A Föld napja akció

A Föld napja akció

2007. 04. 22. 14:06

Április 22-e délelőttjén a szeretgom.hu színeiben mintegy 15-en vágtunk neki szemeteszsákokkal a városnak.

Először a Pöttyös téren kezdtük a szemétszedési akciót. Viszonylag korán megállapítottuk, hogy hihetetlen mennyiségű cigarettacsikk van szétdobálva a közterületen.

aSk, Peti és Molnár László a Bástya melletti átjáróban található rácsos vízelvezető csatornák kitisztításához fogott hozzá - innen egyedül 5-6 zsáknyi szemetet lapátoltak ki. A társaság egy része elindult a Kis-Duna sétányon, a másik fele pedig a Zöld ház mögötti parkolóban állt neki a zöldterületek megtisztításának. Az akció később a várhegyen folytatódott - a megújult Szent Adalbert Központ mögötti lépcső környékét tisztítottuk meg, lesöpörtük a kőlépcsőket és 16 zsákot töltöttünk meg az erdőben a fenti bástyáról ledobált szeméttel (rengeteg müanyagpalack és üveg, cigarettásdobozok, szemét mindenfelé amerre az ember jár). Megállapítottuk, hogy nem ártana közterületfelügyelőket állítani odafent a Szent István koronázása szobor mellé - igen komoly bevételre tehetne szert a város, ha minden ledobott palackért azonnal helyszíni bírsággal büntetné a szemetelő embereket.

A bástya másik oldalán ezt láttuk, de nem nyúltunk hozzá. Ezúton szeretnénk felhívni rá a hatóságok figyelmét - sétálhat arra turista is...

A végén még egy kis csoportképet is készítettünk a teleszedett zsákok mellett azokkal, akik a legtovább ott maradtak:

(balról jobbra) joel, Pilar, Jónás doktor, jegyző, Peti, aSk Köszönjük még Kata, Kínál Katalin, gömbicica + párja, Molnár László és a résztvevők gyerekeinek közreműködését, Esztergom városának segítségét a rendelkezésünkre bocsátott 20 db szemeteszsák és műanyagkesztyű formájában, valamint Petrónak a pólók elkészítéséhez nyújtott anyagi támogatását.

Jövőre találkozunk ugyanitt, remélhetőleg sokkal többen. Ha lesz rá igény, akár hamarabb is megismételhetjök ezt a délelőttöt.

A zsákokat hétfőn az Eszköz Kft. szállítja el a helyszínről.

Törölt felhasználó #43

2007. 09. 09. 21:49

kb 4 hónap telt el, amióta itt megjelentettük a vár bástya oldalában készült kis kuckó képét...

SEMMI NEM TÖRTÉNT AZ ÜGYBEN!

pedig az illetékesek is hevesen olvassák a szeretgom.hu oldalait...

Április 22.:

Szeptember 9. :

2007. 05. 04. 13:09

A legkisebb csemetémmel ha a városban jártunk, mindig meg kellett nézni a "törött szobrot". Most aztán mit mondok, hová lett?:D

2007. 05. 04. 12:16

Ugye milyen jó, kedves aSk, hogy még utoljára meg lettél örökítve a műtárgy mellett? :)

aSk írta:

Villy írta: Raknak helyette újat, vagy ezt újítják fel?

majd nyomozok az ügyben !

Törölt felhasználó #43

2007. 05. 03. 20:13

Villy írta: Raknak helyette újat, vagy ezt újítják fel?

majd nyomozok az ügyben !

2007. 05. 03. 20:08

Raknak helyette újat, vagy ezt újítják fel?

Törölt felhasználó #43

2007. 05. 03. 20:07

a bástya melletti átjárót csúfító, a fenti képeken még látható "díszkút"! ma munkások jöttek, fúrtak, faragtak és eltüntették!

GRAT!

Törölt felhasználó #43

2007. 04. 22. 20:09

Villy írta: Jövő héten megnézem milyen lett a város.

igyekezz a megnézéssel, mert amikor visszatértem, már vadi új csikkek voltak !

mondom én a dohányos...

2007. 04. 22. 20:05

Szép munka volt, jók lettek a képek is. Jövőre mennék én is ha lesz folytatás, de most a rövid hétvége miatt nem voltam Esztergomban. Jövő héten megnézem milyen lett a város.

gömbicica

2007. 04. 22. 19:48

Rajtam nem fog múlni!!!

Ha időközben 1-1 emberrel esetleg gyarapodunk is külön öröm lesz.

2007. 04. 22. 19:38

gömbicica írta: itt meg az lesz a bibi, hogy ez keddi napra esik.

Előre hozhatjuk vasárnapra, ha csak ez a baj. Kellemes volt ez a nap, hihetetlen mennyiségű szemét halmozódott fel az elmúlt években Esztergomban...

gömbicica

2007. 04. 22. 19:36

Jól van na! Már nem is vagyok olyan lelombozott.

Majd az 1 éves születésnapot május 22-én munka nélkül kellene ünnepelni. itt meg az lesz a bibi, hogy ez keddi napra esik.

Jaj de nehéz ennek a kis társaságnak önzetlenül jót tenni!

2007. 04. 22. 19:26

gömbicica írta: Én vártam, hogy valaki esetleg megkeres, hogy mi lesz, vagy nem lesz, de a bekészitett dolgok érdeklődés hiányában igy megmaradtak. Sajnálom.

Én is. De piszkosul elfáradtunk - ezért is nem vettem észre a telefont... Elnézést...

gömbicica

2007. 04. 22. 18:12

Azért jó volt együtt lenni olyan emberekkel, akiknek fontosak az ilyen dolgok. Jók lettek a képek is. Ha csak egy hangyányit is, de tettünk valamit a városért.

Majd elfelejtettem!!

Ahogy jöttünk lefelé a Molnár sor felé, egy fiatal pár akart feljutni a Bazilikához.

Büszkeséggel küldtük fel őket a megtisztitott lépcsők felé. MOndtuk, hogy egy kis hegymászás is lesz, de elfogadták a felajánlott utvonalat.

Már megérte a munka.

gömbicica

2007. 04. 22. 18:06

Sajnálom, hogy szétszéledt a társaság, kinek pici gyerek, kinek beteg gyerek, kinek családi program "jött közbe".

A Szt. Adalbertnél Jónás, jegyző, leballagott a teli zsákokkal, mi az öregemmel a bazilika egész környékét végigjártuk sörprüvel. Joel: Titeket kerestünk fent, hogy mi lesz, ráér- e közületek valaki este. Joel,Pilar,Tanár ur, aSk, Órás ur, -bocsánat, most nem jut eszembe a neve- Mire végigszedtük a csikkeket, és lementünk a Molnár sorig, már ott volt a sok zsák szemét, de senki nem volt sehol. Katától kértem az elérhetőségedet, 12,52-kor kerestelek, de sikertelenül.

Én vártam, hogy valaki esetleg megkeres, hogy mi lesz, vagy nem lesz, de a bekészitett dolgok érdeklődés hiányában igy megmaradtak. Sajnálom. Reménykedő is visszamondta, mert a pesti futásról nemrég indultak vissza.

2007. 04. 22. 18:01

Nagyon jól éreztem magam, sajnálom, hogy a Hídlap nem hozta le a hírt annak ellenére hogy megkapták Joeltől az infót. Vélhetően még többen lehettünk volna. Szeretném ha legkéasőbb fél év múlva ismételnénk, ok mindig lehet, milyen címen követjük el...