Kishajó-közlekedés Lábatlan-Karva között
2007. okt. 20.

<p>Kishajó közlekedés Lábatlan és Karva között</p><p>Lábatlan Város és a szlovákiai Karva Község közötti kishajó közlekedés megindulásának alkalmából pénteken hivatalos ünnepség zajlott le az érintett önkormányzatok szervezésében.</p>

Lábatlan Város és a szlovákiai Karva Közsség közötti kishajó közlekedés megindulásának alkalmából pénteken hivatalos ünnepség zajlott le az érintett önkormányzatok szervezésében. A meghívottak először kishajóval átkeltek Karvára. Itt a polgármesteri Hivatalban lezajlott rövid köszöntő után a résztvevők visszatértek Lábatlanra, majd a Gerenday - házban folytatódott az ünnepség. A közösségi házban Török István Lábatlan polgármestere, Zatykó János országgyűlési képviselő, Duka Gábor Karva polgármestere, valamint Farkas Iván az MKP szlovák parlamenti képviselője méltatta kishajó-közlekedés és határon átnyúló együttműködés jelentőségét.

A kishajó közlekedés megindításának lehetőségén mindkét település hosszú idő óta munkálkodott. A vízi közlekedés megindítása pozitív hatással lesz a két testvértelepülés lakosságára, a rokoni, baráti kapcsolatok erősítésére. A turisztikai célú közlekedés fejlesztésén túl a megfelelő infrastruktúra kiépítése megkönnyíti a két part között munkába járók helyzetét is.

(forrás)