrétan kérem, hogy erre válaszoljon. És arra, hogy vállani tudja a közéleti szerepvállalást akkor, amikor az egyiok tagjáról, aki képviselő látjuk naponta, hogy külföldi rendszámú autóin közlekedik a városban. Ami után nem fizet súlyadót. És azt is látjuk, ahogy szavaz a városházán, amikor a város pénzéről döntenek. Várom válaszát!

Kedves Gábor! Kérem, válaszoljon. Ön olyan szervezetként írta le az egyesületüket, amibe eléggé nehezen engednek be tagokat. Nem kellett volna tájékozódnia az alapításkor róluk? Azt látom, hogy mindeb tagjához lojális. Ilosvai Gábor ügyvéd úr szintén nagy visszatérő lesz, vagy csak ő vállata a bejegyzési ügyek elintézését?

Kedves Gábor! Horváth úr vállalkozásának kell rendezni a foglalkoztatással járó terheket. A gépjármű, na az Horváth úr magánszemélyiségéhez tartozik. Az adó kikerülése is. A képviselőség is a magánszemélyiség, ha szabad ezt a pongyola kifejezést használni. Vagyis a kettő ellentmondásben van. Vagy Horváth úr indulhatna Nové Zámkyban, vagyis Érsekújváron, vagy PAssauban a képviselő mandátumért.. Akkor nem lenne ellentmondás. A cégéről még annyit szeretnék elmondani, hogy Meggyes Tamás oplgármestersége idején nem kevés hátszelet kapott. Erről szól Mimó kérdése is nem sokkal előbb. Vagyis a 300 ember meg az utánuk fizetett adó és járulék nem egyedül az ő érdeme. És nem a magánszemélyisége, a plitikusi énje által is létrehozott szervezeté. Várom Válaszát!

Kedves Gábor! Azért azt tudjuk, hogy a konzervazív álláspont az abortuszról, az eutanáziáról és a homoszexuális házasságról nem kabát, hogy szögre akasszuk, ha kényelmetlen, hanem alapelv. Ön akkor most mégis inkább liberális, aki nem ért egyett ezzel a hárommal, de szívesen szövetkezik, miközben feladja elveit? Várom Válaszát!

Nyitó hozzászólása, melyet a Meggyes elleni támadás napján követett el, erősen emlékeztet Gulya István későbbi Hídlapos cikkére, melyben a gyújtogatás hátteréhez kitalált összeesküvéselméletét írta le.

Gondoltam, megnézem. Mit írnak a gyújtogatásról. Hát nem csalódtam. öngyújtogatás már az első tízben benne volt. Gratulálok. Komolyan gondoljátok, hogy ami itt megy, annak semmi köze hozzá? Ami itt megy ma Esztergomban, arról ti tehettek. Ezért hívják másutt gyűlölgomnak ezt a honlapot. Éppen néztem a Cserép János bejegyzését, hogy a gyerekek a Helischer úton. Sajnálom, hogy a videó nem indult. Az nem Bádi Gábor volt a nyitó képen? Aki Kovács Gábort támogatja? merrt a vak nem látja, hogy balról csináljátok meg ezt a kóklert. Ezért támogatja Bádi Kovácsot Aztán jött Meggyes Tamás plgármester közleménye. NA, gyorsan fölé is tette Cserép a magáét, gondolom, lesz mg gyorsan sok új hír, hogy lenyomjátok a Helischer utcai közleményt. Mert az nektek nagyon fáj, hogy a Polgármester intzkedett. És hogy javasolta a Táncsics utcáról a bejárást. Ahogy egyébként korábban évtizedekig volt. Csak a spanyolviaszt kell újra feltalálnotok, és azt hiszitek, megvan a polgármesteri címhez a szavazatok. Hát nem. Ahhoz az kellett volna, hogy mg leégett házra is úgy reagáljatok, hogy elmentek tárgyalni, felhívjhátok a Giegler KFT-ét. Ahhoz józanság kell, mértéktartás, vezetői képesség, rátermettség. Ti meg csak a saját nyálatokat habosítjátok újra. Mert ti azt án tudtatok fikázni. Csak magyarázzátok meg, miért a Kovácsról gondoltátok, hogy majd jól elintézi? És miért gondoltátok, hog újabb iskola ügy lesz a leveleitekből? Most amellett, hogy el kellene ismernetek az intézkedés gyorsaságát, meg el isképzelhetitek Meggyes mai napját, és hogy abba még belefért a HElischer utca is, gondoljátok el legalább azt, mit sikerült elintéznetek néhány magas vérnyomást? Gratulálok nektek ehhez a szomorú, gyűlölködő hangulathoz, Meggyesnek meg a gyors intézkedéséhez. Innen kérem, tartson ki. Mert kevesen vannak a szeretgomosok. A többség józanul hallgat, és fáj neki, amit csináltok.

Döbbenet! A MÖM szerint talán nekik van fenntartva a molotov koktlos majomparádé? Bejó Gábor persze menten felrakta. "iránított, összehangolt erőszakos bűncselekményt" nem követtek el "politikai indíttatásból?" Ember, holélsz? Nem olvasod a szeretgomos fórumozásokat? Te nem emlékszel mi történt Mo-n az elmúlt pár évben? Tettrekész, megvlt. Tenni képes, megvolt. Élhetőbb Esztergom, megvolt. Volt! Élt máig! Adjon az Isten!

Nézd meg, nézd meg, csak nekem nem megy. A kérdés, hogy akarunk-e szállodát, és feltöltést. Száállodát: munkahely, turisták. Feltöltést: nem jön fel a Duna áradáskor, miért jó az? el kell magyarázni 2002, 2006 után? Teherautók az úton, persze, lehet tiltakozni, de mikor építsenek? Misznéder vagy Bádi, vagy a szülők ikor jelentkeztek az építőknél? Mért kell a szeretgomon nyomni, hogy a polgármester így, a polgármester úgy. A sértegetős cikkeket nyomni egymásután?? Mért kérdezi meg, hogy ki vagy? Nem szeretném, hogy gúnyolódjanak rajtam. És háztűznézőbe jöjjenek az Önök munkatársai. ÚŐgy értem, Bejó Gábor a fényképész.

Kedves! Mond már meg légyszíves, hogyan lehetne sár nélkül mépíteni bármit? Én megkérdeztem Kovács Gábort is, hogy hogyan képzeli el, ő sem tudott rá válazolni, pedig ő polgármester, és szakértőkből kovácsolta össze a szervezetét. És mégis sár volt Varga úr építkezésén is, pedig ő tagja a PEEnek, és a Gigler építkezésen is, pedig azok a Meggyes állítólagos barátai. Igaza van Mimónak, sőt! Most építkeznek, aztn kész lesz, lehet örülni. Jut eszembe: oszt jó napot. szerinted mi épült meg valaha sár, forgalom nélkül? és izzítod már magad a Fürdőszállóra? mert az lesz ám a haddelhadd.

Dödölle már ekkor sem kedvelte túlzottan Bejó Gábort:

KEdves Gábor! nem gondoltam volna, hogy hazaérve egy ilyen ocsmány első bejegyzést kell olvasnom tőled ez alatt a hír alatt. Irígy vagy, sajnos nem lettél j ember abban a jó gmnáziumban, aminek állandóan pártját fgod. Mert azt ugye nagyvonalúan rendbetette az önkormányzat, pénz nem számított, mire beköltözött a hellbe, pedig csak ideiglenes a ahelye. Moist meg hárommillió forintot sajnálsz. Nme vagy rendes ember, irígy ember vagy. Pedig te is csak" egy bekööltöző vagy. Húzzunk egy piros vonalat anyilvántartásban: többet ne? Szép és illendő dolog a határontúliakat támogatni. Perszelehet, hogy csak késleltetni akartad az istvános hozzászólásokat. De rossz módot választotál. Olvasom, hogy családod sokasodását "szaporodásnak" írtad egy másik fórumban. Ej-ej. És akkor most neked "kölykeid" vannak. hogy a születés szóból ne űzzünk már tréfát? Tényleg miért nem mradtál dömösön?

Pontosan az történt, amit vártam: Cserép Úr rögtön jeléentkezett, védeni Bejó Urat, aki gyan személyeskedhet, de róla és vele kapcsolatban nem lehet megjehyzéseket tenni. Ki akkor az érinthetetlen Esztergomban? És mellé tercel a lánglovag. A tercelés azt jelenti, hogy ugyanazt a nótát más hangon fújni. A kábelezésről valóban nem tudok. Arról, hogy az istvános tanrok mennyit egyeztettek az építkezés során, arról igen. Nem sokat. BAlhé volt, arra ráértek. Viszont mondnál egy olyan iskolát az országban, ahol nem kerülgetik a témát, nem akarnak spórolni, és beépítik liftet? mondjuk egy dömösi iskolával is megelégednék. VAgy egy olyan teret mint a mi SZÉP Széchenyink? Elég lenne innen a második szomszédból, mondjuk Dömösről. És vlóban lehetett volna az Aranyt beköltöztetni. Éppen ezen háborogtam sokat: miért szegény kertvárosika jártak rosszul, és miért az istvánért kellett az önkormányzatnak annyit melózni? MErt sok önkormányzat egyszerűen megoldotta a problémát. NAgy iskoabezárási hullám volt tavaly, meg tanárokat bocsátottak el Akkor nem lépett semmiilyesmit Esztergom.Pedig én irigyelném z Istvántól a ráköltött pénzt, de engem nem kérdezett senki, és nem mentem tüntetni, nagy táblával. Áthúzott 260milliót rajzoltam volna az egyik oldalára, a nullákat tojások jelképeték volna. Szaporodásnak a gyermekvállalást, kölykömnek a gyermeket nevezni mért fér bele a szeretgomos moderálási elvekbe? Kiállni egy olyan vlt igazgatóhelyettes mellett, aki kétszer megtagadta az iskoláját? az belefér az Istvános elvekbe? És a szeretgoméba?

