Végső ütközet előtt állunk?

Végső ütközet előtt állunk?

2008. 01. 17. 9:49

Óriási a megosztottság az országban. Egyre több radikális szervezet jelenik meg a politikai színtéren - és itt a szeretgomon is -, akik ilyen vagy olyan módon szeretnék megteremteni a szerintük elképzelt valódi demokráciát. Valóban a polgárháború és a népfelkelés a megoldás az ország gondjaira?

Kovács Géza, a Magyar Önvédelmi Mozgalom tiszteletbeli elnöke - aki esztergomiként a szeretgom.hu fórumain is jelen van - így ír Évértékelőjében:

Világos koncepciónk van. Ahogy a radikális nemzeti tábort össze kell forrasztani, a gárdákat is egyesíteni kell - Bencsik Andrások nélkül, és pártérdekektől mentesen. A gárdák csak így vehetik majd át a rendszerváltás következményeként a rendvédelmet a rendőrségtől és a katonaságtól!

A teljes politikai elitnek útilaput kell a talpára kötni, bár a kormánypártból sokan megérdemelnék a nyakbavalót is. A felelőségre vonásról mi nem mondunk le, mert e nélkül nincs remény a magyar jövőre! Budaházy György a Magyar Jelen 2007. december 22-i számában kijelentette: a végső ütközet még előttünk áll, ami valószínűleg nyílt fegyveres harc lesz, melyben nyerünk!

Forrás: www.magyaronvedelem.hu

Valóban erre van szüksége Magyarországnak? Valóban fegyveres harc az, ami a megoldást jelenti az ország számára?

Személy szerint - mint aki katonaság intézményét is teljes mértékben elítéli - nem szeretném azt, hogy ilyen módon legyen jólét az országban. Nem szeretném, ha gyerekeimnek meg kellene tapasztalniuk egy háborús helyzetet, nyílt harcot.

Az amúgy is tönkretett országunkat egy ilyen fordulat évtizedekre visszavetheti még a mostani állapotához képest is.

Minden oldalról fel kell nőnünk ahhoz a szóhoz: SZABADSÁG. Az Unió tagjaként mégnagyobb a kihívás, hogy jól használjuk ki az új lehetőségeket.

Nem hiszek az erőszakban. Egyik oldalról sem. Veszélyes út.

2008. 01. 18. 10:59

Kedves Kovács Géza!

Mondja, mi a garancia arra, hogy az Önök hatalma erkölcsileg mindenki fölött áll majd, hogy korrupciómentesek lesznek vezetőik, hogy megőrzik igaz elkötelezettségüket az igazságosság érdekében, hogy mindíg, minden körülmények között és minden embernek az optimális morális és anyagi jólétet tudják biztosítani? Valljuk be őszintén, lehet, hogy minden politikus így kezdte, de a pénz szagát, a politizálás előnyeit megérezve, egyre kevesebbet moralizáltak. Nem kicsit utópisztikus az Önök elképzelése. Az ember gyarló. Ez már kiderült Ádám és Éva eseténél. Jelen van az egyháznál is. Tehát Önök mind felsőbbrendűek? Miféle analízis mentén tudják a legkiválóbb egyéneket beválogatni soraikba? Mert céljaikkal nem kevesebbet állítanak, mint azt, hogy Önök a "Megváltó". Kiváncsian olvasnám, hogy milyen lenne az "új világ" az Ön által óhajtott fegyveres győzelmük után.

Törölt felhasználó #43

2008. 01. 18. 10:57

www.origo.hu

Ez ugye kb ugyanakkor volt, mint itthon az MTV ostroma.

Játszunk el a gondolattal, hogy milyen lenne ma itthon a közhangulat, ha akkor lett volna egy magyar tábornoki kar, aki le meri tartóztatni Gyurcsányt és a sleppjét és kikényszerít egy előre hozott, demokratikus választást. Nem volt ilyen. Viszont volt helyette egy Gergényi, aki egy hónappal később szemet lövetett ki az utcán, a beosztottjai idős embereket és fiatalokat egyaránt gumibotoztak, már ártalmatlanná tett embereken tapostak, fogdába vitt embereket vertek meg és okoztak 8 napon túl gyógyuló sérüléseket.

