Amikor az önkormányzat kockáztat...

Amikor az önkormányzat kockáztat...

2008. 05. 28. 14:15

Évek óta félkészen áll kettő társasházi ingatlan, amin a harmadosztályú kivitelezői munka mellett már az amortizáció jelei is mutatkoznak.

Sajnos nem rendelkezünk információval arra nézve, hogy mindez mennyibe is került idáig az adófizetőknek, illetve mikor várható a beruházás folytatása.

Azt hiszem senki sem vitathatja, hogy - a mélygarázshoz hasonlóan - ebben az esetben is szakmailag megalapozott döntést hozott az önkormányzat, és valószinűleg megvannak még valahol az eredeti számítások az ingatlan értékét, hozamát, megtérülését tekintve... Talán még felelős is van a kialakult helyzetért és az elmaradt bevételekért?

A képeket nézegetve azért csak felmerül az emberben a gondolat, hogy nem történhetett volna-e másként minden, ha ezen beruházást hozzáértőkre bízza az Önkormányzat, és nem akar vállalkozni piaci és szakmai ismeretek nélkül...?

Így néz ki egy már megépített önkormányzati mélygarázs bejárata:

Az eredeti tervek szerint így kellene ma kinéznie ennek a két ingatlannak...

Szomorú képek a szomorú valóságról...

Törölt felhasználó #43

2009. 01. 25. 12:11

A történetben amúgy az a szép, hogy az az épület, amit magánszemélyek megrendelésére építettek, az elkészült, bent laknak, élnek benne az emberek. Amit az önkormányzat rendelt meg, az meg látjuk, hogy milyen sorsra lett kárhoztatva.

Ugyanaz a kivitelező kezdte el mind a kettőt, csak más volt a megrendelő...

Törölt felhasználó #43

2009. 01. 25. 8:40

Mindenki más hibás a történetben...

Javaslom ennek a videonak a megtekintését mindenkinek, aki üzleti kapcsolatba kerül egy-egy beruházás kapcsán a várossal.

2008. 08. 20. 20:04

Pontosítva:A régi kályhagyár. Illetékes: Pöltli OXi Zoltán a Bagolyvári Kft volt munkatársa ma a Hídlap megbecsült munkatársa.

2008. 08. 20. 17:45

Jaj de naívak vagytok.Ez nincs Vargyason.

2008. 06. 01. 19:23

Több esztergomi magánszemély is érintett az ügyben. Ha csak az önkormányzaton és rajtuk múlna, akkor nem így állna az építkezés. A fürdőszálló ügye is egy évtizedig állt és csak nagy nehezen lehetett felszámolásból kivásárolni. Akkor is mindenki az önkorit szidta, pedig nem volt igazuk a bírálóknak. Hála a felszámoló karakánságának és meg merte tenni azt a lépést, amely azt eredményezte, hogy pályázaton megvehette a város. Úgy tudom, hogy most fogadták el a terület szabályozási tervét és már csak kevés akdály van a beruházás indulása előtt. Ez annyiban tartozik ide, hogy itt is kutya bonyolult jogi helyzet van. Sajnálom azokat a magánszemélyeket akik benne vannak. Én lélekben velük vagyok.

2008. 05. 29. 13:03

Részlet a Gyarapodás Programjából:

Az egykori kályhagyár helyén 2001-ben kezdődött meg az Aranyhegyi lakópark építése. A 40 lakást magába foglaló 4 háztömb elkészült, de a beruházó felelőtlen hozzáállása miatt az átadásokra csak később, az önkormányzati lakások esetében 2007-ben kerülhet sor

2007 elmúlt...

2008. 05. 28. 14:59

Hol áll az épület?