„anyácska”

Ezen a néven érezhetően egy másik személy írt a Szeretgomra – nem ugyanaz, aki „dödölle” néven a fentieket közzétette. A 12 személy között ő az egyetlen aki nem csak Invitel ADSL-hez tartozó IP címekről érte el az oldalt, de belépett a www.esztergom.hu címről is. Anyácska Miavecz Jenő ellen lehetett „hadirendbe állítva”:

Egy olyan kérdésem lenne csak: egy másik fórumban arról folyik a vita, hogy megbüntetik a távolmaradt képviselőket stb. stb.... Ha Miavecz úr még arra sem vette a fáradtságot, hogy megnyomja ez ügyben a gombot, hanem elhagyta az ülést, akkor miért itt levelezik. Miért nem ott emelte fel a hangját? (gondolom, tudják, milyen pontokat tárgyalnak? de nem vagyok benne biztos)

Kedves Jenő! Akkor a 14 év alatt történt, olyan rendeletekkel kapcsolatban szóljon, amikor bent volt. (meg persze, amelyekkel nem ért egyet) De így egy kicsit érdekes a dolog. Kivonulok, UTÁNA meg felháborodom valamin, amit akkor, amikor kellett volna, nem tettem meg? (ez olyan, hogy ők mindig annyian vannak, hogy nekik legyen igazuk) (akkor minek van ott egyáltalán?) (úgyis nekik lesz igazuk) Megnézheti az ETV-n is a közvetítést! üdvözlet

Gondolod, hogy pont Miavecz Jenő lehetett volna a mérleg nyelve egy ilyen helyzetben? Ez egy igen lebecsülő, vagy inkább becsmérlő mondat. Pont ő, az kis.....? Nem nézel ki belőle semmit? Ezt már nem fogjuk megtudni, hogy mi lehett volna. Mert kivonult. Úgyhogy számára az ügy lezárult, még mielőtt elkezdődhetett volna. De ő? A "lett volna" meg tudod mi? (ha nagyapám sárga lett volna, meg csilingelt volna, ő lett volna a villamos)

Nem néztem ülést, meg nem is voltam ott, nem nagyon érdekel. Ha Miavec képviselőúr nem tehet semmit, akkor meg...., hát nem is tudom. Menjen el a Suzukiba 3 műszakba, oszt ott lehet dógozni. Ott próbáljon meg kivonulni, ha valami nem tetszik neki! Azt meg igazán nem értem, hogy miért hivatkozik egyes portálokra, mint forrásokra a Hídlapban. Még ez a portál hagyján, de itt is sok a csúsztatás, de az egominfo úgy hazudik, mint..... nem is tudom mi. (biztos szerződtek, minden egyes képviselői hozzászólásban megemlíti a portálok nevét, és kap érte valamit) (szeretgomos alsógyatya pl.)

„Mimó”

Mimó is a Kovács Gáborral tartott on-line interjún tűnt fel három kérdéssel:

Mimó: Kedves Gábor! Ha szavai szerint fontos önnek és megoldhatónak tartja a szakmaiságot, akkor mit keresnek a táborában kifejezetten politikusok, helyi képviselők?

Mimó: Kedves Gábor! És Horváth Mihály mihez ért? Nem akkor bővült annyiranagyon, amikor élvezte a Fidesz-hátszelet, a Meggyes-támogatást? Sajnos, jól emlékszem arra a pletykára (azért írtam, hogy sajnos, mert undorodom a rosszízű és rossz-szándékú áhírektől), hogy HM és MT azért bontatta le a régi mozit, hogy ott kaszinót építsen.

Mimó: S még annyit (ha már emberekről beszéltünk): Erős Gábor FIFA-játékvezető mihez ért? A fújoláshoz? Hallottam ám egyszer csúnyán elküldeni mindenkit. Nem a pályán.

Hozzászólásai először a Meggyes ház felgyújtásával kapcsolatosak:

Sziasztok! Én nem értem. Most akkor kell turizmusfejlesztés vagy árvízvédelem, vagy sem? Döntsétek már el, hogy mit akartok! Szerintem nyugodtan lehetne menni a szigeti suliba a Táncsics utca felől. Egyébként a mai gusztustalan események (igen, a Meggyes elleni támadások) után gondoltam, hogy írok. Mert eddig nem akartam a puffogáshoz adni a hangom. Fontosabb a családom és a békéje. És a fejlesztés. A szállodaépítés és a pályák árvízvédelmi feltöltése.

Nagyapó! Önfelgyújtás? Erősen kétlem. Ha beszélgetett volna azokkal az emberekkel (én kettővel megtettem), akik ott voltak az oltásnál, tudná, hogy voltak ott azért könnyek... Egy városvezetőnek pedig mindig erőt kell mutatnia. Egyébként. Vagy maga tisztelné azt, aki vékonyka hangon nyafogna, hogy így rossz, úgy rossz? Szerintem becsülnie kellene azt az embert, akinek volt tartása, nem omlott össze ilyen esetben. (Én összeomlottam volna.) Oda a ház, sok év munkája, mármint hogy sokat barkácsolhattak rajta a háziak a saját kezükkel. És tévedésben van, nem minden a pénz. Az is biztos, hogy ez a ház - például - felvett hitelből épül. Történetesen onnan tudom, hogy egy barátnőm pont abban a bankban dolgozik, ahol szerződést kötött. Nem tudom, ki miért tette azt, amit tett. De azért én nagyon remélem, hogy fény fog derülni az elkövetőre és/vagy a felbujtóra.

Csak tele van a város - a szeretgom is - olyan hangokkal, hogy itt nem történik semmi, nem változik semmi. Szerintem, ha lesz szálloda, lesz nekünk is út, járda és kátyú. Idén meg, úgy hallottam, folytatódik a bánomi áttörés is. Tudod (bocs, hogy tegezlek) ott, ha különösen kátyús. De, ugye, azt sejted, hogy aztán az mekkora nagy felfordulással fog járni.

Ő sem kímélte Miaveczet:

Kedves Jenő! Ha demokráciahiányos lenne ez a város, nem ülhetne ott a testületben, vagy nem fórumozhatna. Álljon le, szerintem kezd egy kicsit paranoissá válni, mindenbe politikát keverni. Különsen, hogy civilnek vallja magát. Csak kérdem: ez civil dolog? Üdv: Mimó

A Suzuki ajándékozás kapcsán Meggyest védi:

Sziasztok, Jó napot! Gonosz vagy, Antidepresszáns, most mi abban a baj, ha MT segítségére siet a Suzuki, és ad egy kocsit? A városházának a feladataiból adódóan több kocsira van szüksége (mint ahogy ez minden városban ez van). A Vitara ilyen funciókat lát el. Elza: azt hiszem, a Suzukival történt viták miatt nem lehetett olyan jó a viszony, hogy adjanak egy kocsit. Oké, a tévének adtak, de azt - úgy tudom -, lehirdették. Különben meg azt mondom, hogy végre, új Suzukija lesz a városnak. A gyereküléses "viccet", pláne, mint nő, nem is akarom érteni. Mimó

Amikor pedig a Gyarapodás programja és a hetvenes évek pártbizottságának Esztergom fejlesztési tervei közötti párhuzamok jöttek szóba, így reagált:

Szia! Ez csak az bizonyítja, hogy a hetvenes évek óta gondolkodtak ezeken a dolgokon. Soha senki nem állította azt, hogy minden az mostani városvezetés találmánya - a bánomi áttörés terve is, ugye, már létezett a nyolcvanas években -, csak most sikerült tető alá hozni. Én nem értem, hogy miért baj, ha történnek ezek a beruházások. Amikor meg nem történtek, az volt a baj. (Emléxel, mindig ilyeneket lehetett hallani: ebben a városban nem történik semmi. Tessék.)

A Kossuth Lajos utcai építkezés kapcsán többen is kifejezték nemtetszésüket a város útjaira kerülő sár és kosz miatt. Mimó erre is támadóan reagált:

Kedves Panna! Úgy van, szerintem sem kellene semmilyen építkezés, árválkodjon csak tovább üresen az a telek a Kossuth utcán... Mikor értjük már meg végre, hogy ez bizony ezzel jár?! Hogy bárhogy is csiszatolják az úttestet, sár lesz, és bárhogy is szeretnénk, nem fogjuk tudni még jó ideig használni a járdát. (Sajna.) De egyszer kész lesz:)! Nem ismerősöm a befektető, és különösebben nem is érdekel az egész, viszont annak csak örülni tudok, hogy eltűnik az a lyuk. Amióta Esztergomban lakom, ott volt. Most ház lesz ott. Szerintem, ha azt akarjuk, hogy jobb hely legyen ez a város, akkor tudomásul kell venni, hogy ez kényelmetlenségekkel jár. Kicsikkel is, nagyokkal is. És mindebben nyolcadlagos dolog, hogy ki mit engedélyez. Egy másik fórumozónak már írtam: ha nem történne semmi, akkor meg az volna a baj.

