Mit gyorsít a város? Milyen határidőkkel? Milyen sorrendben? Mennyiért? Miből?
2008. márc. 12.

<p>A címben feltett - a napokban a szavazópolgárok által gyorsításra ítélt A gyarapodás programjával kapcsolatos - kérdésekre válasz érkezett az <a rel="nofollow" href="http://iwiw.hu/pages/forum/topic.jsp?messageID=21993422#message21993422">iwiw</a> egyik fórumán. A választ a Közbeszerzési és ügyrendi bizottság elnökétől, Dr. Kolumbán Györgytől kaptuk meg.</p>

Szó szerint idézzük:

"A Város a Gyarapodás programban foglalt bármelyik távlati-közelebbi stratégiai valamint taktikai, sőt a költségvetési évet érintő jelenlegi programot, annak kezdési-befejezési hi.-jét gyorsítja illetve bármely az esztergomi választóktól érkző, eddig  a Gyarapodás Programban nem regisztrált fejlesztési elképzelés költségfedezetét is bevállalja. Ebből a körből a lakosság által megjelölt és többségi szavazattal rangsorolt programpontot gyorsít. Fedezet a meglévő költségvetési lehetőség. Ahol kell közbeszerzési eljárás lefolytatásával.
Erre a gyorsításra a Polgármester bizalmi szavazáson biztatást kapott."



Sajnálatos dolog, hogy A gyarapodás programja nagyon kevés konkrét dátumot tartalmaz, de biztató, hogy "bármely az esztergomi választóktól érkző, eddig  a GyarapodásProgramban nem regisztrált fejlesztési elképzelés költségfedezetét is bevállalja" ! Kedves olvasók! Itt az alkalom, gyűjtsük össze és adjuk be ötleteinket, hogy mindenkinek megfelő irányba gyorsulva gyarapodjon Esztergom városa!  

"Ebből a körből a lakosság által megjelölt és többségi szavazattal rangsorolt programpontot gyorsít." - igazából nem nagyon értelmezhető ez, hiszen több beruházás már belefoglaltatott a 2008-as költségvetésbe. Miképpen kezeli a város azt, ha lakosság mást jelöl meg magasabb prioritással, esetleg egyes pontokat elvet vagy újakat hoz elő?

"A fedezet a meglévő költségvetési lehetőség" válasznak némiképp ellentmondanak az index.hu-n olvasottak: "Ehhez egy- és ötmilliárd forint közötti többletkiadásra van szükségMeggyes Tamás, a város fideszes polgármestere szerint. A város még nem döntötte el, hogy hitelt vesz fel vagy PPP konstrukcióban építkezik-e.". Az már igazán apróság, hogy a költségvetést érintő kérdésről népszavazást sem lehetett volna kiírni.

Sajnálatos, hogy ezekről a dolgokról az iwiw-en kell választ kérnünk, miközben a negyedmilliárd forintos www.esztergom.hu oldalain semmiféle információ nem lelhető fel a megszavazott gyorsítás mibenlétéről!


(forrás)