A láthatatlan polgármester
Közélet
2008. máj. 11.

<p>Nem tudom eldönteni, mi is lehet a háttérben valójában. Lehet, hogy nem is polgármesterünk van, hanem maga Mátyás király jár álruhában közöttünk? Itt kell lennie valahol, akkor is ha nem mutatkozik.</p>

Jó lenne rájönni arra, hogy mi is az, ami szerint eldönti felkent vezetőnk azt, hogy mi az amire Ő hajlandó elmenni és mi az ami nem méltó arra, hogy ott polgármesterként megjelenjen.

Néha aggódom miatta.

Díszpolgárt tavaly októberben nem avatott, igaz a meghívottak sem igazán képviseltették magukat, amikor Hernádi Zsolt az egyik alpolgármestertől vette át az Esztergom Díszpolgára nevezetű kitüntető címet az ünnepi testületi ülésen.

A Szabadságharc 160. évfordulójának megünneplésére szintén nélküle került sor.

Aztán volt egy per, amelyre ő történetesen nem tudott eljutni a sajnálatos tűzeset miatt. A TV2 Mokkájának stúdiójába viszont igen.

Beszélhetnénk arról is, hogy van itt valami Munkácsy vagy kicsoda, akinek a kiállítását, nem sikerült neki megnyitnia. Biztosan nem olyan nagy ember. Mármint Munkácsy. Egy polgármestert ki kell érdemelni. Lehetséges, hogy most is csak elkésett? Mint például a dzsámi avatásakor.

Aztán szombaton megnyílt a 16. Pünkösdi Vásár. Maga Dr. Völner Pál a megyei közgyűlés fideszes elnöke nyitotta meg, Dr. Tittmann János (MSZP-s országgyűlési képviselő, Dorog polgármestere) és az omladozó Pézsa Tibor Sportcsarnok társaságában.

Meggyes Tamás vajon mi miatt nem tudott megjelenni?

Néhány lehetséges megoldás:

  • A helyszín nem illik bele a Gyorsuló Gyarapodás Programjába? Romos sportcsarnok, a jelenleg depóniának használt - egykor szebb időket megélt sportpálya -, vagy a kellemetlen emlékű Gyakorló iskola, amelynek megközelítése nem volt egy cseppet sem veszélyes, mégis új utat kapott?
  • Esetleg Dr. Tittmann nem illik bele a képbe? Ellene kell tiltakozni a távolmaradással, mondjuk az Onyx-ügy vagy a rossz emlékű vizitdíj miatt?
  • Arra már gondolni sem merek, hogy Völner lenne a ludas. Maximum lelkiismeret furdalást érezhet vele kapcsolatban Meggyes, hiszen ha – ahogy állítólagosan ígérte Tamásunk – az országgyűlési választásokon egyéniben hozta volna a körzetét, akkor ma Völner is országgyűlési képviselő lehetne. De Meggyes nem hozta egyéniben a körzetét, Völner így kénytelen megyei főönkormányzóként vigasztalódni.
  • Következő megoldás az lehet, hogy a szigetről még mindig nem lehet kijutni a Lőrinc utcán keresztül – hisz nincs itt még május 15.! - viszont befele jövet egy egyre mélyülő garázsügy mellett kellett volna elhaladnia, szorosan az Aquasziget előtt. Az ember ösztönösen kerüli azt, ami neki rossz lehet.
  • Az ötödik variáció pedig egész egyszerűen az, hogy Meggyes kerüli az ő szerető népét. Van miért.

(forrás)