Végül ő is Bejó Gábort támadta:

Halihó! Szerintem demagóg vagy, Bejó Gábor. Ugyanúgy cenzúrázol, mint ahogyan Kínában csinálják. Csak itt így mondják: moderálnak.

„zsuzska”

Zsuzska és Kovács Gábor:

Kedves Gábor! Felmerült bennem egy-két kérdés, amire szeretnék, és úgy gondolom, hogy az egyesületükkel kapcsolatban még jó pár ember szeretne választ kapni: Érdekelne ,hogy miért nem vállalják fel nyiltan, hogy az egyesületüket politikai megerősödésre, térhódításra is megpróbálják felhasználni?! Van egy-két olyan alapító taguk akiknek elég nagy súlyuk van a helyi politikában! Úgy gondolja, hogy majd ők ezt nem fogják kihasználni? Hogyan gondolja a testülettel való kommunikálást, tanácsadást? Ön helyi Fidesz tag, de az előző minimum öt évben egyszer sem kezdeményezett párbeszédet ezzel a grénummal, pedig ez grénum jelölte a most döntéshozó pozícióban lévő képviselőket. Ön tagja egy politikai szervezetnek, amellyel szinte nem tartja a kapcsolatot, de ha elmenne a gyűlésekre lehet, hogy közvetlenebbül tudna hangot adni az elképzeléseiknek. Ez a párbeszéd gondolom valamiért megszakadt. (Lehet, hogy mégis van Önöknél egy-két sértett ember) Akkor most nem igazán értem! Mi a célja? Hogy szerepeljen egyes helyi médiumokban, kihasználva így-úgy, hogy ezzel megismerjék a nevét bevonuljon a köztudatba? Vagy ,hogy valóban elérjen valamit, rá tudjon világítani a Ön által vélt problémákra?

Zsuzska feladata először a Gyakorló előtti építkezés helyzetének szépítése lehetett:

Nem nagyon értem, hogy hogyan nem látja valaki azt, hogy ez az egész kezdeményzés egy nagyban politikai célzatú társaság. Az összetétel eléggé adott! Vannak pénzesek, vannak olyanok akiket előtérbe lehet helyezni, vannak akik látszat semlegesek! Azért Pl. Koditeknek is elég jól esett, hogy indulhatott Fidesz listán. De, ha már esetleg ki kellett állni egy-egy döntés mellett, akkor a azt mondja, hogy Ő az elejétől ellenezte! Pl. egyirányúsítás, hol a nyoma hogy tiltakozott? Amúgy nem foci, hanem rögbipálya:-) A Gyakorlónak 2 bejárata van! Akkor most miről beszélünk?

Természetesen a Miavecz elleni támadás sem maradhatott ki a sorból_

Liberális!!!Nem nagyon értem ezt, ne haragudj! Te tényleg a városházi leépítésekről beszélsz? Nem a Te kormányod épített le 8-9 ezer közalkalmazotatt......? Ki adja meg a keretszámot ami alapján ezeket végre kell hajtani? Én is tisztán látom, hogy sokszor sok mindent felhasználnak "emberek" politikai célzattal, de ez már azért minősíthetetlen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

„jani”

Ez a felhasználó keményen indított és még keményebben folytatta rövid (mindössze 2 napos) tevékenységét. Először Bejó Gábor azon bejegyzésére reagált, melyben abbéli félelmének adott hangot, hogy Meggyes Tamás (nevében Gulya István) polgármesteri blogot fog indítani:

Ha lesz ilyen egyáltalán, nem "gödörfényképező" dömösieknek szól majd, hanem esztergomiaknak. Mellesleg érdekes, hogy ha valaki veszi a fáradtságot, és lefényképez két üres, eldobott tejesdobozt, de lehajolni már nem tud, hogy kidobja. Fájt a derekad? Ez a szarrágás.

Neked az a dolgod, hogy ezeket fényképezd? Ezért fizetnek?

A következő bejegyzése erősen hasonlít az ekkortájt az egomikomcsi és esztergomimese blogokon közzétett gondolatokhoz.

Itt mindenről szabad írni? Vagy csak nektek szabad mindent? Erről lehet? Felgyújtották Meggyes házát. Szarháziak voltak. Azt most ne feszegessük, hogy Jenő csak utólag állt melléjük, vagy azért tették, mert Jenőék előre befűtöttek a hangulatnak. Az viszont, ami pletykaként terjed a városban, már egy súlyos fokozata a Bádi-Miavecz-Misznéder-Kovács-féle pogromnak. Történt ugyanis, hogy másnap tetőfedők, ácsok érkeztek a leégett ház elé, és használt (hangsúlyozom: nem zsír új, hanem bontott) tetőléceket hoztak, hogy a megégett tetőszerkezethez valahogy hozzászegeljék a további károktól óvó nejlont. Na és mi történt? Hogy szokták ezt a Könözsy-Haller-Sasvári korszakban elkurvult, Miaveczcel, Kováccsal mérgezett Esztergomban? Ellopták! Ja, meg kilopták a kiégett autóból a napszemüveget is. A tetthelyen még megvolt, aztán már nem volt meg többé. Hullarablók. Hát ennyi.

Janitól több bejegyzés nem érkezett a Szeretgom portálra. Talán érezte az elkövető, hogy egy kicsit túllőtt a célon, hiszen válaszul Miavecz Jenő azonnal rendőrségi feljelentést helyezett kilátásba vele szemben.

„kabokrisz”

Kabokrisz aznap és arról az IP címről regisztrált amikor és ahonnan dödölle utoljára látogatta a portált. Kezdetben teljesen más stílust vett fel, mint az előző felhasználók, de ez viszonylag hamar visszaváltozott és megjelent az összetéveszthetetlen arrogancia.

Az autó a Suzuki gyár tulajdona, szerződés szerint vezethetik az abban szereplő személyek. A polgármester felesége is a szerződésben szerepel. Ti meg próbáljatok meg a saját házatok táján söprögetni! Bejó meg vajon főállású szeretgomos fényképező? Követi a polgármestert, meg a feleségét? Ügynökség? Kért engedélyt a lefényképezett személytől?

Igen az autót a Suzuki cég ajálnotta fel az önkormányzatnak. Segítségül. De a tulajdonos attól még a Suzuki. Érted? Segítségül. (ők segítenek) Ti meg rosszindulatúan fényképeztek. Az infok pedig tévesek, mert aki ott vezeti, az vezetheti, van rá szerződése. Szerintem a téma itt kimerült.

Kíváncsi lennék, ha Téged valahonnan kirúgnának, vagy csak felmondanának neked, utána meg vissza szeretnél menni az irodába, akárcsak egy golyóstollért is, mikor engednének be akármilyen munkahelyre, gyárba, üzembe........ Vagy ha neked lenne céged, felmondanál egy alkalmazottadnak, és ott verné az ajtót, hogy de igen, én még le akarok ülni ahhoz az asztalhoz...... Te beengednéd? (úgy őszintén)

Legyen ingyen a benzin Esztergomban! Mit szarakodunk itt a parkolással! Ha itt ingyen adják a benzint, mindenki idejön tankolni, csak megállnának már a városban vásárolni, meg kajálni is! Hisz megtakarítanak a benzinen egy csomó lóvét! Ingyen benzin, de fizetős parkolás!

Amióta van parkolódíj, azóta nincs zsúfoltság. Meg ha van is, még mindig kisebb, mintha nem kellene fizetni. (így addig állnak ott meg, amíg szükségük van arra a parkolóhelyre, nem felejtik ott egy-két napra az autójukat) Mi ebben a városban élünk (ellentétben veled, meg Bejó alkalmazottaddal), s szeretnénk normálisan élni (itt). Meg szerintem nem azért mennek tönkre egyes boltok, mert fizetni kell a parkolásért. (pólóbolt is ezért ment tönkre?):)

De vicces. Vicces vagy. Mint ezen az oldalon, mindig jó ötletek születnek, hova lehetett volna költeni a pénzt, meg jobbnál jobb ötletek..... A népszavazás hat és fél milliójából ki lehetett volna fizetni négy havi iskolatejet..... Gondolj erre Lívia, ha tejet iszol, hogy sok kisgyerek ihatta volna a tejet!

Kár tovább ezt a témát feszegetni, hol mennyien voltak, hány ember írta alá....stb.stb. lassan írom, hogy mindenki megértse:A NÉPSZAVAZÁS ÉRVÉNYTELEN lett, mivel nem ment el megfelelő számú szavazó. Attól, hogy a dolgozatod elért egy bizonyos pontszámot, de annyit nem, hogy meglegyen a kettes, az még egyes.( Attól még az is lehet, hogy egy-két kérdésre hibátlanul válaszoltál.) A téma szerintem kimerítve.

Érdekes lenne az a buszvég, amit 145 millióból hoznak ki. Abból egy házat lehet építeni. Igaz biztos luxus kivitel lenne, de nem hiszem, hogy egy buszpályaudvar, mindennel együtt ennyiből kihozható lenne. De lehet, hogy a tesco számításai alapján is egy-két törpe még beleférne.

