Kiváló minősítést kapott a labortól Palatinus vize
2007. máj. 25.

<p>A hét végén megnyílt a Palatínus tófürdő Esztergom-Kertvárosban. A környék legnépszerűbb, természetes vize kiváló minősítést kapott az ÁNTSZ vizsgálatai alapján.</p>

Az önkormányzat néhány hónappal ezelőtt a Szent István Strandfürdő kezelésébe adta a Palatínus tófürdő üzemeltetését. Heer Lajos, a fürdő vezetője irányította az elmúlt hetek előkészítő munkálatait, így az elmúlt hét végi nyitásra a természetes vizek kedvelőit egy igazán színvonalas szabadtéri strand várta. - A szezonális nagytakarítás során kitisztítottuk a 27 ezer négyzetméteres területet az Esztergomi Zöldfelület Gondozó és Útfenntartó Kft. segítségével.

A fürdőépületeket - szociális létesítményeket, öltözőket, pénztárat - lefestettük, a mosdókat felújítottuk, korszerűsítettünk, így esztétikailag is minden megfelel az elvárásoknak. Új táblákat helyeztünk el a strand területére. A mélyvizet tizenkét darab 40x40-es piros-fehér bója jelöli, a gyerekeknek egy 250 négyzetméteres területet különítettünk el, ahol a víz maximális mélysége 60 centiméter.

Júniusig egy mentőőr vigyázza a tóban fürdőzőket, míg a főszezonban, augusztus 31-éig a vízőrszolgálatnál ketten dolgoznak majd a nyitva tartási időben (hétfőtől csütörtökig 9-19 óráig, péntektől vasárnapig 9-től 20 óráig).

A forró hétvégeken akár 2-3 ezer vendég is megfordul a Palánál, így a csónakos őrökre nagy szükség van. A vendégeket felújított büfésor, színvonalas kínálat várja. Az idén az óriáscsúszda és a vízibicikli kölcsönző is üzemel, és a fiatalokat sportpályák várják.

Jegyárak a Palán Felnőtt 390 Ft 6-14 éves korig 90 Ft 0-6 éves korig 0 Ft

24 óra.hu

(forrás)