Debrecen is tulajdonos lehet az esztergomi városüzemeltetésben

Debrecen is tulajdonos lehet az esztergomi városüzemeltetésben

2006. 06. 23. 18:29

Egyetlen holdingba szervezi összes városüzemeltetéssel foglalkozó cégét az esztergomi önkormányzat. A vállalkozásban tapasztalatai átadásáért tulajdonrészt kap a Debreceni Vagyonkezelő - tájékoztatta a polgármester pénteken az MTI-t.

Hatékony és hasznot termelő szervezetté alakítjuk át a városi feladatokat ellátó cégeinket a debreceni példa nyomán. Tapasztalataik átadásáért egyszázalékos tulajdonrészt vásárolhatnak az esztergomi Strigonium Zrt.-ben - tette hozzá Meggyes Tamás.

Az átalakulás tíznél több céget érint. Az önkormányzat a holdingba apportálja többek között a városi vízművet, a Gran-Tours Kft.-t, illetve opciót ad a cégnek városi temetkezési vállalkozás, valamint a park és útfenntartók, illetve az ingatlankezelést és a könyvelést végző önkormányzati társaságok megvásárlására.

Azt is közölte, hogy Esztergom önkormányzata 700 milliós forintos városi kötvény kibocsátásáról döntött csütörtök esti ülésén. "Vagyongyarapítási terveink megvalósítására többletforrásokra van szükség. Más hiteleinkkel ellentétben a kötvénykibocsátásból szerzett pénzt csak profitot termelő vagyonelemekbe fektetjük be" - tette hozzá Meggyes Tamás.

Forrás: http://www.fn.hu/index.php?id=3&cid=1369 92

2006. 06. 23. 20:43

"Más hiteleinkkel ellentétben"

Nem a fürdő építésére felvett pénz volt a legnagyobb hitel?

2006. 06. 23. 20:35

ez jó! ...a templom egerének is lehet ilyen :)