Ébredjünk együtt Oxival és a Hídlappal!

Ébredjünk együtt Oxival és a Hídlappal!

2011. 10. 06. 12:16

Legutóbbi jegyzetemben már említettem, hogy egykori kollégáim írásait egyből felismerem, ezért nem értem, miért játszik még mindig a hídlap a nevekkel, meg a szerzőkkel. Bár ez így nem igaz, pontosan értem, miért. De az az egy akkor is biztos, hogy bár Pöltl Oxi Zoltán bizonyos szituációkban valóban képes írni, - és ez általában a kultúra területe - de az a mondatfűzés és szóhasználat, mely a ma reggeli írásban tetten érhető, nem az övé, erre mérget vehet bárki. Nekem ettől az egész írás elveszti a hitelességét, de ez – úgy gondolom a hídlap esetében már nem olyan nagy probléma, több is veszet Mohácsnál.

Tétényi Éva Beer Miklóssal

Utoljára, amikor Pöltl Zoltán „álírt”, éppen egy maocetung menethez hasonlította a tavaszi zarándoklatot. Már akkor jeleztem, hogy szerintem saját véleményt érdemes vállalni, másét nem annyira, de ha egy „közíró” önmagát hitelteleníti el, az legyen az ő dolga. Egyet azonban érdemes szem előtt tartani: mindennek ára van, a hitelesség pedig nem visszaszerezhető.

A hidlap.hu-n ma megjelent, „Ébredjünk együtt Jánossal” című publicisztikájában a szerző azt fejtegeti, hogy Tétényi egyértelműen baloldali politikus, és ehhez felsorol néhány csúsztatást is. Abba most nem mennék bele, hogy a szeretgomos Cserép ettől a hídlapos odadörgölőzéstől nem feltétlenül lesz boldog, de ezt oldja meg ő. Amit a cikk szerzője alaposan benézett, az az egészséges belső vita, melyet Meggyes Tamás 10 év alatt gyakorlatilag megsemmisített Esztergomban, eltaposva minden más, az övétől eltérő szándékot, gondolatot. Meggyes régi trükkje, hogy a köztudottan klerikális Esztergomban a baloldal rémével fenyeget. Hogy a hídlapos írás miért gondolja még mindig, hogy a bukott diktátort érdemes kiszolgálni, nem tudom és nem is érdekel, de az biztos, ezekkel a csúsztatós írásaikkal a legjobb úton haladnak a bayeri iskola esztergomi tagozatának megalakítása felé. Cserép János egyébként sosem volt polgármester-párti, ami nagyon helyes, de eszembe ötlött, hogy amikor utoljára a hídlap élénkebben foglalkozott a szeretgom.hu tulajdonosának személyével, még ő is vérbalos, meg „házgyújtó” volt, most meg hirtelen harcostárssá avanzsált. Azért meghallgatnám Cserép véleményét is, kíváncsi lennék, mennyire ért egyet az egykori hatalmát bármi áron visszaszerezni kívánó expolgármester „lakájmédiájával” (elnézést a hídlaposoktól, de a kifejezést a szeretgom.hu alkalmazta először az újságra).

