Pincében termesztették a kendert

Pincében termesztették a kendert

2008. 01. 08. 0:11

Indiai kender termesztése miatt vettek őrizetbe egy nőt és egy férfit Esztergomban.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vett egy 31 éves miskolci nőt és egy 34 éves esztergomi férfit.

www.kemma.hu

Az elfogásról készült video, az M1 Kékfény, 2008. január 7-i műsorából:

video.hirado.hu (16p 20mp-től)

"Esztergomban a nyomozók egy újonnan létesített vadkender ültetvényre bukkantak, 600 tő 20-30 centis növénnyel.

A helyszínen megállapították, hogy a termőterületet tovább szándékoztak bővíteni, mivel legalább háromszor akkora területet készítettek elő erre a célra.

A szolgálat vezetője azt mondta, hogy mindkét felderítést féléves nyomozómunka előzte meg. "

Fotókkal a hír itt: inforadio.hu

2008. 01. 19. 18:24

Szándékosan tartani próbálom magam ilyen témáju hozzászólásoktól, mert esztergomi közérdeket nem szolgál. Viszont az emberi érdeklődést felkelti. Ismerős a zöldséges családja, felfelé még a nagyszülöket is ismertem, a nászt, stb.

Semmi közünk nincs arról az igazságról sem szót ejteni, amiről az érintett nem titkolózott.

Biztos lehet kedves Lánya, hogy nem a fórumosok témakeresése vagy irigysége volt a lebukás oka, hanem fordítva. Normál eset Esztergomban is nem egyedüli esetben, hogy valaki sokat dolgozik, és autón jár. Meg van, hogy csak az autót látja, aki mást nem akar. Minden eset biztosan előadódik, tudunk, nemtudunk róla. Ezen esetben azért ne várja el rokoni szálak okán sem, hogy egyértelmű hallgatás, vagy valami néma cinkos összenézés legyen a környezet reagálása.

Attól függetlenül, hogy minden fogvatartottért irigység nélkül, legalább emberségből egyformán imádkozhatunk. Tudjuk, hogy sokan szabadon lopják el ezeket az imákat is! Pedig....!

2008. 01. 19. 14:50

en legalabb elmondtam hogy kivagyok. aki "ismeri " a csaladot tisztaban van azzal, hogy ki lehetek / vagyok.

az emberek olyan dolgokrol nyilvanitanak velemenyt ebben a csodas kis varosban ami soxor pletykakon alapul.

a csaladi eletunkhoz szerintem az eg vilagon semmi koze a varos lakossaganak. - szerintem.....

nem a ti dolgotok megmondani masoknak, hogy mi a helyes.... o is tudja, hogy eleteben mi az amit jol es mi az amit rosszul tett.

most biztosan szembesul mindennel.

nem ertem, hogy mert nem lehet eszrevenni, hogy o ott bent van. egy teljesen elszigetelt helyen. nem neki fajnak az emberek rosszindulatu velemennyilvanitasai, hanem NEKUNK. mi elunk ebben.

mint mar emlitettemnem egyedul tette ezt. erdekes modon a "baratnorol" nem esik szo SEHOL. o mert nem szalka a szemetekben????

2008. 01. 19. 0:09

Kéred valakitől, hogy névvel írjon, miközben te is név nélkül írsz...

A családodról: eddig akivel csak beszéltem, és szóbajött a rendőrségi ügy ( merthogy nem pletykáról szól a hír, hanem egy bűntényről) az mind a családdal, így veled is együttérzett. Az , hogy ha valaki végigdolgozta a fiatalságát és komoly vagyonra tesz szert egy üzletben nagyon rendben van és senki nem vitatja el senkitől. Ha viszont nekiáll és illegális dolgot csinál, amit a törvény ráadásul elég szigorúan büntet, az teljesen normális reakció az emberektől, ha ezen felháborodnak, elitélik. Mégegyszer, nem a családot, hanem a megtévelyedett kendertermesztőt. Ennek semmi köze a botláshoz. Ha valaki több milliós beruházással nekilát kábítószert gyártani az picit több mint botlás. Szerintem.