„MagdiAnyus”

MagdiAnyus regisztrációja arra a hétre esik, amikor M. Jánost és társait letartóztatta a rendőrség, valamint Meggyes Tamás az ominózus Horváth Mihályt gyanúsító sajtótájékoztatót tartotta:

Botrány, hogy mi folyik itt! Ezt azért nem gondoltam volna H. M.-ről! Tényleg benne lehet?

ugye milyen érdekes?............................. (nézhet mindenki mindenkit hülyének) Ami még elgondolkoztató: Esztergom igen kicsi város. Az elfogott vállalkozót, szűkebb, távolabbi családját ismerem. Szerinted az, hogy megbírságolják, ok arra, hogy ilyen lépéseket tegyen? Vagy csak elvitte a "balhét"? Mondani valószínű, nem mond semmit, mert mindennek megvan ugyebár az ára. Leüli majd, amit majd kiszabnak rá, ha kijön meg megkapja érte a pénzt, azoktól, akiknek ez érdekükben állt. (sajna, ez néha olyan, mint a filmekben) De a valóság néha bonyolultabb tud lenni, mint a filmekben. :)

A Szeretgom újságot begyűjtő csapatokra reakcióként:

Az esztergomiak összeszedik és kiviszik mindet Dömösre, meg postázzák Kecskemétre.

A Babits nyaraló július eleji bezárásával kapcsolatban írta:

Tudod, Édesem, nekem a honlapnál kicsit többet ér a múzeum igazgatójának szava, akár a telefonban is mondja. Méghozzá azt, hogy nem fog bezárni. Legalábbis nem most. De minek is vitatkozom veletek ezen? Olvassatok erről az oldalról sok-sok téves infot, és mindent higgyetek el, amit itt láttok. Csak azt nem értem, hogy pl. amit a Hídlapban olvastok, az mind hazugság. oké, rendben van. De miből gondoljátok, hogy itt minden információ megállja a helyét? Attól, hogy ismeritek a hírek íróit, nem biztos, hogy nem tévesek az infóik. Rengeteg téves információ jelenik meg ezen az oldalon, mert nem járnak utána, tájékozatlanok, s félrevezetik az itt netezgető olvasókat. Itt nem a polgármester szapulásáról és ilyen elfogult dolgokról, meg pletykákról beszélek, mondjuk elég érdekes, hogy az oldal látogatói nem ismerték fel a polgármester feleségét az autóban, stb. hanem van egy csomó olyan adat, amit nem tudnak, és abból kombinálnak össze valamit, aztán írják a tévedést. Ti meg beveszitek! na, pá, mert mennem kell felmosni a Rózsában.

MagdiAnyus ezek után ki lett tiltva. A 12 felhasználó közül ő az egyetlen kitiltott.

„Kamil”

Kamil a Gulya által június végén a Hídlapban leírtakra (M. János és a Gyakorlónál felvett videó esete) reagáló cikkeinkre, blogbejegyzéseinkre reagálni regisztrált először:

Nos, én úgy gondolom, hogy ha csak a szülők egy kisebb hányada állt volna meg (a videón jól látszik az elhaladó autók sokasága), akkor tucatnyian lettek volna a demonstrálók. Viszont nem álltak meg! Vajon miért? Talán nem akartak együtt szerepelni a felvételen látható személyekkel? Nyilván igen, különben odamentek volna demonstrálni. Gondolom egyrészt azért sem ment oda a többi szülő, mert siettek munkába a többiek pedig talán nem kívántak a videón látható személyekkel együtt szerepelni. Látva az utóbbi hetek-hónapok eseményeit, ezt igen bölcsen tették. Az ember legalább a barátait és a környezetében levőket válogassa meg. Ugyanis szerintem sokan vannak akik a felvételen látható delikvensekkel se videón, se anélkül nem hajlandóak szóba állni.

Horváth képviselőnek talán tanácsosabb lenne inkább azzal foglalkoznia a csatornafedeleken túl, hogy mivel külföldi rendszámú gépjárművel/gépjárművekkel rendelkezik (látni is, meg a városban is azt beszélik erre/arra - akinek van füle meghallja...) ezért a város évente több tíz-, sőt inkább több százezer forinttól esik el az ily módon elmaradó gépjármű-adó miatt! A kérdéses dolog csupán az, hogy hány gépkocsival rendelkezik Horváth úr, illetve mindegyik külföldi rendszámú-e? A átlag ember még csak-csak ügyeskedik, de egy képviselőtől ez nem túl szép magatartás!!! Nem hogy nem szép, de számomra és szerintem sokak számára elfogadhatatlan!

Nem akarom a mélygarázs témát idekeverni, nem ide való, de azért véleményem van róla. Én úgy tudom, hogy éppen ellenkezőleg történt a dolog. A város képviselőtestületének bölcs többsége nem az előnytelen bérletet támogatta (ahogy ezt tette néhány felelőtlen képviselő…), hanem a megvételt. Úgy járt volna a város a parkolóhelyekkel kissé elvonatkoztatva, mint az Egyesült Királyság (azt hiszem 1997-ben) Hongkonggal - azaz vissza kellett volna adni! Tehát már tárgytalan, hogy írjak vagy ne írjak a Fideszes képviselőknek. Maximum egy üdvözlő-köszönő elektronikus levelet tudnék írni a mélygarázzsal kapcsolatban.

Kamilt később „újrahasznosították” a KGYFC (Kolumbán György Fan Club) fórumban, ahol érzésem szerint a Szeretgom offline-ban megjelent cikkek negatív hatásait kellett volna valahogy befolyásolnia:

Tisztelt "Tanár Úr"! Önnel még nem fordult elő, hogy lehagyott egy vesszőt, melléütött a klaviatúrán, stb.? Önnek mi a lényeg? A magyar nyelv hibátlan használata vagy Kolumbán úr folyamatos piszkálása? Én ezt az utóbbit érzem erősebbnek. Nem unalmas még? Nincs más szórakozása?

„amud”

Amud friss regisztráció, viszonylag kevés hozzászólással:

Vagy a nagyvállalkozók fordultak el tőle? A Giegler? Vagy a Héttornyú építői? Egyedül talán a M. János ... De ő, ugye, előzetesben... :)

Nyilván foglalkozik a választóival is, mert a lakossági fórumon is kiderült, hogy a bánomi áttöréssel használni akar. Miért kell mindenért bántani?

Egyébként tényleg, miből adják ki a Szeretgomot offline? Azért egy magánembernek ez kicsit sok kiadás, nem?

Fene egy ezt a randa Fideszes többséget, mi? Ha valamit építeni akarnak, akkor még meg is tudják szavazni. Ronda dolog a demokrácia, de működik. Az pedig, hogy a városnak nem lesz jó az új buszvég, meg szerintem kevesen gondolják.

„Sirály”

Sirály is friss regisztráció, de nála világosan meghatározható a cél, amiért regisztrálták: hitelteleníteni Bejó Gábort, és erősíteni Kolumbán Györgyöt.

Csak szépen lassan, kronologikusan vegyük át a dolgokat és utána ítéljünk. Egy ismerősöm elmondása alapján, aki ott volt az egykori zsinagógában: 2008. július 31.,csütörtök - Lakossági fórum a Bánomi áttörés II.-ről, dr.Kolumbán György és Petrovics János képviselők részvételével 18 órától. A tervrajzok (+műholdfelvétel, stb.) hozzávetőleg 17:45-kor kerültek kiállításra. Azokat egyébként mindenki megtekinthette a kezdés előtt is. Bejó Gábor kb. 10-15 perccel érkezett a Technika Háza elé. Egy-két perc késéssel elkezdődött a fórum. Bejó Gábor ezután, azaz a kezdés után lépett be a terembe, amikor a fórum már folyt! Bejó Gábor a fórum rendjét (nevezhetnénk akár illemszabálynak is) megzavarta azzal, hogy odament a táblához, amire a tervrajzok voltak kifüggesztve. Ekkor lett megszólítva, hogy a fórum nem a rendzavaróknak szól!

Akkor most ki provokál? Világos, hogy Bejó Gábor!

Ez annyira gyermeki stílus, hogy "de nem, nem kezdődött el" vagy ahogy ön állítja:" Bejó Gábor nem egyedül érkezett a lakossági fórumra, és akivel érkezett, tanúsíthatja, hogy az még akkor, a megérkezésükkor nem kezdődött el." A lényeg az, hogy a fórum már ment, amikor Bejó Gábor és társa (elnézést, hogy előbb kihagytam) megérkezett a terembe. Kár lenne tagadni!

A tervrajzokat utána is meg lehetett szemlélni! Ha nem ennyire türelmetlen, akkor a fórum után is lett volna lehetősége, ahogy mindenkinek.

Csak lassan ezzel a tempóval kérem szépen! Minden, ami önnek/önöknek nem tetszik, arra rásütik, hogy "az én adóforintomból van"... Ez annyira nevetséges. Akkor nem tetszik felszisszenni, amikor pl. Budapesten élő kormánypárti képviselők felveszik az utazási támogatást?! A júniusi eredménytelen, érvénytelen helyi népszavazás kinek az adóforintjából ment? Az enyémből, az önéből és mindannyiunkéból, akik fizetnek adót! Megérte? Szerintem ablakon kidobott pénz volt pár izgága embernek köszönhetően. De tudja mit, nem leszek kicsinyes - spongya rá, mert a demokrácia ennyit megér! Más kérdés, hogy a népszavazásra költött pénzből mennyi lélegeztető-gépet, inkubátort, stb. lehetett volna venni!!! Továbbá kérem tisztelettel, abszolút jó szándékból, hogy ne tessék magát égetni ezzel a kioktató, pökhendi stílussal, amivel Steindl urat kóstolgatja, pl.: "kisfiam", "sz...rt". Primitív, kicsinyes. Ez jut eszembe erről a szóhasználatról. Lelke rajta...

