Testületi ülés percről percre: Vita a menekültkvótáról, polgármesteri nyilatkozat Waldorf-ügyben

Testületi ülés percről percre: Vita a menekültkvótáról, polgármesteri nyilatkozat Waldorf-ügyben

2016. 02. 04. 8:05

Szöveges tudósítással jelentkezünk a Városházáról. 9-kor kezdünk.

Költségvetés '16 (csupán tervezet)

Napirenden február 4-én

 

10:22-Köszönjük a figyelmet!

10:20-Széchenyi tér 14.: Esztergom megvásárolná az ingatlan állami tulajdonrészét. Tervben van, hogy az épületen keresztül nyitnának utat a Széchenyi tér és a Kis-Duna sétány között. Elfogadják (elvi szándéknyilatkozat).

10:16-Esztergomi Szimfónikusok Alapítványát támogatjuk 500 ezer forinttal.

10:14-Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány ingatlanbérlési kérelme. 2017. február 20-ig meghosszabbítják (Széchenyi tér 1.).

10:10-Mikor iratkozhatunk az esztergomi óvodákba? 2016. április 25-26., 8.00-12.00 és 13.00-16.00 óra között. Elfogadják.

10:00-Nyíri: A súlyozás lesz a lényeg a költségvetésben, láttuk, hogy tavaly is mik valósultak meg és mik nem.

9:56-Philipp Frigyes (főépítész): Versenyt futunk az idővel. Több ötlet is felvetődött, folyamatosan vizsgáljuk a lehetőségeket. Romanek: A piacosok véleményét is kikérjük. Nagyon fontos hely egy közösség életében. Ha elmegyek egy városba, biztos, hogy megnézem a piacát.

9:52-Piac? Sürget az idő, hamarosan kezdődik a Simor János utca felújítása. Nincs forrás egyelőre a végleges elhelyezésre, ezért átmeneti megoldás lesz első körben.

9:50-Magasak a működési költségek, szűk a költségvetés. Felvetődött új adók bevezetése is, de ezeket elvetettük, nem akarjuk tovább terhelni a lakosságot.

9:43-Most éppen záporoznak a költségvetéshez érkező kiegészítések. Újabb járda- és útfelújításokat helyeztek kilátásba. A későbbiekben majd részletesebben is foglalkozni fogunk az új tételekkel. Várhatóan február végére készül el teljes egészében a 2016-os költségvetés.

9:37-Romanek: Az élményfürdő értékesítésének lehetőségeit vizsgálják.

9:35-Költségvetés. Folyik a mérleg egyensúlyba hozása. Menetközben derült ki, hogy az iskolák átvétele durván egy milliárddal többet ró majd az éves büdzsére.

9:28-Romanek: Esztergom nem utasította el a Waldorfot. Megkérném az esztergomi médiát, hogy tájékozódjanak előtte nálam az ügyben, mielőtt internetre vetnek valamit.

ITT a hírhedt cikk és hozzzászólásdömping, amely borzolta a városházi kedélyeket.

9:25-Romanek: Esztergomnak nem kellett a Waldorf téma. Hazudni nem szabad. Portálokon keringenek hírek, magukat jól informáltnak gondoló emberek kommentelgetnek valótlanul a témában. Az igazság: az Arany János Iskola egykori épületének hasznosítására több terv is van, egymás mellett működhetnének különböző szervezetek. Majd az Esztergom c. újságban fog megjelenni közlemény, hogy eloszlassuk a tévhiteket.

9:23-Elutasítjuk a kvótát (Vigh László és Nyíri Attila ment szembe a többséggel, a többiek a kvóta elutasítása mellé tették le a voksukat).

9:20-Nyíri: nyilvánvalóan politikai célzatú az előterjesztés. Esztergom egy erőteljesen klerikális város, a városvezetés is ebben a szellemben cselekszik. Ezért érthetetlen. Erkölcsi tartás, hit többet nyomna a latba - úgy gondoltam. Romanek: erkölcsi tartás megítélése vagy a hitünk számonkérése nem a mi kompetenciánk. Sasvári: nem menekültekről van szó, hanem bevándorlókról. Eck: befogadom Stámusz Andrea módosítóját. Mi indokolja ezt az egész procedúrát? A megelőzés. Nyugaton bajok vannak. Ami a hitet illeti: a segítség a lényeg, nem a befogadás. Nem erkölcsi alapokon kell dönteni. Tóth Tamás: a kvóta ellen szavazunk, ezek az emberek nem akarnak ide jönni, Nyugatra szeretnének menni. Magyaroroszágra akaratukon kívül hoznák őket a kvóta révén.

9:18-Stámusz: a Jobbik teljes mértékben egyet tud érteni az előterjesztéssel, egészítsük ki, hogy a visszatoloncoltakra is vonatkozzon.