Induljunk ki abból a hídlapos tézisből, miszerint Tétényi Éva szoci, én meg akkor megmutatom a másik oldalt is, mert arról a megszokott szubjektumok harsogása közepette az újságíró kolléga vagy lecsúszott, vagy nem értette meg. Az Esztergomi Függetlenség napját két civil szervezet, a Lokálpatrióták és a Haladó Esztergomért szervezte, a vendégeket, felszólalókat is ők hívták meg, így került a térre Dániel Péter. Hogy ő mit szeretne, meg mit nyilatkozik az ő dolga, de ez nem Tétényi Évát minősíti. Ha a Hídlap újságírói részt vennének a városi eseményeken, ahogy az elmúlt 12 hónapban nem igazán teszik, akkor például írtak volna arról is, hogy a nemrég megrendezésre kerülő Hídünnepen a polgármester meghívására részt vett Paskai László bíboros-érsek, Székely János segédpüspök, Hernádi Zsolt, a MOL vezére, a párkányi oldalon pedig Tétényi Éva jóízűt beszélgetett Beer Miklós püspökkel, és az azon a napon pro Urbe díjat átvevő Burián László esperessel. A Hídlap eszmefuttatása mentén maradva akkor ők most mind vérszocialisták. Érdekes, de mintha Esztergomban mostanság divat lenne nagyokat rúgni az egyházba, a Suzukiba, a közalkalmazottakba és köztisztviselőkbe és folytathatnám a sort. (Meggyes tán másfél éve egy nyilatkozatában egyházi maffiáról beszélt, legutóbb pedig a Suzukit fenyegette meg 1 milliárdos, oktalan perrel.) Hogy az egykor szebb napokat látott, mára gyakorlatilag önmagába roskadt lap szerzői miért gondolják, hogy baloldali veszély fenyeget Esztergomban, azt csak ők tudják, de szerintem nem tisztességes dolog úgy véleményt nyilvánítani, hogy közben nyakig bele vannak ragadva a régi doktrínákba. A cikk szerzője ezek szerint kiáll a meggyes-korszak mellett, annak minden antidemokratikus vonását felvállalva. Ő dolga, de a közvélemény tudatos megtévesztése elvileg ma még Magyarországon is büntetendő cselekedet. A maszatolás ezen mit sem változtat.

És akkor néhány tény, amiről a Pöltl Zoltán nem hajlandó tudomást venni:

 

- Tétényi Éva jobbikos alpolgármester-jelölését többször nem volt hajlandó a testület fideszes többsége megszavazni – így is segítve a polgármester munkáját -, helyette Steindl Balázs, a fidesz-frakció vezetője a szocialista Nyíri Attilát ajánlotta, ami azért több, mint érdekes vonulat.

- Esztergom független polgármestere Vona Gábornak adta át a mai napig válasz nélkül hagyott 7519 aláírást tartalmazó petíciót, melyet aztán a Jobbik vezetője a parlamentben adott át Navrasics Tibor miniszterelnök-helyettesnek.

- A helyi népszavazás kezdeményezést, ahogy Tétényi Éva kampányát is, a három ellenzéki párt (Jobbik, LMP, MSZP) és két civil szervezet közösen indította, Esztergom város lakóinak valódi érdekeit szem előtt tartva.

- A Hídlapban jelent meg az az írás pár hónapja, melyben a KDNP esztergomi szervezetének elnöke, Mészáros János Tétényi Évával közösen foglalta össze, mi lehet az oka a helyi problémáknak és hogy merre lehet az onnan kivezető utat megtalálni.

- A tegnapi, önkormányzatok helyzetéről szóló, LMP által megrendezett vitafórumon Tétényi Éva egy jobbikos országgyűlési képviselő mellett ülve hallgatták a szocialista képviselő hozzászólását.

Elhiszem, hogy a függetlenséget nehéz megérteni és bár Tétényi már többször elmagyarázta „ars politicáját” a hídlaposoknak is, annak megértéséhez nyitott gondolatokra volna szükség. Ahogy általában egy normális újságíró agya működne. Tétényi szerint az árokásás korszakát le kell zárni, és ügyek mentén együtt kell gondolkoznunk a pártokkal, civilekkel, egyházzakkal. Meggyes módszerét az elmúlt 10 évben megtapasztalhattuk, és azt is, hogy ezzel egy város lelkiségét, morálját tette tönkre. A függetlenség Tétényi módra azt jelenti, hogy egy közös ügy mellett mindenki felsorakozhat. Nem valaki ellen, hanem valami mellett. Amikor az ország gyakorlatilag mélyrepülést folytat az bányászbéka feneke alatt pozíciót foglaló unióval egyetemben, akkor csak a valódi összefogás segíthet. Érdekes gyakorlat lenne a mostanság agymosottnak tűnő honi közvélemény számára a kérdés megoldása, mely szerint ha a szikla peremén kidőlve egy jobbikos, lmp-és, vagy szociaslista meggyőződésű akárki nyújtana segítő kezet, akkor inkább lezuhanna az ember, vagy elfogadná a segítő jobbot?