Irigység a vagyon miatt? Sajnos az emberek nagy része irigy, ezen változtatni nem lehet, legfeljebb figyelmen kívül hagyni.Legalábbis én azt szoktam tenni az irigyeimmel...

kulombozo helyeken latom,hogy mar kb fel eve megfigyeltek oket. namost.mar emlitettem,hogy kb 3-4 honapja eltek egyutt. ezen belul kezdodhetett valamikor ez. akkor milyen fel evrol beszelnek???

Ezt a kérdést a nyomozóknak kellene feltenned, többek között az MTV Kékfény összeállításhoz is ők szolgáltatták az anyagot .

Véded apádat... Teljesen érthető ez így normális! Nagyon becsülendő, ha azok után ahogy alakult köztetek a kapcsolat, különköltözés, stb. ember maradtál és nem utsítod el őt! Ne is tedd soha!

Viszont a fórumozók 99%-ának nem az apja, és ez az együttérzés nincs a hozzászólások mögött, csak a tényeket reagálják le. Szárazon, néha kíméletlenül, de legyünk őszinték, többnyire jogosan!

Az elkövetkező időkhöz sok erőt és összetartást kívánok Neked és családodnak egyaránt!

Üdv: Kata

2008. 01. 18. 23:27

szépjóestét mindenkinek.

mellesleg a fent emlitett "nagyzoldseges srac" lanya vagyok.

igazan "halas" vagyok minden "joakaronak", akik egyáltalan nincsenek kepben.

a kocsinkrol szolo csevegeshez azt tudnam hozzafuzni,hogy probalkozzatok.... ha az ember 14eves kora ota dolgozik. Nagybanira jar ejjel.(nemveletlenul volt 2gerincsérve) es az orszag 5.legjobb angol teliver tenyesztoje,akkor igenis legalis jovedelembol boven lehet venni egy Posche Cayenne-t.

a sok jelenlevo "tudosnak" elmeselem, >igaz,h kb senkire sem tartozik<,de kb 2004 ben sikerult felszamolni az angol teliver tenyeszetunket. tobb lovat kulfodre adtuk el, nemtagadom,igen jo aron. volt jonehany lo amit 10milio koruli ertekben adtunk el. Volt 40 lo. hogy a francba ne lehetne ebbol venni egy 20 milios autot? sot meg a kertunket is ebbol csinatuk, ha valaki ilyen melyen beleszeretne utni az orrat.

"dorogi: Üdv! Azért ennyire már ne legyetek amatőrök! A dealerek, elosztók, terjesztők, ők a kis halak. A terjesztő a nagy hal. Ha nincs mit terjeszteni hiába van 100 elosztó, míg ha elkapnak egy terjesztőt, 10 másik áll a helyére. Ergo ő nem védekezhet azzal, hogy én "csak" termesztettem, de XY adta el... Tehát ő nem csak a jéghegy apró csúcsa !!!! Egyébként nem tudom sajnálni. Ahogy bánt a feleségével és a családjával... Persze Porsche kell, de nem munkából. Rohadjon rá a műanyaglakat!"

ennek a kedves "doroginak" igazan koszonjuk,hogy aggodik ertunk. de ha ennyire kepben van velunk kapcsoladban,ami szerintem igazan a szukebb csaladi korre tartozik, akkor meseld mar el bovebben,hogy mit tett az apám,amihez neked is kozod van, ez érdekelne. ja es a nevedet is felvallalhatnad a jokivansagaiddal egyutt....