A lélegeztetőgép szerintem nem demagógia. A demagógia szerintem az, ha valaki elkezdi számolgatni, hogy az ő adóforintjaiból mennyit kap Steindl Balázs!

Július végén Petrovics László egy olvasói levelet juttatott el hozzám, melyet nem tudtam leközölni a Szeretgom nyomtatott változatában, az on-line leközlésre pedig nem tartott igényt. Sirály következő hozzászólása Petrovics László hozzám eljuttatott olvasói levelének gondolatait tükrözi:

Kedves Ágnes! Szeretném, ha megosztaná a véleményét a közzel (ha már Bejót a védelmébe vette). Mit gondol az alábbi, nem túl régi, meglehetősen primitív hozzászólásról?! Ha nem kettős mércével tetszik mérni, akkor miért nem ítélte el május 25-ét követően azokat a szavakat, hogy pl.: "-... csak egy piti telepes ..." "-... ezek után mindent el tudok képzelni róla. Pénzért mindent? Tán még az anyját is... Nyilván ő is a városházi söpredékhez tartozik " Önök ezt megtűrik? Csak azt moderálják, törlik ami önöknek nem tetszik? A többi, pl.: barba hozzászólása maradhat? Hogy van ez? barba 2008.05.25. 12:22 akik javarészt a városban élünk válasz erre "Mi, Esztergom Város Polgármesteri Hivatalának vezető állású köztisztviselői, akik javarészt a városban élünk .." Mióta is? Ezt a Sipost ismerem. Nem régi esztergomi, csak egy piti telepes. Kicsit csodálkozom, de ezek után mindent el tudok képzelni róla. Pénzért mindent? Tán még az anyját is... Nyilván ő is a városházi söpredékhez tartozik (tisztelet a megzsarolt kivételnek), akik a piszkos tizenkettővel és a polgármesterrel együtt uralják a várost és a városlakók érdekeit folyamatosan figyelmen kívül hagyva nyomorítják őket s teszik élhetetlenné és egyre kevésbé szerethetővé Esztergomot. Meddig tűrünk még!? Csabi. Úgy tudom, az okmányiroda BM felügyeletű, nem tartozik közvetlenül a városházi bagázshoz."

„Samu”

Samu is friss regisztráció. Egy érdekes bejegyzését ragadnám ki:

Szerintem egyáltalán nem gagyi. De egyet kell értenem, hogy inkább füvezzenek (egy-két szálat), minthogy lendítsék a kart!

No comment. A második hozzászólása Endrédi Józsefnek szól, pontosabban a városháza által írt és az esztergom.hu-ra kitett reakciót dicséri.

Örülök, hogy reagáltak rá végre. De ha valaki elolvassa ezt a kiadványt, az rögtön rájön, hogy az írója egy megkeseredett, vádaskodó valaki, és teljes blődségeket ír. Az erre fordított pénzt, hasznosan is elkölthette volna. Tényleg segíthette volna belőle a rászorulókat!

„ttimke”

Kis esztergomi alpárblog körkép

2007 végén jelent meg az egomikomcsi.blog.hu internetes címen két esztergomi fiatalember szellemi végterméke, melyben sajátos szemszögből próbálták meg bemutatni a városban történő események hátterét. Nem idéznénk nagyon sem az ott előjött gondolatokból, sem a stílusból, a lényeget a „mindenki komcsi aki Meggyes Tamásra rosszat mer mondani vagy gondolni” sommás megállapítással lehetne összegezni. A blog utolsó bejegyzése 2008 áprilisi, ebben Kovács Gábort, a Polgári Esztergomért Egyesület elnökét támadták becsületsértő és rágalmazó megjegyzésekkel, aki emiatt feljelentést tett az Esztergomi Városi Bíróságon. A blog szerzőjének felderítésére nyomozást rendeltek el, melynek eredményéről egyelőre nincs információnk.

A második blog 2008 áprilisában indult, csupán néhány nappal a Meggyes Tamás vagyona és szolgálati autója elleni rongálás előtt. Ez az esztergomimese.blog.hu címen elérhető oldal már direktben egy Kovács Gábor elleni támadással nyit „Álügyekből építik az áljobboldalt Esztergomban” című bejegyzésében. A blog csupán néhány bejegyzést ért meg, a stílus és a mondanivaló azonban egyértelműen hasonlít az egomikomcsi blogra. Ezen írások miatt is rendőrségi nyomozást rendelt el a bíróság.

A harmadik blog vadonatúj, 2008 augusztusában indult, és ez immáron kifejezetten a Szeretgommal és azon belül is Bejó Gábor személyével foglalkozik (bár én is kapok benne pár nem túl fantáziadús jelzőt). A blog stílusa ismét erősen emlékeztet a két korábbi blog szerzőjének vagy szerzőinek stílusára.

Ttimke a kakukktojás. Ő egy diák, aki az Esztergomi Hirdető Kft.-nél töltötte a nyári gyakorlatát és gyanútlanul regisztrált onnan – természetesen a valódi nevével – a Szeretgomra akkor, amikor már működött a kibővített naplózás. Természetesen azonnal feltűnt az IP címek egyezősége a fenti felhasználók egyikével-másikával. Szerencsére Bejó Gábor ismeri és találkozott vele néhány héttel korábban és emlékezett rá, hogy hol is van nyári gyakorlaton. Így az igazság kiderült és lebukott az egész díszes társaság. Ezen felhasználók mindegyike igen nagy valószínűséggel az Esztergomi Hirdető Kft. valamelyik közreműködője, munkatársa, alkalmazottja, stb. Tevékenységüket önszántukból, vagy felső utasításra, de javarészt munkaidőben végzik.

A slusszpoén

A héten újraindult a propolgármesteri alpárblog kísérlet ("stílusszegmentált kommunikáció"), új címeken, új témákkal, új célpontokkal. Az egyik célpont most épp Bejó Gábor, a másik én vagyok, a harmadik pedig Miavecz Jenő lett. Az engem célbavevő bejegyzéshez tettem egy rövid hozzászólást: „a válaszom” egy linkből állt egy külső webhelyre. A külső webhely naplófájlait természetesen én birtoklom – mondhatjuk azt, hogy ez egy nem túl elegáns, de hatásos csapda volt.

A blogot nem reklámozta senki sehol, azt eredetileg Villy-től kaptuk meg linkként. A Szeretgomra kikerült ugyan a chat-be, de onnan elég hamar eltűnt. Magyarul a kutya sem ismeri, a kutya sem látogatja.

2008. augusztus 12-én reggel a kis csapdánkba besétált valaki:

82.131.233.80

Erről az IP címről érkezett ma először a következő három felhasználó is: amud, Samu, Sirály

Egy áprilisi hír

Az Esztergomi Hirdető Kft. áprilisban kapott 13 milliós tőkeemelést két céllal

  • a közterületeken helyezzen el reklámtáblákat
  • kezelje, működtesse az önkormányzati honlapot.

Az önkormányzati honlap működésében túl nagy változást nem láttunk. De most már sejtjük, hogy mire kellett ez a pénz.

Emlékeztetőül: a Hídlap felelős kiadója is egy bizonyos EHÍR Kft...

Úgy tűnik immáron együtt a csapat...

2008. 09. 18. 13:42

Ideillő:

www.fn.hu

A reputáció-mentés 4 lépése

Corporate Reputation című könyvében Leslie Gaines-Ross a következő négy lépést ajánlja a vállalati hírnév helyreállítására:

Megbánás: az első számú vezetővel az élen kommunikálni kell a megbánást, és azt, hogy a cég mindent megtesz a hiba kijavításáért.

Helyzetfelmérés: meg kell vizsgálni, hogy mi vezetett a válsághoz, és az érintettek pontosan mit is gondolnak a vállalatról.

Helyreállítás: úgy kell átalakítani a vállalati kultúrát, hogy az emberek etikus módon, a helyes célokat követve tevékenykedjenek, s a hibák azonnal a felszínre kerüljenek.

Felépülés: az eredmények kommunikálása mellett arra is figyelni kell, hogy az elért változások állandósuljanak, illetve folyamatosan igazodjanak a változó körülményekhez.

2008. 08. 21. 17:03

Akkor köteles az ember feljelentést tenni, ha emberrablásról vagy terrorcselekményről szerez tudomást, illetve arról, hogy ilyen készül.

Hűtlen kezelés, ill. hanyag kezelés miatt szándékozunk feljelentést tenni ismeretlen tettes(ek) ellen.

2008. 08. 21. 16:50

Ne feledd, hogy ebben az esetben bűncselekményről van szó, a bűncselekmény jelzése az illetékesek felé pedig - tudtommal - állampolgári kötelesség.

Rosszul tudod, nem állampolgári kötelesség. De nem ez a fontos. Valahol elveszítettem a fonalat és nem látom, hogy ki és milyen bűncselekményt követett el?

