Jazz and Wine
2010. 07. 31. 16:00
2010. 07. 31. 22:00

Széchenyi tér

Július 31., szombat

16.00 STEP BY STEP együttes

 

18:00 NAGY JÁNOS TRIÓ

Nagy János - zongora
Banai Szilárd - dob
Szappanos György - bőgő

A Nagy János Trio 2000-ben alakult. A 2001. évi Mediawave Fesztiválon együtt játszottak a világhírű David Murray szaxofonossal. A Gramofon Magazin kritikusai a koncertet az év Jazz eseményének szavazták meg. A trió Nagy János szerzeményeit szólaltatja meg ezen az estén.

 

20:00 HARCSA VERONIKA

Blaho Attila - zongora
Majtényi Bálint- dob
Oláh Zoltán - nagybőgő

Harcsa Veronika fiatal jazzénekesnő, 2008-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zenemıvészeti Főiskola jazz tanszékén. 2005-ben alapította saját jazz zenekarát, mellyel még ugyanabban az évben elkészítették Speak Low címı, jazz standardeket feldolgozó lemezüket. A Speak Low 2007. júliusában jelent meg Japánban a Nature Bliss kiadónál, és megjelenésekor rögtön a legnagyobb japán lemezbolthálózat, a Tower Records vokális jazz eladási listájának élére ugrott. Különféle zenei fesztiválok résztvevőjeként fellépett már Japánban, Németországban, Ausztriában, Svájcban, Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában, Izraelben, Görögországban, Szlovákiában, Szerbiában és Romániában.
A 2007-es Budapest Fringe Fesztiválon „A FRINGE LEGJOBB HANGJA" díjat nyerte.

 

22:00 THE ELECTRONIC DREAMS

Oláh Tzumó Árpád - billentyűk
Csókás Zsolt - gitár
Barabás Tamás - basszusgitár
Borlai Gergő - dob

A Tzumo Electronic Dreams a fiatal magyar jazzmuzsikus-generáció tehetséges, keresett és nagy múlttal rendelkező tagjaiból alakult. A zenekarvezető és a kompozíciók szerzője Oláh Tzumó Árpád. Zenéjük a jazz, a rock, a klasszikus zene, a world music és elektronikus zenei irányzatok elemeire épül, majd az improvizáció és a képzelet ereje teljesíti ki azt. Tzumo Amerikában töltött évei után 2002-ben eMeRTon díjban részesült, a Sláger Rádió pedig az „Év fiatal jazztehetségei"-nek járó díjat adományozta neki. Egy évvel később az 50 legsikeresebb magyar fiatal közé választották. 2004-ben „My time" című lemeze megkapta Magyarország legnagyobb zenei elismerését, a Gramofon-díjat.