Újra költözik a Szent István Gimnázium?
Közélet
2008. máj. 15.

<p>Vasárnap lesz egy éve, hogy a itt a szeretgomon online interjút tartottunk <a rel="nofollow" href="http://szeretgom.hu/content/2520/">Sitku Pállal</a>, a Szent István Gimnázium akkori igazgatójával. Az egominfo.hu egyik <a rel="nofollow" href="http://egominfo.hu/node/233#comment-165">bejegyzését</a> elolvasva déjà vu érzés keríti az ember hatalmába. Alig egy év telt el és újra témánál vagyunk: az Istvánnak újra költöznie kell!</p>

Az egominfo-n citranncs írja, Ambrusné Emmer Anikó felmondásának híréhez kapcsolódva:

A tantestületi értekezleten az új igazgató bemutatkozott. Az értekezleten elhangzottakról kijelentette, hogy ezek SZOLGÁLATI TITOKNAK minősülnek. Az igazgató úr azonban tévedésben él: a pedagógusokra csak a gyerekekkel és a gyerekek családjával kapcsolatos információkkal szemben vonatkozik titoktartási kötelezettség.

Jelen esetben inkább sunnyogásról van szó. Hát ebben nem leszünk partnerek.

Mivel itt szólásszabadság van, az értekezletről röviden:

Az első értekezletén felmentette a munkaközösségek vezetőit. Mind a négyet, kivétel nélkül. Az indok: bizalomvesztés, a februári események miatt. Ő vesztett bizalmat, miközben februárban még sehol sem volt! Érdekes felettébb ez! Lehet, hogy rosszul látom, de egyetlen munkaközösség sem támogatta az ő kinevezését,így ez olyan bosszú szagú.

Kinevezett két igazgatóhelyettest. Ez bővebb magyarázatot nem igényel, hiszen ebben a hírben minden olvasható. A végére maradt az igazi fekete leves! Az István újabb költözés előtt áll. Több variáció merült fel, erről a szülők levélben lesznek tájékoztatva. A helyzet ismét körülbelül ugyan az, ami egy évvel ezelőtt volt.

Az önkormányzat ismét nincs a helyzet magaslatán, az elmúlt egy évben gyakorlatilag nem történt semmi. Mi lesz a megoldás, újra egy vészforgatókönyv?

Követeljük az azonnali őszinte és teljeskörű tájékoztatást!

Eddig az idézet. A labda a szülők térfelén pattog ismét. Miért szeretné Kurnász László, ha ezek a dolgok titokban maradtak volna? Mik a város tervei az iskola elhelyezésével kapcsolatban?

A kérdések adottak. A válaszra várunk. Szerintem.

(forrás)