Utazás 2008
2008. febr. 29.

<p>Ma kezdődött és vasárnapig tart az idei Utazás 2008 Kiállítás a HUNGEXPO területén, a Budapesti Vásárközpontban, ahol a Gran Tours utazási iroda saját standdal ( B pavilon 10/b ) vesz részt, hogy népszerűsítse a várost és a helyi programokat.</p>

Idén a Bazilikáról, a várról, a Széchényi térről, az élményfürdőről és a "reneszán évhez" kapcsolódóan a Boticellinek tulajdonított (www.hetek.hu ) freskóról készült óriásplakátokkal, a főtér kövezetére utaló burkolattal hívják fel a látogatók figyelmét városunkra.

A Gran Tours kiállítási koncepciója annyiban tér el az előző évek gyakorlatától, hogy idén egyrészt a hagyományos bemutatkozáson túl ( szórólap, információ, programajánló, stb. ) egy marketing-kutatást is készül ( kb. 1000 fős szegmentáltan reprezentatív minta, kérdőív útján ) a Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola 13. évfolyamos, kereskedelmi ügyintéző szak diákjainak segítségével, melynek előkészítését, adminisztratív részét Pálmai Judit tanárnő fogja össze.

Másrészt az idei évben az idegenforgalommal kapcsolatba hozható helyi vállalkozásokat ( első sorban: szállás, vendéglátás ) megkeresve Esztergom-térképpel ellátott „kuponfüzetet” készült, mely a kiállításon szintén a diákok útján jut el a potenciális célközönséghez.

A „kuponfüzet” különböző kedvezmények igénybevételére jogosítja fel annak felhasználóját ( kedvezményes fürdőbelépő, kedvezményes szálláslehetőség, stb. )

A marketing-kutatás eredményét ( vagy annak egy részét ) a feldolgozás után ( március vége ) teszik közzé az érdeklődők számára.

(forrás)