9:16-Menekültkvóta elutasítása (előterjesztők: Eck András és Sasvári Viktor). Eck: önkormányzatokra nagy teher hárulna, ha megszavaznák a kvótát. Stámusz Andrea módosítót nyújtott be.

9:08-HÍD központ vezetője: nem Tordainé Vida Katalin került az intézmény élére. Pályázatot írnak majd ki.

9:05-Üdvözlünk mindenkit! Pillanatokon belül kezdünk.

Törölt felhasználó #3772

2016. 02. 08. 21:43

Esztergom c. újság a kinyilatkozásokról szól, ott a csillogó-villogó Esztergomot láthatjuk, megjelenik benne elsőszámú vezetőnk érzékelése, hogy mit szeret (meg)látni városunkban. De ha kilépünk az utcára, máris szembesülhetünk a valósággal.

Abban reménykedtem, hogy az elmúlt 15 év után végre magára találhat Esztergom, de ez továbbra is csak remény marad? Tényleg, mit is csinált idáig az elsőszámú vezetőnk irányítása alatt a hivatal? Milyen jelentősebb fejlesztést hajtottak végre, a belváros romos épületeit, utcáit, járdáit, tereit, parkolóit mikor teszik rendbe?

Igaz nagyszabású víziókkal még lehetne domborítani, de ezt elődje m1-es már eljátszotta. Városunk a nagy városépítő(k)nek talán már nem dől be. Habár ki tudja, Tétényi után ez a betli kártya is működhet még.

A portálokat minden akarnok hazugsággal vádolja (múltban ezt már megtapasztaltuk – m1-es feling), hisz ott nem az történik amit ők akarnak, azt nem tudja befolyásolni. Ők csak a saját kiadványukat kedvelik, mert ezek irányítottak, ott megjelenhet a kívánságuk. Ott megteremthetik a maguk valóságát, ott el lehet rugaszkodni a világtól. Ott lelki békére találnak, mert csak az jelenik meg ami cenzúrázott (tehát a saját valóságuk).

Ha a polgármester asszony minden hónapban a kamera elé ülne, mit mondhatna a városlakóknak? Az első három előadás után senki sem nézné már a műsort, mert pozitív változásról nem igazán tudna beszámolni, így előbb utóbb unalmassá válna.

Az elmúlt időszakból mit tudna felhozni, netán azt hogy több mint 4 milliárd forint bennragadt a költségvetésbe és így néz ki városunk? Esztergomban sétálva még mindig csak romokat látunk? Egyáltalán mit is mondhatna nekünk? Ez a helyzet sajnos magától beszél, ide nem kell kommentár. 

Én azokat a vezetőket kedvelemem, akik nem csak beszélnek, de tesznek is… és ehhez kevés egy újság működtetése!

 

2016. 02. 04. 16:12

"Esztergomnak nem kellett a Waldorf"téma.

"Majd az Esztergom c.újságban fog megjelenni közlemény,hogy eloszlassuk a tévhiteket."

Szerintem ezt már rég meg kellett volna tenni,például a helyi tévé Háttér műsorában ,mielőtt a Portálokat hazugsággal vádolja.

Miért van az,hogy nem már  másnap indokolja az önkormányzat,hogy mit miért és miért nem?

A találgatásokat csak így lehet megelőzni!

Egyébként az Esztergom c. újságot pénzért lehet megvenni,vagy ingyenes?

Tudnillik én még nem láttam belőle egyet sem pedig itt lakom Esztergomban,ha viszont megvásárolható akkor hol?

A polgármester asszonynak egy hónapban egyszer  a kamerák elé kellene ülni és elmondani a város lakóinak,hogy mi történt és mi történik a városban.(a jót is és a rosszat is)

Ezeket a dolgokat nem a fogadóórákon kell megbeszélni egy-egy lakóval.

A helyi tévé csatornákon sem tudja az ember,hogy mikor mit adnak le,például a testületi üléseket,Háttér műsort,Híradót stb.

Még szerencse,hogy van a Szeretgom ahol tájékozódhatunk az eseményekről,köszönet érte!

2016. 02. 04. 10:27

Az előterjesztés (bevándorló, menekült, migráns, kvóta, stb.) ügyben nem propaganda célzatú! Kőkemény politikai motivációval bír. Megszavazza minden hűbéres önkormányzat, majd a Don kimegy vele Brüsszelbe, ahol bemutatja, hogy az embereket közvetlenül képviselő önkormányzatok egyértelműen elutasítják a kvótát, ergo a magyar emberek személyenként is elutasítják azt, nem csak kormányszinten kapnak hideglelést tőle. Nem más ez, mint Igazi, hamisítatlan, nehézsúlyú demagógia, ami nem mellesleg a mai magyar politika alfája és omegája is egyben.  

2016. 02. 04. 9:52

Kik szavazták meg pontosan ezt a nyilatkozatot?

9:23-Elutasítjuk a kvótát.