Egy igazán vállalkozóbarát város
2008. júl. 20.

<p>A "NAGY - Vállalkozz Rá!" címet viselő projekt egy átfogó program, amely a város gazdaságát a helybeliek kreativitásával és munkájával igyekszik fellendíteni. A város minden segítséget megad a helyi üzleti kezdeményezések sikerre viteléhez kezdve az ingyenes kommunikációs és vállalkozói tréninggel, az üzleti terv kidolgozásán és a cég bejegyzésén át a későbbi folyamatos szakértői segítségig, amit természetesen a már futó vállalkozások is igénybe vehetnek.</p>

Azt elfelejtettem a bevezetőben jelezni, hogy a "BiG Make it Your Business" nevet viselő project sajnos nem szűkebb hazánkban, hanem az angliai Sheffield városában indult útjára.

Sheffield városa nagy erőkkel fogott bele a helyi vállalkozások és ezzel együtt a vállalkozói szellem megerősítésébe. A programhoz jelentősebb rendezvények is társulnak, mint például a "The BiG Party @ Castle Markets" (A NAGY buli Castle Marketsben), ahol fesztiválhangulatban ismerkedhetnek meg a járókelők a felújított városrész új, helyi vállalkozók által üzemeltetett boltjaival.

A programnak fontos eleme a 11-19 éves korosztály számára meghirdetett "The BiG Challenge" (A NAGY Kihívás) címen futó verseny, amely a vállalkozói mentalitás az ifjúságban való elhintését hivatott szolgálni. Ennek során a versenyzők saját üzleti ötleteiket mutatják be a szakértő zsűrinek és az érdeklődőknek. Az esemény komolyságát mutatja a fődíj, ami nem kevesebb, mint 15.000 font egy ötnapos harvardi tanulmányi úttal összekötve.

A program honlapja önmagában megad minden szükséges információt a részvételhez, és a már befutott, sikeres vállalkozások bemutatásával ösztönöz is erre.

Az imagefactory.hu hírlevele alapján

(forrás)