Igazgató nélkül a Szent István Gimnázium
2008. febr. 1.

<p>A mai naptól bizonytalan ideig intézményvezető nélkül működik a Szent István Gimnázium, mivel a csütörtöki testületi ülésen a városatyák nem tudták megnevezni Sitku Pál utódját.</p>

Esztergom Város Önkormányzata még 2007. szeptember 20-i ülésén mentette fel Sitku Pál igazgatót állásából 2008. január 31-i határidővel. Az utód kiválasztásához pályázatot írt ki a városvezetés, melyre egy volt helles és egy jelenlegi istvános tanár nevezett. A véleményezés során az iskola tantestülete, szülői munkaközössége, diákönkormányzata és az iskolaszék is Barsi Évát támogatta. Az oktatási bizottság január 29-i ülésén szakmai okokra hivatkozva utasította el a konkurens pályázatot, így képviselőinknek tegnap már csak arról kellett dönteni, kinevezik-e Barsit az igazgatói posztra.

Az előterjesztés értelmében Barsit fél évre bízták volna meg az iskola vezetésével, ezután új pályázat kiírására került volna sor. Kínál Katalin képviselő időközben benyújtott módosító indítványát - miszerint a hat hónapot terjesszék ki az eredetileg tervezett öt évre - a képviselőtestület elutasította, Barsi Éva pedig ebben a formájában nem vállalta el a megbízást.

Mivel így nincs igazgató, a jogszabályok értelmében az iskola Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatározott igazgató-helyettesítési rend lépett életbe. A vezetői feladatokat most - igazgató híján – teljes óraszám mellett az osztályfőnöki munkaközösség vezetője, azaz Barsi Éva látja el.


A testületi ülés felvétele:
- video.szeretgom.hu

További cikkek a témában:
- www.hirextra.hu
- www.kemma.hu

(forrás)