Egy igazán vállalkozóbarát város

Egy igazán vállalkozóbarát város

2008. 07. 20.

A "NAGY - Vállalkozz Rá!" címet viselő projekt egy átfogó program, amely a város gazdaságát a helybeliek kreativitásával és munkájával igyekszik fellendíteni. A város minden segítséget megad a helyi üzleti kezdeményezések sikerre viteléhez kezdve az ingyenes kommunikációs és vállalkozói tréninggel, az üzleti terv kidolgozásán és a cég bejegyzésén át a későbbi folyamatos szakértői segítségig, amit természetesen a már futó vállalkozások is igénybe vehetnek.

Azt elfelejtettem a bevezetőben jelezni, hogy a "BiG Make it Your Business" nevet viselő project sajnos nem szűkebb hazánkban, hanem az angliai Sheffield városában indult útjára.

Sheffield városa nagy erőkkel fogott bele a helyi vállalkozások és ezzel együtt a vállalkozói szellem megerősítésébe. A programhoz jelentősebb rendezvények is társulnak, mint például a "The BiG Party @ Castle Markets" (A NAGY buli Castle Marketsben), ahol fesztiválhangulatban ismerkedhetnek meg a járókelők a felújított városrész új, helyi vállalkozók által üzemeltetett boltjaival.

A programnak fontos eleme a 11-19 éves korosztály számára meghirdetett "The BiG Challenge" (A NAGY Kihívás) címen futó verseny, amely a vállalkozói mentalitás az ifjúságban való elhintését hivatott szolgálni. Ennek során a versenyzők saját üzleti ötleteiket mutatják be a szakértő zsűrinek és az érdeklődőknek. Az esemény komolyságát mutatja a fődíj, ami nem kevesebb, mint 15.000 font egy ötnapos harvardi tanulmányi úttal összekötve.

A program honlapja önmagában megad minden szükséges információt a részvételhez, és a már befutott, sikeres vállalkozások bemutatásával ösztönöz is erre.

Az imagefactory.hu hírlevele alapján

2008. 07. 23.

Anno....a 80-as évek elején - a Labor MIM-ben dolgozók szerint - a gyár területén sok, ismeretlen tartalmú hordó lett elásva. Állítólag még a szovjet katonák is szállítottak oda. Érdemes lenne talajvizsgálatot végezni, mielőtt lakópark épülne.

Soha nem voltam MIM-es dolgozó, így a hír valódiságát megerősíteni nem tudom, de többek szájából hallottam.

2008. 07. 22.

Ha valóban olyan válalkozóbarát a város, akkor miért próbálja ellehetetleníteni azt a néhány termelő céget, ami még van Esztergomban ? A volt Labor MIM kisajátítására gondolok. Válalkozóként tudom, hogy tartós jövedelemszerzési lehetőség csak termelő tevékenységben van. Elmúlt már az az idő (vadkapitalizmus) amikor nagy vagyonokhoz lehett jutni jó helyen és jó időben, ma már csak komoly befektetéssel, szaktudással lehet vinni valamire és nem is baj, hogy ez így van. De úgy látom, hogy a pillanatnyi haszonszerzés lehetősége simán átgázol néhány cégen és 50-100 alkalmazottjukon. A volt Labor MIM területésn lévő cégek éves iparűzési adója, ingatlanadója - éves szinten csak 10 milliós nagyságrend, kisajátítani, majd lakóparknak aldani meg legalább 1,5 milliárd. Lassan betelik a szentgyörgymezei (volt szeméttelep) lakópark, kell a hely ugye ? Gondolom építési engedélyt is ide fognak majd kiadni ugye ? Hová menjek a cégek ? Lehet ezt egyátalán ? lehet ugye :(((((

gömbicica

2008. 07. 21.

Magyarország legjobban kommunikáló városai 2007. No ezt jól elapróztam.

gömbicica

2008. 07. 21.

www.imagefactory.hu

utolosó előtti sor.

gömbicica

2008. 07. 21.

A hir utolsó sora jelzi a forrást. az imázsunkról.Siófok után a másodikok vagyunk? Vissza kéne olvasnom. Ezt egyébként nem tudom honnan hozták össze.Bár igaz lenne.Lehet, hogy csak én látom ilyen sötétben a dolgokat?

2008. 07. 20.

Edi honnan ez az idézet?:)))))

gömbicica

2008. 07. 20.

"Esztergom pozitív képét számtalan közéleti botránya árnyalja. Több alkalommal, számos sajtótermékben jelentek meg a vezetést támadó kritikák, tüntetésekről, tojásdobálásokról, illetve oktatási intézményeket kísérő botrányokról szóló híradások. Ennek ellenére a lista második helyén szerepel, amelyet az autógyárral kapcsolatos rendszeres és kedvező gazdasági híreknek, a gazdag kulturális programkínálatnak, és színvonalas városi portáljának köszönhet. Esztergom egy kulturális rendezvényektől nyüzsgő elegáns város képét mutatja felénk."