Az ország pedig azóta még megosztottabb, még jobban meghülyítette a saját híveit a két nagy párt, aki pedig átlát a szitán az egyre inkább radikalizálódik. Nem lett volna fájdalommentesebb - már-már sebészi beavatkozásnak tekinthető - ha bevonul a hadsereg Budapestre 2 hadosztályni tankkal, körbeveszi a parlamentet, hazaküldi a népet az utcáról és rendet rak? Szerintem inkább ezért tartjuk, minthogy Irakban vagy Afganisztánban bohóckodjanak...

A globalizáció és a klímaváltozás két olyan kihívás, amire már évek óta készülnie kellene ennek az országnak. Ehelyett megy az öncélú, szűklátókörű, rövidtávú hasznokat hajszoló politizálás és osztogatás, minden szinten. Ez nem vezet sehová, csak katasztrófába.

Eredeti méret

2008. 01. 18. 9:08

Nekünk nincsenek megbízóink, és óriási feladatok előtt állunk. Célunk nem kisebb, mint a teljes nemzeti radikális összefogással a hatalom megszerzése.

És ezt milyen módszerekkel kívánjátok elérni?

Igény van tehát mozgalmainkra, és tesszük is a dolgunkat, így már most olyan márciusra készülünk, amilyen még nem volt Budapesten.

Ez alatt mit kell érteni?

Törölt felhasználó #43

2008. 01. 17. 22:52

Személyes véleményem az, hogy minden vérontást meg kell akadályozni... mert egyetlen emberélet, egyetlen gumilövedékkel kilőtt szem is túl nagy áldozat bármiféle szabadságért is. Lehet, hogy gyáva vagyok, lehet, hogy nem vagyok önfeláldozó.

De minden hatalom megdöntése azok érdeke, akik megdöntik és övék lesz a hatalom. Az emberek elkeseredettek valóban, de ezt az elkeseredettséget nem szabad olyan mértékben elszabadítani, hogy abból polgárháború legyen.

Ha rendet akarunk, akkor nem az a közös érdekünk, hogy Ti is megfékezni próbáljátok a valóban szélsőséges és szerinted is felfegyverkező csoportosulásokat és igy ellenállni a provokációnak? Mert, ha - amint írod - előkerülnek a surranók, az mi ha nem bedőlés a provokációnak!? Ha fegyvert fogtok, akkor elérték céljukat.

Jó éjt!

Bejó

Törölt felhasználó #43

2008. 01. 17. 22:33

Kedves bejó!

Mi nem most jelentünk meg! A MÖM 2005-ben alakult, Dr. Kakuk Attila, Fördős Attila és én MIÉP elnökségi tagok voltunk, régióvezetők. Hozzám tartozott a Közép-Dunántúli régió, 19 választókerület és a MIÉP Ifjúsági Tagozat tiszteletbeli elnöke voltam. A Magyar Önvédelmi Mozgalomhoz akkor a teljes MIÉP Ifjúsági Tagozat Országos elnöksége csatlakozott.
-Mi nem pártot- abból van 100ezer - hanem mozgalmat alapítottunk, mert a HVIM ( Hatvannégy Vármegye) ifjúsági szervezet és elsősorban az elszakított területek revíziójára fekteti a hangsúlyt… Kellett egy mozgalom, amelyik az 1000 részre szakadt radikális nemzeti oldalt összefogja és belpolitikával foglalkozik. Talán egy gyűjtőerőbe! Minden szervezet-elsősorban ismertségünknek köszönhetően, törekszik velünk a jó kapcsolatra –rendezvényeinken ott vannak. ERRE JELEN PILLANATBAN CSAK A MÖM KÉPES, ezért félnek tőlünk. /Okt. 22. Nov. 17. stb./


-Amikor idéztél, még ezt oda írhattad volna (kétkedésem B. GY.írására reagálás) : „Még nem tudom megítélni harcunk kimenetelét. Bevallom, ezt egyelőre még nem látom át, de érzem, hogy egyre nagyobb a radikalizálódás és az elkeseredés. Fegyverfogásról beszélnek ismeretlenek is - a győri taxis, aki december 17-én vitt át a MÁV állomástól GYESEV bakterházhoz (innen jártak csak a vonatok), a baloldali esztergomi műszerész, akit 16 év után indoklás nélkül bocsátottak el a városi Vaszary kórházból, és folyathatnám még tovább a polgári középosztálybeliek (!) véget nem érő sorát...”
-Én is félek, hogy ártatlan magyar vér fog folyni…De az emberek elkeseredettek! Nem tőlem és a Gárdától kell félni, mert nem a mi érdekünk egymásnak engedni az MSZP és Fidesz agyamentjeit, hanem a hatalomnak!! Talán, akarnak is tényleg provokálni valamit, a hatalom sok elmebeteget megszédít… Szép álmokat mindenkinek. Kovács Géza

Törölt felhasználó #43

2008. 01. 17. 21:55

Kedves Géza!

