A Föld napja akció
2007. ápr. 22.

<p>Április 22-e délelőttjén a szeretgom.hu színeiben mintegy 15-en vágtunk neki szemeteszsákokkal a városnak.</p>

Először a Pöttyös téren kezdtük a szemétszedési akciót. Viszonylag korán megállapítottuk, hogy hihetetlen mennyiségű cigarettacsikk van szétdobálva a közterületen.

aSk, Peti és Molnár László a Bástya melletti átjáróban található rácsos vízelvezető csatornák kitisztításához fogott hozzá - innen egyedül 5-6 zsáknyi szemetet lapátoltak ki. A társaság egy része elindult a Kis-Duna sétányon, a másik fele pedig a Zöld ház mögötti parkolóban állt neki a zöldterületek megtisztításának. Az akció később a várhegyen folytatódott - a megújult Szent Adalbert Központ mögötti lépcső környékét tisztítottuk meg, lesöpörtük a kőlépcsőket és 16 zsákot töltöttünk meg az erdőben a fenti bástyáról ledobált szeméttel (rengeteg müanyagpalack és üveg, cigarettásdobozok, szemét mindenfelé amerre az ember jár). Megállapítottuk, hogy nem ártana közterületfelügyelőket állítani odafent a Szent István koronázása szobor mellé - igen komoly bevételre tehetne szert a város, ha minden ledobott palackért azonnal helyszíni bírsággal büntetné a szemetelő embereket.

A bástya másik oldalán ezt láttuk, de nem nyúltunk hozzá. Ezúton szeretnénk felhívni rá a hatóságok figyelmét - sétálhat arra turista is...

A végén még egy kis csoportképet is készítettünk a teleszedett zsákok mellett azokkal, akik a legtovább ott maradtak:

(balról jobbra) joel, Pilar, Jónás doktor, jegyző, Peti, aSk Köszönjük még Kata, Kínál Katalin, gömbicica + párja, Molnár László és a résztvevők gyerekeinek közreműködését, Esztergom városának segítségét a rendelkezésünkre bocsátott 20 db szemeteszsák és műanyagkesztyű formájában, valamint Petrónak a pólók elkészítéséhez nyújtott anyagi támogatását.

Jövőre találkozunk ugyanitt, remélhetőleg sokkal többen. Ha lesz rá igény, akár hamarabb is megismételhetjök ezt a délelőttöt.

A zsákokat hétfőn az Eszköz Kft. szállítja el a helyszínről.

(forrás)