"21:50:43 Ismeretlen: A porsche cayenne dzsippes, a helge férje ( volt férje ? )" amugy Helga.de mindegy. es jelenleg is a férje....

amugymeg. nezhetnek rank akarhogy az utcan. mondhatnak rank akarmit, terjeszthetnek akarmit. egy csalad vagyunk. az apám, nem fogjuk letagadni. de az terjesszen rolunk eloszor dolgokat,aki meg sosem botlott vagy hibazott. na attol varjuk a kritikat. eloszor szerintem mindeki nezzen magaba es gondolkozzon el....

amugymeg ha nema gep elott ulnetek, (feltehetoen felnott fejjel),hanem hejette dolgoznatok ejjel-nappal,ahogy az APÁM is tette, lehet,hogy nektek is lehetne, egy Porschetok... csak meg kell dolgozni....

amugy meg nem tudom mi a problematok azzal,ha valakinek van nemi penze....talan az irigyseg?!!??!!

nem egy ilyen kocsi jar ebben a "kis varosban".

es biztosithatok minden kedves erdeklodot. az IGAZI csaladjanak semmi koze ehhez.

eros ketsegeim vannak afelol,hogy ezzel nelenne tisztaban Egom 80%-a , de azert felvilagositanek mindenkit:

egy miskolci "becsuletes" holgyemennyel (tovabbiakban AJ) elt egyutt immaron kb 3-4 honapja,ezert elhagyta a csaladjat,de az APAM. namost ezaz AJ esztergommi pletykak/hirek szerint mindigis otthon volt ilyen teren. akkor mar mindenkinek a fantaziara bizom,hogy ki lehetett az ertelmi szerzo,es ki biztositotta a már XY eve a csalad tulajdonaban allo valalkozas beveteleibol....

ha egy par evvel ezelottre visszaemlekeztek... najo kb 10eve. mar akkor nem voltak kulonosebben anyagi problemak.es akkormeg hatarozottan allitjuk,hogy semmi koze nem volt illelgalis dolgoknak az anyagi helyzetunkhoz.

kulombozo helyeken latom,hogy mar kb fel eve megfigyeltek oket. namost.mar emlitettem,hogy kb 3-4 honapja eltek egyutt. ezen belul kezdodhetett valamikor ez. akkor milyen fel evrol beszelnek???

ezuton szeretnek mekkerni mindenkit,hogy a csaladunkrol KOPJON LE.

koszonom a megertest.

(ja es bocs a helyesirasi es ekezetbeli hibak mijatt. Mielott valaki belekotne nincs semmifele ertelmi problemam) koszonom.

Törölt felhasználó #43

2008. 01. 09. 13:35

ha nem is az indiai fajtával, de vadon termő kenderrel tele van egész Bugac... elég csak a vízmű telke mellé elsétálni ősszel és másfél-két méteres szép példányok akadnak ott. A különbség a dorg és a szimpla kender közt a THC tartalomban van, mert amig a sima kender 0,001% THC-t tartalmaz, addig a jobb indiai, afrikai vagy arab fajtákban átlagosan 6% hatóanyag található, de a nemesebb fajtákban elérheti ez akár a 15%-ot is.

Szal ha Bugacon szüretel valaki, abból nem lesz Por-s(ch)e :)

2008. 01. 09. 12:49

Ilyen formában én is amatőr vagyok. Amikor mi ideköltöztünk (lassan 7 éve), mi is találtunk a kertben itt-ott elszórva 3-4 szálat. Előttünk egy idős néni lakott itt egyedül, de nem gondolnám, hogy nyugdíjkiegészítésként fújatta ide a széllel:)) Mi kiirtottuk, pedig azóta lehet, hogy az udvaron itt állna nekünk is egy "Por-se". Tényleg! Valaki, aki botanikus: alapesetben - úgy értem ültetés nélkül -megterem ez a növény bárhol?

2008. 01. 09. 12:43

Büszkén vállalom, hogy drog ügyben abszolút amatőrök vagyunk, sőt sosem voltunk érdekeltek. :)

Az ártatlanság vélelmét azért tartsuk tiszteletben! Mindazonáltal tökéletesen egyetértek azzal, hogy Porschét mindenki legális jövedelméből vagy vagyonából szerezzen.

2008. 01. 09. 12:27

Sorry. Természetesen a TERMESZTŐ mindíg a nagy hal.

