MSZP-s EP-fórum Dorogon
Közélet
2014. máj. 8.

<p style="text-align: justify;">Az MSZP EP-képviselőjelöltjei, Gurmai Zita és Winkfein Csaba a Komárom-Esztergom megyei Dorogon tartottak lakossági fórumot, ahol többek között Magyarország nemzetközi elszigetelődéséről, és az ebből fakadó hátrányokról beszéltek. Az élénk beszélgetés folyamán szóba került a fiatalok elvándorlásának kérdése, az Ifjúsági garanciaprogram és az Európai Választások tétje.</p>

Gurmai Zita elmondta, hogy most óriási a tétje van a május 25-i európai parlamenti választásoknak, mivel nem hagyhatják, hogy a Fidesz, eszelősen Európa-ellenes politikáját tovább folytassa Brüsszelben veszélybe sodorva ezzel a magyar családok felzárkózását a nyugat-európai szinthez. Hangsúlyozta, hogy a Jobbik populista, fasisztoid hozzáállásával nyíltan megkérdőjelezi Magyarország uniós tagságát. Veszélyezteti a magyar gazdálkodók megélhetését biztosító földalapú támogatásokat! Kiemelte, hogy az uniós források nélkül a rendezvény helyszíne, a dorogi József Attila Művelődési Ház sem épülhetett volna át sok új funkciót kínálva a dorogiaknak. „Az MSZP-s képviselők az Európai Parlamentben a tisztességes megélhetést biztosító európai minimálbérért és minimálnyugdíjért, az egyenlő munkáért, egyenlő bér elvéért, a biztos pályakezdésért és munkáért a fiataloknak illetve a gyermekéhezés felszámolásáért fognak küzdeni!” - zárta felszólalását az európai parlamenti képviselő.

 

Winkfein Csaba a fiatalok elvándorlásának problémáiról beszélt. Elmondta, hogy közel 500.000 magyar kényszerült elhagyni az országot, jobb életet keresve Nyugat-Európában. „London lett a második legnagyobb magyar város, mivel idehaza a kormány nem tesz semmit a biztos és méltányos megélhetést biztosító munkahelyek kialakításért. Ahelyett, hogy a vállalkozásokat ösztönöznék, hogy egyre több valós munkahelyet hozzanak létre, kamu közmunkaprogramokon éheztetik a magyarokat. A magyar kormánynak lehetősége nyílt volna rá, hogy az uniós szinten támogatott Ifjúsági garanciaprogram segítségével munkát adjon a magyar fiataloknak, de ezt az alkalmatlansága és trehánysága miatt mégsem tette!” – hangsúlyozta a szocialista képviselőjelölt. „Európai parlamenti képviselőként azért szeretnék küzdeni, hogy minden 30 év alatti fiatalnak biztosítva legyen a méltányos pályakezdés, az uniós források felhasználásával!” – mondta Winkfein Csaba.

 

/mszp.hu/

(forrás)