Kétszáz dolgozót vár a Sanyo
2008. júl. 29.

<p>A japán Sanyo Electric cég megháromszorozta magyarországi naptelepgyárának teljesítményét. Japánban is növeli a gyártást, az európai piacokat megcélozva, írta a Nikkei című gazdasági lap.</p>

Jagudits Ákos személyzeti bezető elmondta, hogy a dorogi székhelyű Sanyo Hungary Kft.-ben a jelenlegi 145 MW-os teljesítményt 20 MW-al szeretnék növelni az év végére, így érve el az első napelemüzem teljesítményének a háromszorosát, tehát a 165 MW-os kapacitást.

Ehhez a növekedéshez a második gyár következő termelősora is üzembe kell, hogy álljon, amit a nyári leállás alatt telepítenek. A tervek szerint ebben az évben a dorogi solar divízió létszáma 476-ról 688-ra duzzad, ezt a létszámot szeretnék tartani az év végéig.

A bővítéshez még több mint 200 új dolgozót kívánnak foglalkoztatni, így folyamatosan várják azok jelentkezét akik biztos munkahelyen, tiszta, rendezett környezetben szeretnének munkát vállalni. Az átszervezett akkumulátor üzemből is többen dolgoznak már a Solar részlegen, mint azt eredetileg tervezték.

Forrás: www.kemma.hu

(forrás)