Két hét múlva pünkösdi kiállítás
2007. máj. 11.

<p>Két hét múlva, május 25-én nyitja meg kapuit Esztergomban a jubileumi, 15. pünkösdi kiállítás és kézművesvásár. A Híd Vállalkozók Együtt Egymásért Alapítvány másfél évtizedes kezdeményezése mára határokon átívelő rendezvénnyé vált; az Ister-Granum Eurorégió területén működő magyar és szlovák cégek, vállalkozók kapcsolatépítését is segíti a rendezvény.</p>

Juhász Józsefet, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnökét, a rendezvény egyik szervezőjét az idei reményeiről faggattuk.

Leginkább a jó időben bízom - mondta Juhász József. - Emellett természetesen abban is, hogy a jelentkezők száma felduzzad a szokott bő százas létszám fölé.


- Milyen volt ez a másfél évtized?


- Minden évben fejlődtünk. Voltak nehéz időszakok: árvíz, kánikula, jégeső. Most talán nem fenyeget minket semmi. És nagyon bízom abban, hogy végre időben tud a város a csarnok környezetében olyan állapotokat teremteni, hogy abban nem találhat hibát senki.


- A kereskedésben egyre nagyobb szerepe van az elektronikus kapcsolatoknak. Nem hátráltatja az ilyesmi az ilyen monstre rendezvényeket?


- Ezért is bővítjük autósok és más kísérő rendezvények felé a programot. A mikrovállalkozások nehezen mozdulnak ki három napra, a közepes nagyságúak már könnyebben vállalkoznak egy-egy ilyen bemutatkozásra.


- Egy külső, profi cég rendezi a bemutatót. Miért?


- A szolnokiak jól dolgoznak, ugyanakkor saját érdekterületeikről is hoznak kiállítókat, Nyíregyházától Szombathelyig.


- Bekövetkezhet, hogy egyszer kinövik a sportcsarnokot?


- Nagyon szép lenne, de visszakérdezek: akkor hová mennénk?


- Különlegességekre számíthatunk?


- Kiállít a régió, jönnek a dorogi kistérségből. Sajnos, testvérvárosainkból nem érkezik senki, ez nagy szívfájdalmam. Lesz vidámpark, lacikonyha és sörkert, a vásár látogatása most is díjtalan. Kiegészítő rendezvény 25-én 13 órától a kamara esztergomi székházában: dr. Belyó Pál, az Ecostat főigazgatója tart előadást A konvergencia-folyamat alakulása, hatása a magyar gazdaságra címmel.

R.B - 24 óra.hu

(forrás)