Törölt felhasználó

2008. 08. 20. 11:31

Tanulságos kis jegyzet: kemma.hu

Gyakorlatilag egy perc gondolkodás nélkül, zsigerből leköcsögözi az ifjú sporttitán az újságírót a pezsgő belvárosban: „Ez most is fanyalogni fog Esztergom programjai miatt!” Ezt kapom a keddi tűzijáték után a bátor futóbajnoktól. Ki bántotta őt?

2008. 08. 19. 15:16

Ezek után merjen valaki nem tetsző hozzászólást küldeni. Rögtön kikerül a zinternternetre az ip címe.

Biztos tudsz nekem olyan oldalt mondani, amit sűrűn látogatsz, és nem tárolja el az IP-címed... Ne feledd, hogy ebben az esetben bűncselekményről van szó, a bűncselekmény jelzése az illetékesek felé pedig - tudtommal - állampolgári kötelesség. Nem gondolnám, hogy puszta szórakozásból bárki is az IP-címeddel szórakozna, hacsak nem követsz el bűncselekményt...

Egyébként meg az biztos elfogadható, hogy például a Szeretgomon véleményt nyilvánítókat (akik melleséleg nem követnek el bűncselekményt) a városháza vegzálja. Mert én például az IP-címem rögzítésébe belenyugszom (pedig aztán az enyém elég könnyen nyomon követhető), a felső nyomásgyakorlást pedig elfogadhatatlannak tartom. Az pedig, hogy az EHÍRnél egyből repültek páran (tehát beazonosították őket, és nem hinném, hogy cserepj adott le nekik névlistát), elég gyanús...

2008. 08. 19. 12:51

Nem védeni akarom, de mi van ha az érintettek a saját véleményüket mondták el?

Tegyék azt saját néven.

Nézd, aki nem ad meg a regisztrációnál nevet (mint te is) annak én semmilyen személyes adatát nem tárolom, nem kezelem. Ezt miért nem idézted be?

. Ezt azért tarjuk fontosnak, mert nem szeretnénk, ha a portál anonimitásba burkolózó, véleményüket nyíltan nem vállaló felhasználói esetlegesen a jó ízlést vagy másokat sértő tartalmakat tennének közzé a portálon.

A regisztráció során Önnek csupán család- és keresztnevét kell megadnia, más személyes adatát nem tároljuk. Személyes adatát és email címét nem továbbítjuk és egyéb célra nem használjuk fel, kérésére töröljük adatbázisunkból.

A regisztrációnál egy szabadon választott álnevet (becenév) is kérünk Öntől - ez az álnév jelenik meg a hozzászólásainál, megnyitott fórumainál és apróhirdetéseinél. A család- és keresztneve soha nem jelenik meg a portál olvasói előtt - kivéve ha ezt Ön a profilján vagy valamelyik beküldött tartalomban felfedi.

Minden, ami ellentétben áll véleményünkkel, azt felbérelt provokátorok írják).

Ismerős érvelés - a szeretgomot is ugyanígy vádolják és vádolták folyamatosan azzal, hogy valaki pénzeli.

Egyébként, ha kiváncsi vagy rá - a fejlesztés célja az volt, hogy a visszatérő és új látogatók arányát, valamint az összes valódi visszatérő látogató nagyságrendjét pontosabban tudjuk megmérni - ezáltal a hirdetők részére pontos statisztikát tudjunk adni a portál valódi látogatottságáról. Ezt ma sajnos csak úgy lehet megvalósítani, ahogyan megcsináltuk. Ennek egy mellékhatása az, hogy az egy böngészőt használó felhasználóknak nyoma marad a rendszerben (az IP cím egyezés mindig is kimutatható lett volna).

De a saját szabályzatotok ilyen szintű megszegése undort kelt bennem.

Nem szegtük meg a saját szabályzatunkat. Nem került ki személyes adat, család és keresztnév. A 12 felhasználó közötti kapcsolat publikálásával pedig egy bűncselekményt derítettünk fel és tettünk közismertté (a feljelentés is készül, ne aggódj).

Személyes jellegű adatnak számít a munkahelyetek megnevezése is.

Egy újabb a Google tanszéken jogászdiplomát szerzett felhasználó:)

2008. 08. 19. 0:01

Nem védeni akarom, de mi van ha az érintettek a saját véleményüket mondták el?

Emlékeztetőül: Felhasználási feltételek és adatvédelmi nyilatkozat

A szeretgom.hu kötelezi magát, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását.

A portál olvasása közben Önről és számítógépéről bizonyos információk (IP cím, böngésző/operációs rendszer típusa) statisztikai jelleggel rögzülnek a Szeretgom adatbázisában.

Aha...

"Az új naplórendszer minden az oldalt látogató felhasználó böngészőjét képes újra felismerni egy későbbi látogatás során, hozzárendelve az adott látogatás internetes (IP) címét." "Bár a fejlesztés célja alapvetően az oldal funkcióinak javítása volt (persze), mellékhatásként ez alapján könnyen, néhány óra alatt feltérképezhető az egy telephelyről, egy irodából internetező felhasználók közötti kapcsolati háló." Jaj de szép :) Ezek után merjen valaki nem tetszó hozzászóllást küldeni. Rögtön kikerül a zinternternetre az ip címe :(

A szeretgom.hu, mint a Metaprime Bt. által működtetett internetes site-on elérhető szolgáltatások összessége, tiszteletben tartja a szólás (kivéve ha a szerkesztőséggel ellentétes véleményt mond), a véleménynyilvánítás valamint a sajtó szabadságát és ügyel arra, hogy a honlapon megjelenő tartalom megfeleljen a jogszabályi előírásoknak és a jó ízlés szabályainak (= ami nekünk tetszik. Minden, ami ellentétben áll véleményünkkel, azt felbérelt provokátorok írják).

Régóta, bár ritkán olvasgatom az oldalt. Alapvetően tetszik, kivéve ez a "nagytestvérkedés" :( Nem azt jelenti, hogy egyet értek, bármely hozzászólással, vagy valamelyik oldallal. De a saját szabályzatotok ilyen szintű megszegése undort kelt bennem.

Az érintetteknek, pedig ajánlani tudnám, hogy nyugodtan jelentse fel a portált, elég komolyan büntetik, ha személyes jellegű adatokat adnak ki, főleg miután az adatvédelmi nyilatkozatban bőszen megígérték, hogy nem tesznek ilyet. Személyes jellegű adatnak számít a munkahelyetek megnevezése is. Ha jól értem, akkor miattatok most pár embert ki is rúgtak???

Vazze, ezek után félek bármit is hozzászólni :( Ja és várom az IP címemre a pingeket :(((

2008. 08. 16. 16:09

Kedves Dödölle! Szerintem jó lenne, ha eldöntenéd miről is akarsz meggyőzni. Nekem ugyanis nincs összeesküvés elméletem, és éppen hogy erről akartalak meggyőzni. Mint azóta olvashattad a Takács úr nyilatkozatát, olvashattad azt is, hogy "megfogták" a Szeretgom provokátorait. Tehát amikor azt állítottuk, hogy voltak ilyenek, nem összeesküvés elméletet gyártottunk, mint látható tények voltak. Ezért nem tudom értelmezni: "Az összeesküvés-eélméleted: látod, noincs öszesküvés. AKi rosszalkodik, büntetést kap." Jó lenne, ha elolvasnád a Te írásodat, és akkor talán meglátod, ha valaki összeesküvés elméleteket gyárt, az Te vagy, amikor a Szeretgom fórumozóit próbálod meg lejáratni. Ez a leveled is az elbeszélés igazi példája. Megvéded a polgármestert, olyan dolgoktól, amivel itt senki nem is vádolta! Sajna úgy látszik, rendelkezel a mellébeszélés tudományával, ami a tényleges vitát kizárja közöttünk. Üdv: percjelzo

2008. 08. 16. 13:29

off

Kedves dödölle!

Olvasd már vissza néha beküldés előtt az írásodat, hemzseg a hibáktól! Tiszteld meg ezzel az olvasókat! Köszönjük.

on

Törölt felhasználó

2008. 08. 16. 13:26

És nem is ajánlom a honlapot üzemeltetőknek, hogy csináljanak, láttam egykét gyanús próbálkozást, hát mért kéne a saját városunk nevétz viselő oldlaon ilyet mutatni?

Milyet?

2008. 08. 16. 13:21

Kedves Percjelző!

Mivl a város honlapján nincs fórum (j: van, de nem igaán működik), azért se írok oda. És nem is ajánlom a honlapot üzemeltetőknek, hogy csináljanak, láttam egykét gyanús próbálkozást, hát mért kéne a saját városunk nevétz viselő oldlaon ilyet mutatni?

Az összeesküvés-eélméleted: látod, noincs öszesküvés. AKi rosszalkodik, büntetést kap.

Mégis azt mondod, hogy lám, lám? Itten a jó kis összeesküvés? Szerintem ha igazán összeesküdnének, simán elsimíthatták volna az ehíresek ügyét. HA let volna, simán vesznek különböző gépeekt, különböző kereskedőtől, különböző szoftveekel, simán adnak az embereiknek nemviszakereshetős netet, és passz. Sőt nem is biztos, hogy emebereket vennének fel, hiszen mi ma egy számítógép, main fut egy windows, egy explorer, firefoxok, akármik, és többet nem is kell tudnia? ötven-hatvanezer? És mennyi egy havi internet? öt-tíz? És egy egyszerű, jellegtelen moblitelefon? kártyás? Egyszer fölveszek egy ilyen embert, jó, nem lesz ellenszeretgomom, egyszer ét-háromszázezerből kistafírozom, és adok neki annyi nettót, hogy az előfiezetései meglegyenek, eztán doélgozzon.

