Kieső helyen

Kieső helyen

2008. 06. 20. 19:28

Dr. Jónás László és Miavecz Jenő képviselők kieső helyre kerültek a testület csütörtökön kezdődött bambergi utazásán. Bár a meghívó a képviselőtestületnek szólt, dr. Marosi György (Esztergom egyik jegyzője) másképp döntött. A miértekről Miavecz Jenő szeretett volna többet megtudni tőle, ám választ nem kapott.

Miavecz Jenő levele.

A bajorországi Bamberg 1992. óta testvérvárosa Esztergomnak.
A 71 ezer lakosú városnak 13 múzeuma és 10 színháza van. A történelmi belvárosa szerepel az UNESCO világörökségei közt.
Nyolc középiskolája közül a Clavius-Gymnasium testvérkapcsolatot ápol a Szent István Gimnáziummal.

Honlapja: www.bamberg.de

Törölt felhasználó #43

2008. 06. 25. 13:42

Esztergom és Bamberg testvérvárosi kapcsolata 15 éves, ez alkalomból hívta meg a németországi város vezetősége Esztergom delegációját. Knapp János Pál alpolgármester, a hivatalos delegáció vezetője, Németh József alpolgármester, a képviselőtestület 11 tagja és a városi cégek vezetői utaztak június 18-án a testvérvárosba.

A cél elsősorban nem Bamberg látnivalóinak megtekintése, kulturális programokon való részvétel volt, hanem az esztergomi cégvezetők információkat szerezhettek a település jól működő városi holdingjáról.

Klaus Rubach igazgató előadásából megismerték a Bambergi Közüzemi Művek Kft. szervezeti működését, finanszírozását. Látogatást tettek a Hain Parkba, ahol a Városi Temető és Kertészeti Hivatal vezetője, Neuberth úr mutatta be, hogyan végzik a városi parkok gondozását, a zöldterületek kezelését.

Az esztergomi delegációnak a parkból a Városi Szemétfeldolgozó és Építő Vállalathoz vezetett az útja. A cég igazgatója részletes tájékoztatást adott a bambergi szelektív hulladékgyűjtésről, annak szállításáról. Ezek után a város útfenntartásáról hallhattak tartalmas előadást.

Bamberg szerencsésnek mondhatja magát, mert az összes közmű a város tulajdonában van. Vagyis a víz, gáz, villany szolgáltatásért a saját városuknak fizetnek az ott lakók. S az így létrejött nyereségből a település holdingja 5-6 millió euró támogatást nyújt a különböző kulturális és sportprogramok rendezésére. Emellett 2 millió eurós osztalékot is ad a város, ráadásul több millió eruró adót fizethet be az államkasszába.

Forrás: www.esztergom.hu

Eredeti méret

2008. 06. 20. 23:15

Te a Barátok Közt Magdi Anyusa vagy, ugye? Már csak a mélyenszántó, érdemi és lényegi hozzászólásodból gondolom. Bár igazad van, ne hagyd magad megzavarni a történések által...

2008. 06. 20. 22:04

Hááát, MEGÉRDEMLIK! Sokszor elgondoltam, mit csináltam volna ha az orvosi szakmai hozzáértésemet vonta volna kétségbe a polgármester? Mit csináltam volna, ha nekem mondott volna olyanokat a polgármester, mint Miavecz Jenőnek? Mit csináltam és mondtam volna, ha tőlem vette volna el a szót a polgármester, olyan minősíthetetlen szöveg kíséretébe, mint Miavecztől? Egyszóval nem értem a kedves képviselőket!! Könyörgök, miért hiszik, hogy ez a fehér ruhás elsőáldozós kislányok ötórai teapartija? Gondolom, lehet olyan, hogy nem akarják átvenni ezt a stílust, DE! Gondolom sok lehetőség nincs. Vagy felveszik a harcot, ez ellen a bunkó stílus ellen, vagy otthagyják hogy beszéljen és cselekedjen a saját családjával, és embereivel ilyen hangnemben. El tudnám képzelni, hogy végre valaki felállna, és kikérné magának ezt a bunkó stílust és hangnemet, és közölné, hogy addig nem jelenik meg a képviselőtestületi üléseken, míg ez így működik! Ettől a levéltől most meg fog szeppenni a jegyző? El fog gondolkodni, hogy TÉNYLEG, nem gondoltam ezt kellő alapossággal át? Ugye ezt senki nem gondolja? Elgondolkodtam rajta, hogy ha én olvastam volna ezt a meghívót, ezek után beültem volna a kocsimba, és kimentem volna Bambergbe! Saját költségemen, és utána állandóan a fejükhöz vágnám, hogy én a saját költségemen jártam Bamberg utcáit, nem az adófizetők pénzén! Elmagyaráztam volna, hogy engem nem lehet egy Bambergi kirándulással lekötelezni! Vagy legyintenék, és hagynám a fenébe az egészet. Sok mindent el tudnék képzelni, de azt hogy hátratett kezekkel álljak mint egy megszeppent kisgyerek, akire hangosan rászóltak, hát talán azt az egyet nem tudom elképzelni. Én nem arra akarom rávenni a képviselőket, hogy mondjanak le, hanem kicsivel több erélyességre. Persze mindezt én látom így, és persze lehet hogy nincs igazam, de nekem ez jutott az eszembe ennek a levélnek az olvasása kapcsán! Üdv: percjelzo

2008. 06. 20. 21:56

Savanyúja szöllő...:)