Gocco taiko csoport Esztergomban
Kultúra
2009. jún. 16.

<p>Június 20.- án lesz a japán Gocco dob együttes -csoport- fellépése a Széchenyi- téren.</p>

Mi???? Taiko?? Nem Tesco???

Nos NEM. A Taiko a hagyományos japán dob neve.
Bővebb infó:
http://www.taiko.org/?gclid=CLWAubTzjpsCFYEI3goduSceqA


Ez főként azért nagy szó, merthogy egy a világ sok országában ismert zenekarról van szó. Magyarországon is volt már fellépésük régebben.
Ennek ellenére remek kis városunk még remekebb honlapján(http://www.esztergom.hu/wps/portal//aktualis?docid=AAMN-7SHBL7) egy fél - negyed- mondatban van megemlítve. Az hogy egyáltalán lesz valami zenekar ami dobolni fog.

 E programhoz csatlakozva a főtéren már kora este nagy lesz a felhajtás, tradicionális japán dobegyüttes,  Szent Iván-éji tűzugrás

Lehet, hogy tényleg ennyit érnek csak a többi sok világhíres fellépő (nem lenézve a őket sem !!) mellett, ez esetben elnézést kérek. A kérdés számomra az, hogy ennyire nem becsülünk meg semmit, ami nem esztergomi??Őszintén szólva nekem kicsit- nem is kicsit - bántotta a szememet a dolog amikor az interneten( nem is esztergomi oldalakon) ráleltem erre a hírre.

Tény erről nem a polgármester tehet. Gonodolom én hiszen azt nem várom el senkitől sem, hogy mindenre odafigyeljen.
Annyiban azonban mégis úgy érzem, hogy az ő és képviselőtársaié a felelősség, hogy sikerült elérniük, hogy semmi ami kicsit is nem magyar ami kicsit is arról szól, hogy ismerjük meg a többi kultúrát, az valahogy meglátásom szerint sokadrangú téma lett.

Ennek ellenére persze valaki leszervezte, valaki meghívta őket. Csak ez a valaki nem figyelt oda arra, hogy az esztergomiak tudjanak róla, elmenjenek rá. Mert bár plakátok biztos lesznek, csak más az amikor a város újságja(Hídlap) egy cikket közöl az eseményről meg más, ha csak egy mondatot - mint esetünkben-.

De hangsúlyozom nem az a bajom, hogy nem ez folyik a csapból is, hanem hogy sehonnan nem folyik, sőt még csak nem is csöpög.


Végezetül pedig megállapítható, hogy a Széchenyi- téri lakosoknak zajos szombat estéjük leszKirály.

(forrás)