Újabb fejlesztések a párkányi fürdőben
Közélet
2007. okt. 26.

<p>Tizenöt cég jelentkezett arra az ötszázötvenmillió koronás fejleszési pályázatra, melynek keretében a Vadas fürdőben uniós támogatással vízvisszaforgató berendezéssel látnák el a medencéket. Új szociális helyiségek épülnének, a projektben továbbá egy új fitneszközpont, kölcsönző, fedett uszoda és tobogán is szerepel.</p>

A Vadas fürdő a látványtervek elkészítésében a Szlovák Építészeti Kamarával működött együtt, a pályázat e hónap végén zárul.

„Október 31-én nyitjuk a borítékokat, eddig 15 cég jelentkezett a látványtervek kivitelezésére. A pályázati bizottság a legjobb három ajánlatot tevő cég közül két héten belül választja ki a nyertest, és szerződést köt vele. A tervek szerint a jövő év áprilisában befejeződhetne az engedélyeztetési eljárás, utána hozzá lehet kezdeni a gyakorlati munkához” – mondta Hogenbuch Endre, a Vadas igazgatója.

Mivel a kivitelezéshez uniós alapokból is szeretnének pénzt biztosítani, az építkezést a tervek szerint leghamarább 2009-ben kezdenék el.

A projekt keretében a Vadas fürdő zöldövezeteit is felújítanák, és más helyre kerülne a fedett uszoda épülete is, a strand továbbá egy aquaparkos, látványfürdős résszel is kibővülne.

Forrás: www.parkany.sk

(forrás)