MSZP Esztergom közleménye + 2 tiltakozó nyilatkozat a Munkáspárttól
Közélet
2009. aug. 6.

<p style="text-align: justify;"><strong> </strong></p>
<p><strong>A Magyar Szocialista Párt Esztergom Térségi Szervezete megdöbbenéssel értesült a Magyar Önvédelmi Mozgalom 2009. július 25-ei rendezvényén történtekről.</strong></p>

A radikális jobboldali egyesület égisze alatt Esztergom-Kertvárosban megtartott összejövetel és koncert során számos olyan kifejezés, minősítés hangzott el, amely egyfelől félelmet keltett a helyi lakosok többségében, másrészről a rasszista megnyilvánulások majd’ minden elemét felsorakoztatta. Tűrhetetlennek tartjuk, hogy egy ilyen, külsőségeiben és ideológiai megnyilvánulásaiban leginkább a nácizmus korszakát (meg)idéző találkozóra egyáltalán sor kerülhetett, még ha mindez magánterületen történt is. Az eset sajnos nem példa nélkül álló - a korábbiakban volt már hasonló rendezvény -, ám annál szégyenletesebb. Minden jóérzésű ill. személyében sértett ember nevében a leghatározottabban elítéljük az összejövetelen elhangzottakat, és tiltakozunk az ugyanilyen vagy ehhez hasonló találkozók jövőbeni megrendezésének lehetősége ellen.

MSZP Esztergom Térségi Szervezete


Magyarországi Munkáspárt 2006

Komárom-Esztergom Megyei Elnöksége

Esztergom-Kertváros

 

Esztergom város jegyzőjének

Esztergom

 

Tisztelt Jegyző Úr!

Szerettem volna személyesen tiltakozni Önnél a 2009. július 25-én Esztergom-Kertvárosban tartott Magyar Önvédelmi Mozgalom rendezvénye ellen, de lehetetlenségnek tűnik a város vezetőivel személyesen találkozni. Ezért kénytelen vagyok levélben TILTAKOZNI az ellen, hogy ilyen, gyermeki lelkeket megrontó és fasiszta köszönéseket ordibáló „társaságot" engedett a városrész területére.

Az itt lakók, ha akarták, ha nem, hallaniuk kellett a bömbölő trágárságot, a „sieg heilezést". Az idős emberek félelmükben bezárkóztak házaikba, majd másnap azon tanakodtak, ki engedélyezhette ezt, hol lehetne tiltakozni az ilyen koncertek ellen. Volt olyan lakótársunk, aki felhívta a rendőrséget, akiktől megtudta, az engedélyt nem ők, hanem a városháza adta ki.

Ezért megismétlem: TILTAKOZUNK, hogy ilyen csoportok betehessék a lábukat a városba, még ha a rendezvényt magánterületen tartják is.

 

Tisztelettel:

 

Horváth Mihály

a Magyarországi Munkáspárt 2006

Komárom-Esztergom megyei elnöke

Esztergom-Kertváros, 2009.08.04.


Magyarországi Munkáspárt 2006

Komárom-Esztergom Megyei Elnöksége

Esztergom-Kertváros

 

 

 

 

Szivek Ferenc Úrnak

Esztergom

 

 

Tisztelt Szivek Úr!

 

Sajnálatos dolog, hogy július 25-én sor kerülhetett az Ön tulajdonában lévő sportpályán a Magyar Önvédelmi Mozgalom gyalázatos koncertje. Jóérzésű szülők fel voltak háborodva, hogy micsoda trágárságokat kellett a gyermekeknek is végighallgatni, ha akarták, ha nem, mert olyan hangerővel bömböltek. A fasiszták köszönéséről, a „sieg heilről" már nem is beszélve. Idős emberek bezárkóztak házaikba, mert féltek.

Kár, hogy ezen a területen nem a helybéli ifjúság sportolhat, hanem ilyen, a lakosokat mélyen felháborító koncertre került sor.

Levelem megírására azért kényszerültem, mert a személyes találkozás nehezen hozható össze, és TILTAKOZNI akarok a magam, az általam képviselt szervezet tagsága és az itt élők nevében is.

Kérjük, az ilyen jellegű koncerteknek a jövőben ne adjon helyet.

 

 

 

 

Tisztelettel:

 

Horváth Mihály

a Magyarországi Munkáspárt 2006

Komárom-Esztergom megyei elnöke

 

 

 

Esztergom-Kertváros, 2009.08.04.

 

(forrás)