Kifizetetlen számla, garanciális hibák az élményfürdőben?

Kifizetetlen számla, garanciális hibák az élményfürdőben?

2008. 02. 12. 16:07

Két éve ki nem fizetett számlák miatt elhúzódó, amúgy garanciális hiba lehet az Aquasziget bezárása mögött - olvasható az egominfo.hu honlapon. A honlap értesülései szerint a hiba régóta ismert.

Aquasziget

Az élményfürdőt a Szent István strandfürdő B5 jelű kútja látja el vízzel. A Fürdő építésekor a METROFLEX Kft. építette ki a vízvezetést az élményfürdőhöz. A kétéves üzemeltetés során jelentkeztek a hibák, szivattyút és csöveket kellett cserélni, mert a csövek kilyukadtak. A helyi, sorozatos hibák kijavítása csak ideiglenes megoldás volt, hiszen az egész csőrendszer igen rossz műszaki állapotban van.

A volt kivitelező Metroflex nem hajlandó a problémával foglalkozni, ugyanis elmondásuk szerint a fürdő beruházója súlyos milliókkal tartozik neki, még a két évvel ezelőtti építkezésből.

A hír további része az egominfo.hu honlapon olvasható.

2008. 12. 21. 10:36

Hát igen, mert ez azért mégis csak egy szakma. De az esztergomi fürdőt elég nehéz lenne még neki is nyereségessé tenni, mert itt vízzel van a legnagyobb baj. Ezt a vizet melegíteni kell, és ez nagyon nagy veszteség, és így sem tökéletes. A gyógyászati részen pl. állandóan panaszkodnak a vizitornára járók, hogy fáznak a vízben. Így elég nehéz lehet, a kifejezetten ellazulásra használt hűvös vízben gyógyulni.

2008. 12. 20. 18:31

nol.hu

Nem kéne idehívni?

Eredeti méret

2008. 11. 04. 18:22

Mi az, hogy fúrnak? Épül az új szálloda, a Hotel Aqua...

2008. 11. 04. 18:00

Most is fúrnak az épület mögött.Miért?

Törölt felhasználó #43

2008. 11. 03. 19:34

Hogy én mit fogok kapni ezért...

...de azért belinkelem.

kocz.freeblog.hu

Aquasziget - Esztergom. (...) Első utunk a csúszdákhoz vezetet, hogy jól kipróbáljuk. Hát sikerült. Az első alkalommal a csúszda belsejében egy kiálló csavar beleakadt az 5000 Ft-os úszónadrágomba és kiszakította a seggénél (azt már csak otthon vettem észre, amikor levettem a nadrágom és leültem, hogy a bőrőmet is szétszaggatta nem csak a nadrágot). Na mindegy gondoltam, majd nem jövök ki a medencéből és akkor nem látszik. Kicsit kimentünk hűsölni az úszómedencébe, lenyomtunk pár hosszt, majd naivan leraktam a lábam a medence aljára. El volt törve az egyik csempe és úgy elvágta 3 lábujjamat, hogy ömlött belőle a vér. Na itt telt be a pohár. Kértem kötszert meg ragtapaszt, majd gyorsan felöltöztem (40 percnyi bentartózkodás után) és a panaszkönyvért kiáltottam. (...)

Eredeti méret

2008. 02. 14. 20:20

Úgy hallottam, hogy az a vezeték műanyag vagy pvc vagy mi a szösz. Laikusként kérdezem, hogy vajon mitől lukadhatott ki ilyen rövid idő alatt?

2008. 02. 14. 14:09

Megnéztem: ez a Metroflex is egy szegedi cég (volt már egy pár az élményfürdő körül). Főtevékenysége villanyszerelés.

Mit dolgoztak egészen pontosan az élményfürdőben, és hogyhogy nem volt közelebbről alvállalkozó?

2008. 02. 14. 13:12

Na most én tudatlan kinek higgyek?

2008. 02. 13. 22:18

Úgy értesültem, ez éppen fordítva van. A Fürdő Zrt. perli a Metroflexet azért a pénzért, amit 1. részletben kifizetett, de mire a 2-ra került sor kiderült, hogy a Metroflex nem a kellő minőségben végezte el a munkát, ezért a további pénzt nem fizették már ki, az addig kifizetettet perlik. A hibás teljesítés pedig megtekinthető.....