640 munkavállaló kerül utcára Dorogon

640 munkavállaló kerül utcára Dorogon

2008.01.25. 14:21

A jelenlegi 841 dolgozóból mintegy 640 kerül utcára a Sanyo dorogi gyárából.

A Sanyo Hungária Kft beszünteti a tölthető akkumulátorok gyártását a dorogi gyárában. Az elküldött dolgozók számára a Közép-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ próbál munkahelyet találni, a 200 megmaradt dolgozót pedig a napelemrészlegben foglalkoztatják tovább.

Eredeti méret

2008.01.26. 21:44

vg.hu

Tárgyalásokkal és jogi lépésekkel igyekszik megakadályozni Jürgen Rüttgers észak-rajna–vesztfáliai miniszterelnök, hogy a Nokia e heti bejelentésének megfelelően bezárja bochumi üzemét, és szélnek eressze az ott dolgozó 2300 alkalmazottat. A tartományi kormányfő arra figyelmeztet, hogy a finn mobiltelefon-gyártó a kivonulással tönkreteszi németországi imázsát, és ez piaci részesedésében is tükröződni fog – írja a Handelsblatt. A bezárandó üzemből részben a meglévő magyarországi telephelyre, részint egy új kolozsvári gyárba helyezik át a termelést. A Nokia alkalmazottain túl 200 DHL-dolgozó és mintegy félezer szezonmunkás is feleslegessé válik Bochumban.

vg.hu

A Nokia azt ajánlja a németországi Bochumban lévő, de a bezárás előtt álló gyára alkalmazottjainak, hogy dolgozzanak Romániában, a Kolozsvár mellet létrehozott üzemükben – idézi a romániai HotNews a Rheinische Post című helyi német lapban megjelent információkat.

gömbicica

2008.01.26. 20:01

www.adozona.hu

www.adozona.hu

x-y béreket beirva néha felakadt a szemem basszus. nem mintha az ember nem lenne valahol tisztában ezekkel a számokkal, de igy, hogy egy kattintásra láthatóvá váltak fizetésenként a számok elborzaszt a dolog. És semmi, de semmi nem elég. ki érti ezt?

Eredeti méret

2008.01.26. 18:57

Ennek következő lépése a 2009-ben startoló óriás napelemmodul-összeszerelő egység beindítása. - A tervek szerint jövőre ismét a jelenlegi létszámunknak megfelelő, közel 1400 embert foglalkoztatunk majd - mondta lapunknak Jagudits Ákos, a Sanyo személyzeti vezetője.

Talán ha hamarabb kezdtek volna a napelemmodul-összeszerelő egység beindításába, most nem kerülne ennyi ember az utcára, és a Sanyonak is jobb lett volna a régi gárdát foglalkoztatni, mint újra munkaerőt toborozni egy év múlva. Vajon azok közül, akiket most kirúgtak, és jövöre is munkanélküliek lesznek, hányan fognak újra a Sanyoba jelentkezni?

Eredeti méret

2008.01.26. 18:31

www.mno.hu

„A problémát súlyosbítja, hogy Dorog munkaügyi helyzete ma rossz, és a térségben még ebben az évben további kétszáz fős leépítésre lehet számítani” - jelentette ki a tájékoztatón a Közép-Dunántúli Munkaügyi Központ főigazgató-helyettese, aki konkrét céget nem kívánt megnevezni.

www.nol.hu

Úgy tudjuk, egy pénteki megbeszélésen kiderült: akár mindegyik elbocsátott dolgozó el tudna helyezkedni, legalábbis 22 környékbeli cég munkaerő-igénye alapján.

gömbicica

2008.01.26. 17:41

Az akkumulátorok gyártását 2008 szeptemberéig Kínába telepítik át - tette hozzá a gyár vezetője, aki elmondta Magyarországon a növekvő bérköltségek miatt már nem hoz hasznot a tölthető elemek gyártása.

forrás: www.mno.hu

ezzel az erővel mindenki szélnek ereszthetné a dolgozóit. Valóban rengeteg még a minimálbérnek is a hozadéka. A magasabb bérkategóriákról nem is beszélve.

Nem irigylem a munkaügyi központokat sem. Honnan a frászból fognak ennyi embernek munkát találni? A következő lépés az lesz, hogy mindenki eladja mindenét, vesz egy lakóautót, aztán megy majd városról városra, országról országra, hogy meg tudjon élni. CSak aztán legyen aki üzemanyaggal birja.

2008.01.26. 0:54

Azért ez érdekes, eddig tele voltak a hirdetőlapok Sanyo-s munkaerő-hirdetésekkel...

2008.01.25. 15:13

A Sanyo Hungária Kft beszünteti a tölthető akkumulátorok gyártását a dorogi gyárában.

Van nem tölthető akkumulátor is?