Vissza egy romhalmazba?

Vissza egy romhalmazba?

2008. 05. 21. 19:11

Az önkormányzat május 21-én 16 és 17 óra közt biztosított lehetőséget az érdeklődőknek, hogy megtekintsék a Balassa volt épületét, amelyet alternatívaként ajánlottak fel a Szent István Gimnázium ideiglenes elhelyezésére.

Meggyes Tamás, szülőknek címzett levelében a következőket írja:

Az ősz folyamán – várhatóan - befejeződik az északi kanonoksor felújítása. Az épületbe be tud költözni – a ma még a volt Balassa Általános Iskola (kispüspöki palota) épületét és a Kőrösy László Középiskolai Kollégium tanulószobáit is használó Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola. Olyan, szülőktől származó információk jutottak el hozzám, hogy többen szeretnék, ha az így szabaddá váló épületekbe kerülhetne a Gimnázium ideiglenesen. Ezt én nem javasolnám, hiszen az épület állaga erősen leromlott, a szabályozási terv alapján – ha a félkörívben tervezett épületek megépülnek – elbontásra kerülhet. Az épület fűtése cserépkályhákkal biztosított, amit az átmeneti időre az Önkormányzat már nem kíván átalakítani (központi fűtésre). Természetesen a tisztasági meszelés, a legfontosabb javítások elvégezhetőek. Az épület egy 16 osztályos iskola céljára került annak idején átalakításra, így a kollégiummal együtt alkalmas lehet a Gimnázium ideiglenes elhelyezésére, bár véleményem szerint a Hell épülete sokkal megfelelőbb. A kollégiumban 10 – főleg bontott órákra használható – tanterem, illetve 1 (teljes osztályt befogadni képes) számítógépterem használata biztosítható. Ha szükséges, egy-két termet a szakközépiskola is tud biztosítani az új épületében.

Szeretnénk felajánlani az iskola közösségeinek, döntsék el, hogy az előttük álló minimum 2-5 évet – a végleges épület elkészültéig – hol szeretnék eltölteni: a felújított volt Hell épületében, vagy a kispüspöki palota, kollégium (szakközépiskola) épületeiben. A vélemény kiérlelése érdekében biztosítjuk, hogy 2008. május 21-én (szerdán) 16 és 17 óra között megtekinthessék az épületeket.

Néhány szülő, tanár és érdeklődő diák társaságában éltem a felkínált lehetőséggel.

Valódi időutazásban vehettünk részt, Kurnász László igazgató és Gerendás János, az oktatási iroda vezetőjének társaságában.

Személyes véleményemet fogom leírni, méghozzá elég röviden: egyet értek Meggyes Tamással, nem javaslom a költözést. Az épület emberi használatra nem alkalmas.

Hogy igazam van vagy sincs, azt döntse el mindenki a képek alapján: A Balassa épülete - fotógaléria

Törölt felhasználó

2008. 05. 27. 21:38

Meg nem erősített információink szerint összeszámolták a beérkezett szülői kérdőíveket. A válaszadók körülbelül 90%-a mondja azt, hogy az István maradjon itt kint, a kertvárosi épületben.

A végleges helyet illetően kicsit nagyobb volt a szórás: 70% körül van azoknak a száma, akik a Bazilika előtti félköríves elhelyezést választanák.

Forrás: szigmedia.blogspot.com

2008. 05. 22. 12:31

Most akarnak belőle mélygarázst vásásrolni! Lenne belőle 325 terem :)))
de sajnos nem tanterem:((((

2008. 05. 21. 20:08

"De hol van már a tavalyi hó?", azaz az 1,6 milliárd Ft...?

2008. 05. 21. 20:06

Talán az 1,6 milliárdból fel lehetne újítani őszig!