Kedves Pöltl Zoltán! Mi a fontosabb? Magyarország vagy a pártok? Esztergom vagy Meggyes Tamás? És miközben már hallom lelki füleimmel, hogy ő meg sem említette a volt polgármester nevét, legalább egymás között ne játsszuk a hülyét. Én is, ő is pontosan tudjuk az igazat.

Ahogy egy régebbi jegyzetemben írtam: először esztergomi vagyok, aztán magyar, aztán vallásos és aztán még sok minden más. De ettől a botor és sötét 50’-es éveket idéző véleményformálástól elhatárolódok. Megtehetné a Hídlap is, ha sikerülne sebességet váltani. Különben az esztergomiak nehezen fogják elhinni, hogy a lap valóban a város közpénzen megjelenő közérdekű újságja, és nem a helyi Meggyes-csoporté. Bár szerintem már mindegy.

Váczy-H. István

2011. 10. 07. 19:35

...aztán mitől megengedhetetlen a miniszterelnök urat kritizálni VP? Szerintem bárkit lehet, Tétényit is, Meggyest is, Orbánt is, téged vagy engem is. Elég demagóg volt ez a bejegyzésed, már elnézést.... :)

 

2011. 10. 07. 18:11

Már elnézést, de kit érdekel Orbán Viktor? Továbbmegyek: ki az az Orbán Viktor?

Van egy város, Esztergomnak hívják, van egy elvileg független polgármestere, ő Tétényi Éva. Polgármesterként, független polgármesterként pedig pláne két eseménysíkot kell látnia maga előtt: egy a helyi politika, egy pedig a kormányzat. A kormányzat összetételébe és működésébe pedig kizárólag magánemberként, egyszerű választópolgárként van joga beleszólni, polgármesterként, egy egész várost képviselve semmiképpen.

Megengedhetetlen, hogy egy független polgármester a kormányzat megdöntésére tesz célzásokat egy alapvetően jobboldali város élén, annak főterén, egy mélybaloldali elmeháborodott társaságában. Az pedig tökéletesen mindegy, hogy a miniszterelnököt hogyan hívják eközben.

2011. 10. 07. 17:10

Orbán Viktor mit tett az elmúlt 1 évben Esztergom városért?

Miért tiszteljem Orbán Viktort amikor semmibe veszi a városomat?

Egyébként Orbán amit 1,5 éve tesz az országgal az nem volt a választási kampányában,végig hazudta az elmúlt éveket mert tisztában volt az ország helyzetével és fűt-fát ígért ennek ellenére a választópolgároknak.Sokan meg elhitték és most ettől idegesek.

2011. 10. 07. 17:03

Az, hogy Önkormányzat az azt jelenti, hogy bizonyos ügyekben mi itt helyben magunk döntünk. Ezekbe az ügyekbe fentről senki sem szólhat bele.

A polgármester az első polgár - egy közülünk, aki minket, az egész várost képviseli. Ha ez a polgármester azt mondja egy feltörekvő ügyvédnek, hogy meg kell dönteni Orbán Viktor hatalmát, hát akkor azt lényegében az egész város nevében teszi. Ezt a 8000 szavazója közül legalább 5000 nem nézheti jó szemmel. A másik 3000 meg még ujjong is talán. Lehet ilyet játszani, de veszélyes - emberek sok-sok évnyi küszködése van abban, hogy Tétényi polgármester lehet most, és ezzel masszívan szembeköpi ezeket az embereket. Nem a baloldali szavazóinak köszönheti a polgármesterségét, hanem.

