Az aranyhegyi lakópark és a parlagfű
Közélet
2019. júl. 8.

<p>Legutóbb <a href="https://www.szeretgom.hu/content/25935-amikor-az-onkormanyzat-kockaztat-">2008-ban kerültek fel a Szeretgomra képek</a> a már akkor is komoly amortizációnak indult önkormányzati épületekről, más néven "bagolyvárról". Most újabb jelzést kaptunk egy kedves ott lakó olvasónktól arról, hogy az önkormányzat saját területén éppen mekkora parlagfű ültetvényt gondoz.</p>

Itt át is adnánk neki a szót, aztán jöjjenek a képek:

Az Aranyhegyi Lakópark 4 épületből áll. Kettő már elkészült kb. 8 éve, amit a lakók használnak is. Másik kettő sajnos befejezetlenül áll illetve az enyészet rögös útját járja. A két befejezetlen épület az önkormányzat tulajdonában van. Kb. 3 éve az önkormányzat a befejezetlen épületeket körbekerítette, egy darabig még őrizte is, de ma már őrzés sincs.

Az épületet körbevevő területet ma már embermagasságú gaz „díszíti”. Amikor megérkezik a „fűkasza kommandó” és a környéken nyírják a füvet és a gazt, a bekerített területet messzire elkerülik. Amikor az embereket (mint itt lakó) megkérdeztem, hogy a ház körül miért nem gaztalanítanak, közölték, hogy bekerített területre ők nem mehetnek be, az ő feladatuk csak a közterületek gaztalanítása.

Elkezdtem gondolkozni azon, hogy most, hogy mindjárt itt a parlagfű szezon, hol és kinél kell bejelentsem, hogy az önkormányzat mint a terület gazdája nem gondoskodik a parlagfű mentesítésről. Úgy tudom, ilyen esetekben az önkormányzat jogosult bírságot kiszabni, na de ki fog és kit megbüntetni. Eljátszottam a gondolattal: bejelentem az önkormányzatnál, hogy nő a gaz és a parlagfű, az illetékes kiszabja a bírságot az önkormányzatnak, amit önkormányzat befizet saját magának, így mindenki elvégezte a dolgát. Csak az embermagasságú gaz és parlagfű marad a helyén.

Jól van ez így????? Néhány fénykép arról, hogy nem kitaláltam, amit leírtam.

 

Turisztikai fejlesztésre ad már a kormányzat 17 milliárdot - talán a parlagfű levágásra is kérhetne valaki Orbán Viktortól egy kis pénzt.

 

(forrás)