Döntő előtt a rögbisek
Gazdaság
2008. máj. 16.

<p>Szombaton a litvánok elleni Európa-bajnoki selejtezőnek, június 21-én pedig magyar bajnoki döntőnek ad otthont a rögbisport hazai fellegvára, Esztergom.</p>

A 17 órakor kezdődő, litvánok elleni meccs kapcsán Neuzer András szövetségi kapitány kiemelte: hogy bár a rivális az 51., a magyar csapat pedig a 61. a világranglistán, cél a győzelem. Mint fogalmazott: a siker lökést, önbizalmat adna a válogatottnak a jövő évi Világkupa-selejtezőre.

A kapitány a június 21-i bajnoki döntőről szólva hangsúlyozta: az esztergomi rögbi klub idén 25 éves, és ezt a jubileumot szeretné az Esztergomi Vitézek Rugby SE csapata aranyéremmel ünnepelni, amely sorozatban a tizedik lenne. Az ellenfél a Százhalombattai Bulldogok gárdája lesz.

Neuzer András beszélt arról is, hogy a sportág fejlődése függ attól, hányan állnak mögé, hányan űzik, illetve támogatják. A szövetség több szponzort is talált, és az, hogy profi cégeket - a Suzukit és a Magyar Külkereskedelmi Bankot - sikerült megnyerni, azt jelenti, hogy a sportág is profi útra lépett.

www.hirextra.hu

www.nemzetisport.hu

(forrás)