Világhírű klarinétművész vezényli a fúvósegyüttest
2007. jún. 15.

<p>Budapesttől Esztergomig: a Bolero Fúvósegyüttes-Győr nyári koncertjei.</p>

Nyáron sem lesz hiány a Bolero Fúvósegyüttes-Győr koncertjeiből, ugyanis a kilenc tagú zenekar számos helyszínen mutatja majd be színvonalas és széles zenei repertoárját.

A 2004-ben, Győrben alakult együttes a Győri Filharmonikus Zenekar és a Győri Nemzeti Színház zenekarának művészeiből áll, s széles repertoárjukban olyan műveket választottak, amely átöleli a direkt erre az összeállításra írt zeneműveket, illetve népszerű zeneművek átiratait is, a barokktól egészen napjainkig. Felkérésükre három kortárs mű is elkészült, amelyet szintén nagy sikerrel mutattak be. Eddigi koncertjeik során olyan elismert és népszerű zeneszerzők művei csendültek fel, mint Mozart, Beethoven, Händel…

Nyár a Bolero Fúvósegyüttessel

A közeljövőben teljesíti a nyári szünet előtti utolsó fellépéseit a zenekar. Kezdetnek június 17-én, a Four Farthers Énekegyüttes vendégeiként, 20 órás kezdettel, Budapesten a Művészetek Palotája-Fesztivál Színházában lépnek színpadra. Az „Apák napi” koncerten a két együttes mellett fellép még a Benkó Dixieland Band, valamint a Marczibányi téri Kodály Zoltán Általános iskola Gyermekkara is.

Sok kiváló együttes és szólista mellett a Bolero Fúvósegyüttes-Győr is meghívást kapott az idei fertődi Esterházy Kastélykoncertek sorozatába. A koncertre június 23-án, este fél 8-kor kerül sor a kastély impozáns Apollo-termében. A hangversenyen Mozart, Druschetzky, Krommer, és Dvorák művei csendülnek majd fel.

Évadzáró koncert Berkes Kálmánnal

Esztergomba is ellátogat az együttes, méghozzá július 20-án, ahol, a „Viva la Musica” fesztiválon lépnek fel. Itt a Szent Adalbert Központ gyönyörűen felújított udvarkertjében 21 órától csendül fel Mozart nagyszabású szerenádja a „Gran Partita”. Az együttest ezúttal Berkes Kálmán világhírű klarinétművész és karmester vezényli. Egyben ez a koncert fogja zárni a formáció 2006/2007-es évadját.

Akik tehát nyáron is szeretnék a Boleró Fúvósegyüttes-Győr hangversenyeit élvezni, azoknak nem kell mást tenniük, mint a fent említett helyszínekre ellátogatni, s ha ezeket a programokat választják, akkor garantáltan nívós és színvonalas zenei élményben lesz részük.

– Havassy Anna Katalin –

forrás:zene.hu

(forrás)