És ezaz z én teljesen amatőr ötzletem.

Szóval ha valaki ilyet tesz az lehet, hogy propolgármester, meg elfogult, de nem sszeesküvő, az biztos. avgy olyan, minta a monthy Python bűnözői, akik semmilyen bűnt nem követnek el, egész a tilosban parkolásig, aztán amikor erre rájönnek, plasztikai műtétre mennek, és Argentínába menekülnek.

vicces.

Béke és riszpekt!

2008. 08. 15. 21:36

Kedves Dödölle!

Látod épp erről beszéltem! Öszeesküvés elmélet? Mint látható nem! Mindenesetre örülök, hogy a város vezetősége elhatárolódik az ilyen tettektől. Gratulálok, hogy volt hozzá bátorságuk!

2008. 08. 15. 21:29

Kedves Dödölle!

Végig olvasva az írásodat, elgondolkodtam a számonkéréseden, és a következtetéseiden.

1. „ A Demokráciát. Amire véleményem szerint Kovács Gábor kezet emelt. Nem az egyesülettel, nem Horváth Mihállyal, aki a gyújtogatás előtt egy nappal az azóta letartóztatott Misznéderrel együt szerepelt a Cs. J. által készített videón, Bejó Gábor fényképein.”

A gyújtogatási hír megjelenése után, mindenki elítélte a gyújtogatást, nemre, fajra, pártállásra való tekintet nélkül. Megkérdezhetem Töled, milyen alapon vonjátok bárki hozzáállását kétségbe, azon az alapon, hogy együtt mutatkoztak Misznéderrel. Szerinted Misznédert elítélték? Ugye nem! Természetesen a véleményét bárki leírhatta a Szeretgom bármelyik fórumán, kimoderálás nélkül. Kérdezem én, beírhatsz bármilyen véleményt az adófizetők pénzén fenntartott városi honlapra? Vagy szerinted senkinek nem lehet semmilyen dologban más véleménye a vezetőség véleményénél? Ha bárkinek kétségei vannak, írhat a város honlapján erről bármit is? Igen, természetesen Neked is lehet véleményed! Szerinted mindenki más akinek nem a tiéddel megegyező a véleménye, az nemkívánatos személy kellene hogy legyen a Szeretgomon?

2. „ nem nagyon olvashattam máshol már erről a tanulmányról. Homályos képecskéket látok itt a szeretgomon.. Összeesküvéselméletnek jó, ilyenkor szokták a filmben azt mondani a pszichológusok hogy konfabuláció. Vagyis van egy hihetetlen elmélet és minden látottat, hallottat úgy lehet magyarázni, hogy zt az elméletet magyarázza. bűnözők is így csinálnak, de a j nyomozók és a nézők mindmnd átlátunk a szitán..”

Hát igen! Ha ez nem olvasható a város hivatalos honlapján, akkor a Szeretgomon olvasva, csak „homályos képecske”? Reklamáltál már mondjuk a város hivatalos honlapján, hogy miért is nem tették fel? Persze a kényelmetlen dolgokat a szőnyeg alá is lehet söpörni, vagy kikiáltani összeesküvés elméletnek. Persze megint az van, ha valakinek nem egyezik meg a véleménye az általad elgondolttal, az képzelgő?

3. „De ennek a többségnek a polgármestere fáj a szeretgomnak. Rendben van, fájjon, a szavazat magánügy (általános, egenlő, közvetlen, és ttkos, most olvastam az interneten, , a alkotmany.extra.hu-n XIII. fejezet). A vélemény meg lehet nem magánügy. Főleg ha Cs. J. erre honlapot is készít hogy kimondhassuk.

Igen, ez a Te következtetésed! Természetesen lehet ez a véleményed, és lám a Szeretgomon elmondhatod. Hogy igazad van é, az más dolog! Szerintem nincs! Ezt a véleményedet miért nem írod le a város honlapján? Ezen véleményedet miért nem vonhatom kétségbe a város honlapján? Világos, erről ne beszéljünk, csak arról hogy Cserép János miért nem ezt csinálja, miért nem azt csinálja, és különben is ezek gyűlölgomosok, mert ezeknek semmi sem jó, és ….

4. „És arra is kérem, hogy gondoljon bele, mit tett a szeretgom egy pár emberrel, akik durvulnak, fenyegetnek. Akik fölöslegesen töltik itt az idejüket mert az innen is onnan is jövő bátorítás méár rég hintába tette őket, mint például Miavec JEnőt, akit már a Mömösök támogatnak, mert együtt küzd velük a fesztivljukért, MEggyes ellen.”

Igazad van? Itt is meg kellene szüntetni bármiféle beírási lehetőséget? Ezek a Te igazán jóindulatú, magas eszmeiségű kívánságaid? A város honlapjával szembe voltak már kívánságaid? Teljesültek? Talán azért ilyen a város honlapja? Te meg tudod ítélni, kik töltik itt feleslegesen az idejüket? Te mondhatsz ítéletet bárkivel szembe? Ha a Szeretgomosok a vezetőség tetteit bármilyen kritikával illatik, fanyalognak? És persze ezen nem kell vitatkozni, mert a vezetőség megmondja a tutit? Ahhoz hogy a Szeretgom megfeleljen az elvárásaidnak, a polgármester embereit kellene felkérned moderátornak. Ugye nem gondolod, hogy örülnénk neki, ha második hivatalos városi honlappá válna a Szeretgom. És ha kicsit figyelnél, láthatnád, a város vezetése mindent elkövet a Szeretgom ellehetetlenítése érdekében. Hogy ezt mi vizionáljuk? Lehet, de amíg az nem KÖZPÉNZBŐL megy, hagy tegyük. Hogy a honlap tulajdonosa védekezik a provokátorok ellen? Megértem hogy ez kényelmetlen a város vezetésének, de ne gondolják, hogy tétlenül kellene elviselni az áskálódásokat!

Mégegyszer elmondanám: a Szertgomot a tulajdonosa a saját pénzén tartja fenn, amíg a lejáratási kampányt KÖZPÉNZEN végzik a megbízott emberek. Lehet hogy ez neked nem tetszik, ez esetben tudom ajánlani, írd meg a város hivatalos honlapján, de úgy, hogy én is odaírhassam a véleményemet, mint ahogy Te, leírhatod itt a Szeretgomon! Üdv: percjelzo

Törölt felhasználó

2008. 08. 15. 20:06

Bejó Gábor információi nem pontosak. Nem két E-Hírnél dolgozóról van szó. Sajnos csak ennyiben téved.

Hiányolni volt kénytelen az Önkormányzat megnyilatkozását, de a Cserép János által feltárt fórumozási profil kivizsgálást igényelt.

Az E-Hir Kft. rendszerén bejegyzéseket íróktól megválik a cég. Meggyes Tamás polgármester kérte a forgalmazás kivizsgálását.

Az önkormányzat által fenntartott, az adófizetők által eltartott rendszereken nincs helye ilyesminek . Sem az önkormányzat mellett, sem ellene, sem a polgármester és többsége, sem az ellenzék melletti érvelést vagy véleménynyilvánítás nem kívánatos a közpénzen fenntartott hálózatokon.

Több összeesküvés-elmélet is megjelent a szeretgom oldalain. Remélem, híveiknek hitét megingatja az a bizonyosság, hogy felelősségre vonását nem kerülheti el az, aki ilyen helyzetbe hozza az Önkormányzatot a nyilvánosság előtt.

És remélem, a Meggyes Tamás polgármester állítólagos közpénz-kampányáról szóló elmélet cáfolata lezár néhány itt elindult találgatást, amelyekről bebizonyosodik: ha nem is feleslegesek, de alaptalanok voltak.

Figyelmüket tisztelettel köszöni

Takács István sajtófelelős

2008. 08. 15. 19:03

Csak az illetők azonosíthatják önmagukat, nem neveket hozott CsJ nyilvánosságra. A hozzászólásokban laikusoknak is elmagyarázták, hogy mi mindent lehet megtudni a regisztrált látogatókról. A lehetőség nem jelenti a megfigyelést. Az a véleményem: olyat írjak le, amit névvel is vállalni tudok. Az internet ne a tömeges felelőtlenkedés helye legyen. Csocsi írásaiban értem a megfigyeléstől való borzadozást: de itt nem a más véleményt vallók megfigyeléséről van szó, hanem egy önkormányzati cég számítógépéről indított összehangolt támadás kísérletéről.