Hol a csúsztatás?

Két bekezdést emeltem ki és az egész Évértékelődet belinkeltem, épp ezen "vádak" elkerülése érdekében.Mellette pedig a személyes véleményemet írtam csak le. Te a MÖM weboldalán, én pedig itt "publikálok" - ehh de nagyképűen hangzik :)

A fegyveres megoldásban különböznek a nézeteink- de ezek mellett van olyan is, amiben egyet tudok érteni a mondanivalótokkal, a mostani sleppet el kell takarítani...

Természetesen állok a vita elébe bármikor! Sőt sör is jöhet :) Igaz Kozel párti vagyok :)

Bejó Gábor

2008. 01. 17. 21:51

Kedves cserepj!

Nem nektek szólt a felvetés. Azért az esztergomi média lehetősgekre jellemző ( ETV-re vagy KTV-re gondolok), hogy nehezebb bekerülni a városban képernyőre, mit mondjuk a Hír-Tv-be vagy a TV 2-re. :) Ez komikus és siralmas.
-Láttam mennyien nyítják meg az ugynevezett szélsőjobbról a híreket. Ez elsősorban a Gárdának szólt és annak, hogy Miavecz Jenő és talán személyem névvel mert vitázni. Erre lenne szükség. Talán, ha demokrácia lesz városunkban, erre is lesz lehetőség. Mert igény van rá! Ahogy mondtam: Pro és kontra...

2008. 01. 17. 21:42

Csináljunk online interjút?

2008. 01. 17. 21:40

Kedves bejó!

Úgy érzem csúsztattál ezzel a cikkel, de nem baj. Fő az olvasottság! Ha mumusnak akarsz kikiáltani Komárom-Esztergom megyében, Esztergomban-lelked rajta- nekem jó ingyen reklám. ( Bár ezt a szerepet lassan az országban is ránk toljátok, Csintalannal összefogva!) Köszönöm!
-De, ha lehagyod a mondat végét és felülre csak kiragadott dolgokat idézed, ráadásul moderálsz (olyat, aki támadta a Magyar Gárdát) nem lesz objektív a kép a Szeretgomon. Hírgyártó hírportál van elég az országban, jó lenne szakmai dolgokról beszélgetni oldalatokon. / Kérdezzél utána, „ordas” nézeteim ellenére-én bármikor hajlandó vagyok leülni politikai ellenfeleimmel, akár egy jó pohár sör mellett elbeszélgetni - aki meg ellenségnek tekint, vagy viperával és szemkilövéssel válaszol, azzal nem lehet párbeszédet folytatni, mert már ellenség!... Igen, máshogy látjuk a világot, de ez nem baj, ha ez mögött nem valami hátsó szándék áll. Soha nem tagadtam, hogy Toroczkai László, Budaházy György vagy Vona Gábor jó barátom, de ettől még nem kell félnetek. Higgyétek el, mi és családjaink sokkal többet szenvedtek, féltek és félnek. Nem szeretnék történelmi dolgokat újra elővenni, mert Ti máshogy tanultátok, otthon mást meséltek, de én úgy gondolom, párbeszédre lenne szükség, vagy cenzúrázatlan nyílt vitára…
- Személy szerint vállalom bármikor és a Komárom-Esztergom megyei Gárda is. Ha úgy gondoljátok –bármilyen média lehetőségét elfogadunk élőben / pro és kontra/ -állunk rendelkezésetekre. Akkor talán megértenénk egymást...

Kovács Géza

2008. 01. 17. 10:01

Ekkor így szólt hozzá Jézus: „Tedd vissza kardodat a helyére, mert akik kardot fognak, kard által vesznek el.

A magyar hagyomány a jelenlegi helyzetre a passzív ellenállás intézményét rendszeresítette korábban.

http://molnargoreny.blog.hu/2008/01/06/d eak_ferenc_utjan_passziv_ellenallast_a_