2008. 01. 09. 12:25

Üdv! Azért ennyire már ne legyetek amatőrök! A dealerek, elosztók, terjesztők, ők a kis halak. A terjesztő a nagy hal. Ha nincs mit terjeszteni hiába van 100 elosztó, míg ha elkapnak egy terjesztőt, 10 másik áll a helyére. Ergo ő nem védekezhet azzal, hogy én "csak" termesztettem, de XY adta el... Tehát ő nem csak a jéghegy apró csúcsa !!!! Egyébként nem tudom sajnálni. Ahogy bánt a feleségével és a családjával... Persze Porsche kell, de nem munkából. Rohadjon rá a műanyaglakat!

Törölt felhasználó #43

2008. 01. 08. 11:54

Egy éve jelent meg a Hídlapban:

Hídlap írta:Esztergomra vonatkozó statisztikák eddig nem készültek a témában. A fiatalok bevallása szerint – bár ez iskolánként változó – társaik ötven-hetven százaléka használ alkalmanként könnyű drogokat, a szakember szerint viszont ez a szám túlzónak tűnik. Valószínűleg Esztergomra is az országos statisztikák érvényesek, vagyis a fiatalok húsz-ötven százalékának életében játszanak szerepet a marihuana-származékok.

2008. 01. 08. 11:18

Valóban, a termesztés csak a jéghegy apró csúcsa. Kérdés, hogy vádalkuval vagy egyéb módon sikerül-e felgöngyölíteni a terjesztői hálózatot.

2008. 01. 08. 11:14

Hát igen, ezt én is így gondolom, elég kis város vagyunk...

Szórakozóhelyek is alig vannak, márpedig a terjesztést - úgy tudom - javarészt ilyen helyeken szokták megoldani.

2008. 01. 08. 10:57

Mi csak szobanövényeket nevelgetünk nonprofit céllal. :) Kíváncsi vagyok, hol terjesztették a marihuánát... gondolom, egy ilyen kis városban nem nagy rá a kereslet.

2008. 01. 08. 10:37

Idézek a chat ablakból:

Elmagyarázná valaki mire gondolhatott a 22:03 kor hozzászóló "ismeretlen?

22:03:40 Ismeretlen: Az külön érdekes lesz, hogy kire fog rávallani.Az esztergomi testületből két ember most biztosan izgul!

22:02:09 Ismeretlen: ide kerül majd fel: www.mtv.hu

21:54:51 Ismeretlen: Talán a neten fent lesz vagy az ismétlést kell nézni...

21:54:15 Ismeretlen: Mutaták a házat, a fűültetvényt, azt ahogy aműhold látja , hogy jön haza Bécsből, meg magát az elfogást is...

21:52:23 Ismeretlen: Kommandós akció keretében fogták el a barátnője házában lévő 600 tő marihuána miatt, Bécsből követték műholdon....

21:50:43 Ismeretlen: A porsche cayenne dzsippes, a helge férje ( volt férje ? )

21:49:59 Ismeretlen: A ménkünek is üldögéltem a gép mellett, mire bementem már más téma volt.

21:49:14 Ismeretlen: Nemá??? Az egomi fiatal kölök aki a hatoskőnél zöldséges?

21:45:34 Ismeretlen: Most ment a kékfényben a nagyzöldséges marihuánaültetvénye és a srác elfogása...

2008. 01. 08. 9:44

Úgy látom a családi ház Kertvárosban volt, az egyik filmkockán a szomszéd utcában parkoló autója mögött látszik az Ostrihom irodaház felirata, a rajtaütésnél pedig a Hydroland felirat a baloldali házon ez a főúton van a "presszó" mellett ( ebből is látszanak pl. az előtte levő tuják).

Törölt felhasználó #43

2008. 01. 08. 0:36

Az elfogásról készült video, az M1 Kékfény, 2008. január 7-i műsorából:

video.hirado.hu (16p 20mp-től)