Trianoni megemlékezés az Esztergomi Országzászlónál
Közélet
2008. máj. 9.

<p>A Magyar Önvédelmi Mozgalom és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom 2008. június 4.-én, szerdán 16. 30-tól Esztergomban trianoni megemlékezéseket tart.</p>

A rendezvény a Hősök terén veszi kezdetét 16. 30-kor az I. világháborús emlékműnél. A 40 éves esztergomi Klubszínpad trianoni műsorát mutatja be, Zagyva Gyula a HVIM elnöke és Kovács Géza a MÖM tiszteletbeli elnöke mond beszédet.

A Hősök terei rendezvény után menet indul Esztergom Országzászlójához, ahol kulturális műsor mellett Toroczkai László szól a megjelentekhez.

A Magyar Önvédelmi Mozgalom esztergomi szervezete ezzel a megmozdulással nemcsak emlékezni kíván az 1920-as gyalázatra, hanem a közfigyelmet az Esztergomi Oroszlán után az Esztergomi Országzászlóra ráirányítani.

Ott áll a városi Országzászló, ahol II. Rákóczi Ferenc 1706. szeptember 16-án megpihent, de a mostani állapotában pusztulásra van ítélve a műemlék. A jelenlegi Esztergomi Országzászló tetejéről hiányzik a kettős kereszt, a felirat és a nagy magyar címeres zászló.

A Magyar Önvédelmi Mozgalom az Esztergomi Önkormányzatot felszólítja, ha már trianoni emlékművet csak szóban állított, a meglévő műemlékeire sokkal jobban figyeljen, kezdjék meg haladéktalanul a meglévőt eredetire restaurálni. Szemük előtt az esztergomi képviselőknek csak az eredeti felirat lebegjen:

„Hiszek Magyarország
Feltámadásában
Ámen”

Magyar Önvédelmi Mozgalom
2008. május 9.

(forrás)