Blogger-per: blogger : bukott polgármester - 90 : 10
Bulvár
2010. nov. 23.

<p>Még 2009. áprilisában kaptam egy irodalmi igényességgel megformált, remekbeszabott <a href="http://www.metaprime.hu/users/ask/meggyes_vs_bejo.pdf">keresetlevelet</a>, amelyben engem, mint bloggert <a href="http://www.szeretgom.hu/content/53021-felsegsertes">perelt be</a> az azóta csúfosan elhasalt volt polgármester: Meggyes Tamás. Szépen pontokba szedve sorolta, hogy szerinte mi mindent követtem el ellene.  Meggyes később kiegészítette azzal, hogy szerény személyem munkássága szerepet játszott abban, hogy elveszítette a polgármesteri posztot.</p>

A napokban, így több mint másfél év után első fokon ítélet született.

Az ítélet szerint három mondat valóságát nem tudtam bizonyítani, amely miatt egy kb. 6 soros elnézéskérést kellene leírnom, valamint 6.000 forint illeték megfizetésére köteleztek volna. Meggyes Tamás  pervesztesként 112.500 forint perköltséggel lóg nekem, valamint 54.000 forint illetékkel az állambácsinak.

Az elsőfokú ítélet tömören összefoglalva: 90:10 ide. De természetesen az ítéletet megfellebbezem.

Az eddigi szokásoknak megfelelően, ragaszkodva az ügyben a teljes nyivánossághoz az ítélet szövegét elérhetővé tettem a http://www.metaprime.hu/users/ask/meggyes1millioblogger.pdf webcímen. A dokumentum hosszasan, oldalakon keresztül sorolja a vád és a védő álláspontját valamint a bíróság döntését és annak értelmezését.

Jómagam most csak egyetlen bekezdést emelnék ki. Ahogy már utaltam rá, Meggyes felelőssé tett abban, hogy elvesztette a polgármesteri tisztséget Esztergomban.

A bíróság álláspontja ezzel kapcsolatban a következő:

(...) a polgármesteri tisztség elvesztése - bekövetkezésében ugyan az alperes közrejátszott, mint esztergomi közszereplő, azonban nem a megyei bíróság által megállapított jó hírnevet sértő bejegyzésekkel, hanem az egész - javarészt jogszerű - tevékenységével.

Azt hiszem blogger ennél nagyobb elismerést nem kaphat bíróságtól!

Forrás: meggyesahibas.blog.hu

(forrás)