Ennek mi értelme?!?
Közélet
2008. ápr. 8.

<p>Meggyes Tamás autója és családi háza is lángokban állt kedd hajnalban. A helyszínen több benzineskannát találtak. A polgármester nem sérült meg, aki szerint a tettes nem üzenni akart, hanem kárt okozni.</p>

Megrökönyödve olvastam reggel a hírt, ehhez nincs mit hozzátennem. G.Z.

Meggyes Tamás telefonos nyilatkozatának egy részlete, a HÍRTV Híradójából:

Esztergomban az ellenem fellépők évek óta egy meglehetősen indulatos, gyűlöletkeltő kampányt folytatnak. Szerintem az vezetett el ide. Nem hiszem, hogy bárkinek személyesen komoly sérelme lehetne Esztergomban, azt gondolom, inkább csak az általános uszítás vezetett oda, hogy a végén valaki egy ilyen őrültséget kövessen el.

MNO:

"A magyar általános válság azonnali kezelést igényel, az emberek úgy gondolják, maguknak kell revansot venni” – jelentette ki Esztergom polgármestere a sajnálatos esemény kapcsán az MNO-nak. Meggyes Tamás szerint az egész országot elárasztó türelmetlenség, feszültség, értelmetlen indulatszítás, az általános társadalmi betegség vezet ilyen és hasonló extrém tünetekhez, az indulat csúcsosodik ki ilyen őrült tettekben. A fideszes polgármester szerint ez a válság azonnali kezelést igényel.

Az MNO kérdésére, miszerint történt-e korábban fenyegetés, a polgármester elmondta, még októberben megfenyegették, de úgy véli, hogy ez hozzátartozik a magyar közélethez. Ugyanakkor a jóval korábbi fenyegetéstől eltekintve semmilyen konkrét esemény, vita nem történt, amely kiválthatta volna a gyújtogatást. Meggyes Tamás becslései szerint 10 milliós kár keletkezhetett.

A történtek ellenére sem kér védelmet Esztergom fideszes polgármestere, nem lesz rá szükség, "nem tudnak megijeszteni, teszem a dolgom és Esztergom fejlődése töretlen lesz” – szögezte le. A politikus elmondta: "a tettes jobb, ha tudja, még szigorúbb leszek minden vitában”.

Források:

(forrás)