A Szent István Gimnázium egykori igazgatója ülhet a Petőfi Iskola igazgatói székébe

A Szent István Gimnázium egykori igazgatója ülhet a Petőfi Iskola igazgatói székébe

2016. 05. 04. 14:08

A Szent István Gimnázium legbotrányosabb igazgatóváltásának egyik kulcsszereplője, Kurnász László lehet a Szent Imre Általános Iskola (szeptembertől újra Petőfi Iskola) új igazgatója, ha az Önkormányzat is támogatja a kinevezést.

A holnap testületin kerül a városatyák elé a kérdés, ugyanis a köznevelési törvény értelmében a KLIK-nek a kinevezés előtt ki kell kérnie a működtető, az Önkormányzat véleményét is. A posztra egyetlen pályázat érkezett, méghozzá Kurnász Lászlóé, aki korábban évekig szolgált már igazgatóként a Szent István Gimnáziumban, majd a város "elit" iskolájának is ő lett az első intézményvezetője. 2012-ben viszont már nem nevezték ki újra.

Többek között ő volt az is, aki a Szent István Gimnázium meghurcolásának idején egyértelműen politikai nyomásra koholt vádak alapján, koncepciós  fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett a tantestület 22 tagja ellen, mely tette minimum  70 milliós kárt okozott ugyanennek az intézménynek. Igazgató pályafutása alatt érettségi dolgozatok tűntek el, egy diák öngyilkos lett, lopássorozat volt az iskolában, végül az intézmény a gimnáziumi osztályok megszüntetésére kényszerült.

Mára nincs Szent István Gimnázium, lassan felbomlik teljesen a Szent Imre iskola (a Bottyán is visszakapja a nevét) . Vajon lehet-e Esztergomban újra igazgató Kurnász László? A holnapi testületin megtudhatjuk a Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság véleményét Kurnász kinevezéséről.

2016. 05. 05. 12:37

Azért reménykedjünk, hogy a KLIK vezetői figyelembe veszik egy "fideszvezette" város képviselőtestületének a döntését.

2016. 05. 05. 9:52

Nem ülhet. Legalábbis sem a bizottság, sem ma a testület nem támogatta. A gond az, hogy csak véleményezési joga van az önkormányzatnak, a KLIK dönt majd.

2016. 05. 05. 9:34

Csak hogy tudjuk, hogy kik is döntenek.

A névsor az esztergom.hu-ról.

7. Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság
Elnök:Erős Gábor
Meszes Balázs
Tordainé Vida Katalin
Sasvári Viktor
Nyíri Attila
Vigh László
Sóron Tibor
Szalma Lászlóné
Szerencsés Tamás
dr. Velencei Attila
Varga Krisztián

 Nem tudom, hogy a külsős tagoknak van-e szavazati joguk, Ha nincs, akkor az állandó tagok+elnök szavazatával NEM LEHET igazgató Kurnász Esztergomban. Ha van, akkor is gyanús lenne.

2016. 05. 04. 20:08

Ady Endre : A perc-emberkék után

Otthon bolondját járja a világ,
Majmos, zavaros, perces, hittelen,
Nagy, súlyos álmok kiterítve lenn,
Fenn zűrös, olcsó, kis komédiák.

Magyar Bábelnek ostoba kora,
Ments Atyaisten, hogy bennelegyek -
Engemet kötnek égbeli jegyek
S el kell hogy jöjjön nászaink sora.

Most perc-emberkék dáridója tart,
De építésre készen a kövünk,
Nagyot végezni mégis mi jövünk.
Nagyot és szépet, emberit s magyart.

Robogok honról rejtett vonaton,
Ebek hazája ma, nem az enyém -
S ha marad csak egy hivőm, szent legény,
Még a holttestem is ellopatom.

Ez a ricsaj majd dallá simul át,
Addig halottan avagy éberen,
Pihenjen a szent láz s az értelem,
Míg eltünnek a mai figurák.

Magyar leszek majd hogyha akarom,
Ha nem sutáké lesz itt a világ,
S fölcsap minden szent és igazi láng
Rejtekből avagy ravatalon.

2016. 05. 04. 16:23

Memory error.

Kattints pár linkre a cikkben, hogy felfrissítsd, ha rég volt. Kurnász 2008 tavaszán került az iskola élére, Sitkut 2007 őszén rúgta ki Meggyes. Amikor 2009 őszén az Adalbertnél tüntettünk az már a 22 tanár fegyelmi ügye okán volt, akiket 2009 augusztus végén távolítottak el az iskolából. 

Azt gondolom, hogy van egy minimum, amit mindenki, aki békét akar ebben a városban el kell, hogy fogadjon. Ebbe a minimumba én belegondolom azt is, hogy azok az emberek, akik ennyire elvtelenül és gátlástalanul kiszolgálták mára rég elsüllyedt politikai percemberek akaratát, azokat utána ez a város nem támogatja vezetői kinevezésekben. 

2016. 05. 04. 15:39

Nagyon elfogult a cikk.Emlékszem amikor a tantestület kiállt az igazgatója mellett,amikor a szülők Orbán Viktor látogatásakor vele akartak  beszélni

az igazgató, és az iskola érdekében.

Az akkori polgármester Meggyes  Tamás döntötte el, hogy az igazgatónak mennie kell, azaz Kurnász  Lászlónak. Ezért érzem méltánytalannak ezt az írást

ami úgy mutatja be a volt Szent István Gimnázium idazgatóját hogy ö méltatlan volt apozíciójára.Talán inkább azokat  a tanárokat kellene megkérdezni akik az iskola megszünése

miatt állásukat veszítették, vagy azokat a tanulókat akik más városban folytatták tanulmányukat.

2016. 05. 04. 15:32

Pár hete elég komoly közéleti viták mentek az interneten Kiss Lászlóról, az elítéléséről, börtönévei utáni közéleti szerepléről, az úszás utánpótlásban betöltött szerepéről.

Namost ez most ugyanez a vita lenne, ha Kurnászt anno feljelentették volna a 22 rendbeli hamis vádért, valamint az ezzel az államnak okozott 70 milliós vagyoni kárért és ezért megkapta volna méltó büntetését a jogrendszer keretein belül. Ez azonban nem történt meg. Így remélem ilyen irányba nem fog elmenni a beszélgetés.