A Szent István Gimnázium egykori igazgatója ülhet a Petőfi Iskola igazgatói székébe
Közélet
2016. máj. 4.

<p>A Szent István Gimnázium <a href="https://www.szeretgom.hu/content/23481-kurnasz-laszlo-a-szent-istvan-gimnazium-igazgatoja">legbotrányosabb igazgatóváltásának</a> egyik kulcsszereplője, Kurnász László lehet a Szent Imre Általános Iskola (szeptembertől újra Petőfi Iskola) új igazgatója, ha az Önkormányzat is támogatja a kinevezést.</p>

A holnap testületin kerül a városatyák elé a kérdés, ugyanis a köznevelési törvény értelmében a KLIK-nek a kinevezés előtt ki kell kérnie a működtető, az Önkormányzat véleményét is. A posztra egyetlen pályázat érkezett, méghozzá Kurnász Lászlóé, aki korábban évekig szolgált már igazgatóként a Szent István Gimnáziumban, majd a város "elit" iskolájának is ő lett az első intézményvezetője. 2012-ben viszont már nem nevezték ki újra.

Többek között ő volt az is, aki a Szent István Gimnázium meghurcolásának idején egyértelműen politikai nyomásra koholt vádak alapján, koncepciós  fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett a tantestület 22 tagja ellen, mely tette minimum  70 milliós kárt okozott ugyanennek az intézménynek. Igazgató pályafutása alatt érettségi dolgozatok tűntek el, egy diák öngyilkos lett, lopássorozat volt az iskolában, végül az intézmény a gimnáziumi osztályok megszüntetésére kényszerült.

Mára nincs Szent István Gimnázium, lassan felbomlik teljesen a Szent Imre iskola (a Bottyán is visszakapja a nevét) . Vajon lehet-e Esztergomban újra igazgató Kurnász László? A holnapi testületin megtudhatjuk a Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság véleményét Kurnász kinevezéséről.

(forrás)