2011. 10. 07. 17:00

Nem tudom hová " kacsingat" Esztergomhoz annyi köze van, hogy a teljes fidesszel kell küzdeni, de legalábbis a vezetőjükkel, aki az egész esztergomi helyzetett egy szóra sem becsüli. Addig volt fontos Esztergom míg a Fidesz irányította, most már 7500 aláírás sem jelent semmit! Ez normáliséknál nem így van!

2011. 10. 07. 16:58

Ő képviseli a városban az MSZP-re és a Jobbikra szavazókat is,gondolom Orbán Viktor is képviseli ezeket az embereket.

2011. 10. 07. 16:56

Ne azt mondd, hogy támogatót, hanem azt, hogy szavazót. Még félreértik.

2011. 10. 07. 16:55

Államosítás, az. De tudja mit, legyen! Mi köze ennek az Esztergomi helyi politikához? Tipikus Tétényi-hiba ez is: polgármesterként miniszterelnöknek képzelni magunkat, az országos politika felé kacsintgatni. Maradjunk territóriumon belül, könyörgöm.

és ebben semmiben sem különböznek a mostani pártok

Akkor miért kell lepacsizni velük? Tétényi Éva nyugodtan mondhatta volna az MSZP és a Jobbik meghívására, hogy köszöni szépen, de nem él vele. Lényegesen hitelesebb lett volna a függetlensége és nem vesztett volna el komoly mennyiségű támogatót.

2011. 10. 07. 16:45

A függetlennél mi a " gyökeresen ellentétes szellemiség"? A függetlent nem irányítja párt politika! Nem " dörgölőzik", tárgyal megbeszél, véleményt cserél. A párt katona végre hajt. Én eddigi életem alatt többet éltem a szocializmusban, mint a demokráciában, nagyábol tudom mit jelent a párt szó, és ebben semmiben sem különböznek a mostani pártok, fentről megmondják a jót, lent végre hajtják. Jelenleg - saját véleményem- államosítás folyik az országban, fent jobbantudják, mert fent már nem kell megfelelni a választóknak, csak a pártnak. 

2011. 10. 07. 16:31

Hát persze, aki új nézőpontból közelít, az csakis robbantani akarhat - széles látókör jele ez a fajta gondolkodás.

Az emberek között, egy hétköznapi vitában, vagy az üzleti életben sem azt tartjuk függetlennek, vagy civilnek, aki minden szembejövőhöz odadörgölőzik egy kicsit, mutatkozik vele, majd megy tovább - egy gyökeresen ellentétes szellemiséget valló - másikhoz. Ez hiteltelenség, nevetséges bohóckodás.

Nyugodtan könyveljenek el Fidesz-esnek, bár nem vagyok az, nyilván így könnyebb kezelni az ellenvéleményeket: "á, csak egy fideszes, szóra sem érdemes." A módszer ismerős évekkel ezelőttről, csak a fideszes jelzőt kell másra cserélni. Váczy Úr komoly gyakorlatott szerzett ebben az előző rezsim alatt, tudását van hol kamatoztatnia. Persze már kérném is az elnézést a személyeskedésért, komolyabb problémák is vannak itt.

2011. 10. 07. 16:08

Szia!

Gondolod, hogy meggyőzheted, nem azért ír mert érdekli az ügy, csak szét akarják robbantani az egységet.

A nagyobb baj, hogy belül is vannak ilyenek.

2011. 10. 07. 16:00

Csak,hogy Tétényi Évára szavaztak fideszesek,mszpsek,jobbikosok,lmpsek!

Akkor lenne független ha az általam felsorolt pártok szimpatizánsai nem szavaztak volna rá?

Nevetséges!

Akkor Orbán Viktor mint Magyarország miniszterelnöke csak a jobboldaliakat képviseli nem az egész ország polgárait?

