EU-s támogatással Közösségi központtá alakították a dorogi könyvtárat

EU-s támogatással Közösségi központtá alakították a dorogi könyvtárat

2014.09.07. 10:21

Mintegy 250 millió forintból újult meg Dorog belvárosában az egykori bányakaszinó az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési támogatással, valamint  Dorog Város önkormányzatának önrészével. Az épület évtizedek óta ad helyet a közgyűjteménynek.

fotó:Dorog.hu

Tittmann János tájékoztatása szerint a könyvtár volt a város közművelődési hálózatának legrosszabb állapotú intézménye. A munkálatok során a korábbi évtizedekben felaprózott tereket egybenyitották, előadóteremnek is használható helyiséget alakítottak ki.
Az épületben kapott helyet a városmarketing-iroda, az emeleten galériát hoztak létre, ahol bemutatják az évek óta raktárakban lévő helytörténeti gyűjteményt, valamint a dorogi művészek város által megvásárolt alkotásait.
A kaszinót 1908-ban emelték, eredeti funkciójának elvesztése után évtizedeken át rendőrségi épületként működött, majd a földszintjén rendezték be a könyvtárat, emelete kihasználatlanul állt. A rekonstrukció után az intézmény felvette az épület tervezőjének nevét, Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeum elnevezéssel működik tovább.

MTI/dorog.hu

2014.09.07. 14:16

Milyen érdekes ! 

Akkor a Tittman is Fideszes ? Vagy egy" öröktől fogva" köztudomásuan MSZP-s beállitottságú város is többet kap a Fidesztől, mint egy "öröktől fogva " Fideszhű Esztergom ?! Legalábbis ha a két várost összehasonlitom ez jön le! Igaz Dorog a midössze közel 1 milliárdos adósságrendezéssel igencsak lemarad az esztergomi 24 milliárdos adóssgtól !

 Minimum elgondolkoztató, Mire tudott volna még elkölteni 23 milliárdot Dorog !!! Ha mondjuk ők is Fideszesek lennének és szednék a parkoló pénzt? Szerintem szavazzatok a fideszre had folytassák, ahol abbahagyták ! Bár nemtudom mit lehetne még elvenni Esztergomtól ? Hacsak a nevét nem ! Ha már egyszer úgyis szóba került (még az "átkosba") Legyen akkor Dózsafalva, Mintahogy erre már a fideszbajnok Bajer  Zsolt is utalt  ! Vagy inkább csatoljuk hozzá Esztergomot Doroghoz?

Legalább nekünk is lesz könyvtárunk!!!!