2008. 08. 15. 10:57

A "hogyan kerültem a listába" kérdésre:

Idézzük vissza 2008 április 8-ának estéjét a naplók alapján

18:55 perc 29 másodperc. Zsuzska belép a 82.131.224.94 IP címről, Windows XP operációs rendszerről, Firefox 2-es böngészővel

18:57 perc 31 másodperckor Mimó regisztrál a 82.131.224.94 IP címről Windows XP operációs rendszerről, IE6 böngészővel

19.11 perc 14 másodperc. Dödölle belép a 82.131.224.94 IP címről, Vista operációs rendszerről, IE7 böngészővel (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506)

19:18 perc 02 másodperckor Zsuzska a 82.131.224.94 IP címről hozzászól: www.szeretgom.hu

19:24 perc 00 másodperckor Dödölle a 82.131.224.94 IP címről hozzászól: www.szeretgom.hu

19:24 perc 53 másodperckor Mimó a 82.131.224.94 IP címről hozzászól: www.szeretgom.hu

2008. 08. 15. 9:18

Ezt írod Dödölle:

"mert emkszem rá, hogy MEggyes Tamást többséggel választották polgármesterré. Az én szavazatom is a többséghez atrtozott. De ennek a többségnek a polgármestere fáj a szeretgomnak."

Abban vagy tévedésben, hogy a város egy részének (így a szeretgomon íróknak is) nem Meggyes fáj, hanem azoknak az intézkedéseknek egy részét kritizálják, viszik ki a nyílvánosság elé, amelyek szerintük nem a város érdekeit szolgálják, vagy másképpen, -nem szolgálják a város érdekeit. Ha Meggyes helyett X.Y. ülne ott, és így vezetné a várost, ő is ebbe a helyzetbe kerülne. Arról nem beszélve, hogy nagyon egyszerű csak Meggyesre nyomni a dolgot, van ott még egy Knapp, és vannak még tizenketten. Esélye nem lenne Meggyesnek, ha ők nem lennének ott, és nem asszisztálnának neki. (nagyon enyhe kifejezést használtam)

Nekem spéci nem Meggyes fóbiám van, hanem törvényességi, és hasznossági, valamint ésszerűségi.

Törölt felhasználó

2008. 08. 14. 20:01

Információink szerint a cikkünk egy cseppet megkavarta az amúgy sem álló vizet az önkormányzat és az EHÍR köreiben.

Informátorunk szerint – felsőbb utasításra – két munkatárs közreműködésére a továbbiakban nem tartanak igényt az EHÍR-nél.

2008. 08. 14. 19:47

Ugyanmár, ugyanmár. Nem vagyok én olyan, akit ismernek, a találgatás ügyes is, logikus is, a lekövetéses módszer meg félelmets Kárba ment vszont, ugyanis nem dolgozom a polgármesteri hivatalnak, az Ehírnek, sem egyáltalán semmiféle önkormányzati intézménynek.

Viszont azt jó tudnom, hogy követtek. Ez azért jelentős lépés ezen a demokratikus helyen, ahol mindig számonkérit más zsarnokságát.

VAn egy hosszú, és szerintem unalmas írás a neten, a blog neve is hosszú, én nem bírom avastag könveket és nem akarok feleslegesen sem dolgozni, mert kitörölnk innen a blog nevét, be sem írom

Viszont úgy is hiányzik a szövegből, hogy vannak egyesek, akik a városvezetés rdemeit elismerve alakítjk ki véleményület és adják szavazatukat Meggyesékre.

Én közéjük tartozom. Nem szokásom amúgy az internetes okoskodás, néha benézek oda, ahol már vltam, így leltem rá Cs. J. írására, és hagy válaszoljak rá.

Szövegem innen a moderátor kezében van, jóindulatot nem várok, kegyelmet nem kérek.

Az első: én Meggyes Tamás hzának felgyújtásakor jártam itt, naiv voltam, gondoltam, ilyen példátlan bűntett visszafgottságot hoz, egütt meggyászoljuk azt, amit éppen hjnalban eltemettünk. A Demokráciát

Amire véleményem szerint Kovács Gábor kezet emelt. Nem az egyesülettel, nem Horváth Mihállyal, aki a gyújtogatás előtt egy nappal az azóta letartóztatott Misznéderrel együt szerepelt a Cs. J. által készített videón, Bejó Gábor fényképein.

Amit láttam, dühített. Felzaklatott, annyira, hogy számon is kértem Kovácsot. Váleményem jottányit sem változott.

A második: a rágalmazás súlyos vád. de megkérdezhetem: amit leírtam, miért lenne az? nem gyilkosoztam, gyújtogatóztam le senkit.

A harmadik: a civil szféra.űHát ténylag a civil szféra egésze Kovács egyesülete? Kovács, Horváth, akiket még emltettem ők a civil szféra?

A negyedik: nem nagyon olvashattam máshol már erről a tanulmányról. Homályos képecskéket látok itt a szeretgomon..

Összeesküvéselméletnek jó, ilyenkor szokták a filmben azt mondani a pszichológusok hogy konfabuláció. Vagyis van egy hihetetlen elmélet és minden látottat, hallottat úgy lehet magyarázni, hogy zt az elméletet magyarázza. bűnözők is így csinálnak, de a j nyomozók és a nézők mindmnd átlátunk a szitán..

NA, nem mondanám, hogy a szeretgomosok találálták ki, pláne hazudnak, mert félek a lenyomozóst követő feljelentéstől, meg a moderátoroktól, úgyhogy nem mondanám.

Az ötödik: én ugyan tudom, hogy nem eskötzem össze Cs. J. ellen sem az ehírrel, sem Gulyával,de azt is tudom, mert emkszem rá, hogy MEggyes Tamást többséggel választották polgármesterré. Az én szavazatom is a többséghez atrtozott. De ennek a többségnek a polgármestere fáj a szeretgomnak. Rendben van, fájjon, a szavazat magánügy (általános, egenlő, közvetlen, és ttkos, most olvastam az interneten, , a http://alkotmany.extra.hu-n, XIII. fejezet). A vélemény meg lehet nem magánügy. Főleg ha Cs. J. erre honlapot is készít hogy kimondhassuk.

Ha Gulya úgy ír ahogy én,mi t tegyek? kérjem a jogdíjamat Tőle? HA tőlem vette, vegye, vigye, ingyen mérem. HA nem, akkor már ketten vagyunk.

Az nincs rendben szereintem, hogy amit én meg páran még leírunk ide, az a fájás mellett még sok mindent kivált,a mi legkevésbé sem tisztességes. NEm hiszem, hogy a cigányozás például az lenne. Ezeket miért nem moderálja ki? AMikor olvasom az egyik városházi dolgozóról.hogy mé azu anyját is akkor az nem úgy fáj, mint egy másik ellenzéki vélemény. hanemúgy, hogy isde sem jövök egyhamar. Őket nem lehet megállítani? zoknak örök időker ott kell csúnytaniuk egy szeretgomot? amit Esztergom 2-őnek nevezett el a készítője? szerintem Esztergom 1.0 sokkall jobb. Csak nem tudok rá irogatni.

Mondjuk Bej GÁbort tényleg nem kedvelem. Ismerőseim sincsenek róla túl jó véleménnyel, és az írásaivalsem lopta be magt s szívembe. De milyen írás az, amikor Kolumbán és Petrovics tájékoztat egy százmilliós beruházásról és azt olvassuk hogy BEjónak mi baja van Kolumbánnal? és hogy fényképezzük le a házunkat?

És arra szeretném kérni Cs. J.t hogy ne nyomozzon utánam, ha baja van velem, töröljön ki, de csak a szeretgomról és az emlékezetéből, köszönöm. HA a hitvány MEggyespárti életemet megkímélné. Ahogy Sipost, Kolumbánt, a cigányokat nem.

És arra is kérem, hogy gondoljon bele, mit tett a szeretgom egy pár emberrel, akik durvulnak, fenyegetnek. Akik fölöslegesen töltik itt az idejüket mert az innen is onnan is jövő bátorítás méár rég hintába tette őket, mint például Miavec JEnőt, akit már a Mömösök támogatnak, mert együtt küzd velük a fesztivljukért, MEggyes ellen.

És arra is kérem, hogy foglalkozzon ezekkel a bejegyzésekkel, előbb mint a hírben leírt fórumozókkal, mert nem a MAgdianyus rontja a szeretgom megítéslését, és nem az akadályozza, hogy az ellenzékiek mellett megszólaljon ms is. Jó, nem akarja az idejét ezzel tlteni. Sajnálom.

Persze még azt is megkérdezném, hogyha júniusban kezdte a figyelésemet,a mikor úgy emlélkszem, nem is voltam a szeretgomon, akkor hogyan kerül az álnevem a cikkbe? ÉS kérem, ne veye fenyegetésnek, én ugyanis nem eszek Ön ellen semmit, de mit tudna mondani, ha valaki perelné, mert taln ezzel a regisztrációs adatmegjegyző programal nincs rendebn minden. Főleg a böngészőm adatainak megjegyzésével nincs.

Ez rontja a szeretgom hitelét, egyre inkább csak magukra maradnak az ideírók, mert akik nem Cs. J. véleményét sztják, elijednek. Én egyelőre nem.

HAgy kérdezzek még hármat: miért minden dőlt betű, amikor írok? És miért van, hogyha beszúrom a vastag, a dőlt vagy az aláhúzott jeleket, akkor a hozzászlás ablak felugrik a szöveg tetejére, és újra le kell tekergetnem a szöveget, amíg meg nem találom, ahol vltm? És miéet kell kétszer entert nyomni, hogy egyszer legyen sortörés az előnézetben?

Dödi

Törölt felhasználó

2008. 08. 14. 18:59

Érdekes, hogy a „hivatal” még nem reagált a cikkben felvázolt dolgokra.