2011. 10. 07. 15:52

Háát kedves VP! Ez a tipikus fideszes gondolokodás. Ezt hívják kirekesztő politikának és pont az ilyen vélemények miatt tart itt az ország. Azt meg, hogy ki senkiházi, ki nem, nem neked, vagy nekem kell eldöntenünk...nocomment

2011. 10. 07. 15:50

Arról nem is szólva, hogy nagyon óvatosan kellene bánni ezekkel az "ingyen ajándék" dolgokkal, mert ilyesmiért a hatalom - ha érdekében állt - évekre meg tudott hurcolni hivatalos személyeket.

2011. 10. 07. 15:22

Egyrészt akkor nem lenne független, ha pont oda nem ment volna el

Ó igen. És tudja mit? Akkor lenne igazán független, ha sehová nem menne el. Mert a valóban független politikus minden párttól vagy politikai erőtől tíz lépés távolságban marad és nem parádézik mindenféle senkiházival saját maga futtatása érdekében. Amit Tétényi Éva tesz, azt nem függetlenségnek, sokkal inkább politikai prostitúciónak hívják az - Önök városában egyre kisebb mértékben jelenlévő - úgynevezett tisztánlátók.

2011. 10. 07. 14:26

A hétfői eseményt kezelhetjük úgy is, hogy egy nagy házibuli volt

Pontosan ezt írtam le: ennek egy zártkörű eseménynek kellett volna lennie, és akkor senkinek nem lehetne egy szava sem.

Hát istenem, majd lekopnak.

Párezer szavazóval egyetemben. Én erről beszéltem, nem tudom feltűnt-e.

A nem esztergomiak szimpátiáját viszont meg kell becsülni.

Nem ők döntik majd el, hogy ki lesz a következő polgármester.

2011. 10. 07. 14:23

Háát, én meg tudom a Civilhetestől, hogy ők sem hívták Dánielt, tehát akkor partizán akció volt, és valakinek az volt a célja, hogy a jobboldali érzelműek egy színpadon láthassák Tétényit, meg Dánielt és elkedvetlenedjenek?? :))))))

2011. 10. 07. 12:07

Orbán Viktortól hányszor kért találkozót Tétényi Éva?

Úgy tudom nem is válaszolt a levelekre,ez kit minősít?

A Fidesz és annak vezetője 10 körömmel védi Meggyes Tamást aki 26 milliárd adósságot halmozott fel az elmúlt 10 évben!

Ezekután mi a baj Tétényi Évával?

Csoda,hogy ez a törékeny általam nagyon tisztelt hölgy kibírt ennyi időt ilyen Fidesz-frakcióval!

Jó lenne ha abbahagynátok a fikázását(tiszt.a kivételnek),a téren mindenki elmondhatja a véleményét tessék eljönni és megszólalni!

Kritizálni nagyon könnyű,tenni valamit a városért nagyon nehéz ilyen nyomás alatt.

2011. 10. 07. 11:14

Nem csak Dániel Péterrel van probléma. A hibákkal, amiket sorban követünk el és nem valljuk be, hogy elkövettük. Ezt tette Meggyes is! Meggyes frakció a Városházán harmatgyenge, de ők diktálnak, nem vagyunk függetlenek. A hibákat -az ő szemszögükből- az RTVE meg a Hídlap jól használja ki. Ezért is valaki felelős. Szerintem a hozzá nem értőink, akikről a Szeretgom főszerkesztője beszélt.

Soha nem csak a saját fejünkkel kell gondolkodni!

Ezért léptem is. Demonstrációt bejelenteni a Meggyes birodalom ellen. Úgy tudom, ezt teszik a nemzeti radikális szervezetek is...Kacsintás

 

( Ja még valami. Engem a Gyurcsány kormány rendőrsége probált felelősségre vonni azért, hogy ki beszélt az általunk rendezett rendezvényen. Azt is tudom, hogy a jogi felelősség a szervezőké. Ők határozzák meg, ki megy a mikrofon elé. Ezért ezt nem vállalni, hát nekem etikátlannak tűnik…)

2011. 10. 07. 10:31

És a harmadik rendezőcsapat?