Turizmusfejlesztés a régióban – indul a pályázati kiírások társadalmi egyeztetése
2007. szept. 17.

<p>Az ágazat jelentőségét, az ország gazdaságára és az életminőségre kifejtett kedvező hatásait, valamint a turizmusban rejlő további fejlesztési lehetőségeket felismerve ....</p>

Az ágazat jelentőségét, az ország gazdaságára és az életminőségre kifejtett kedvező hatásait, valamint a turizmusban rejlő további fejlesztési lehetőségeket felismerve a turizmus a hazai fejlesztéspolitikában is mind nagyobb figyelmet kap.

A turizmus horizontális, több szektort érintő jellegéből adódóan nem csak a régiók gazdaságát élénkíti jelentős multiplikátor hatásain keresztül, hanem hozzájárulhat a társadalom, a kultúra és a természeti értékek gazdagításához is.

A pályázatoktól elvárt eredmény, hogy a turisták fogadásán és igényeik magas szintű kielégítésén keresztül hozzájáruljon a régiók gazdasági helyzetének erősödéshez, munkahelyeket teremtsen, a helyben élők környezetét gazdagítsa – összefoglalva, hogy javítsa az életminőséget.

Ennek érdekében az egyes pályázati kiírások a régiók adottságait figyelembe véve támogatják a turisztikai attrakciók (például az egészség- és a kulturális turizmus területén) és a turisztikai fogadóképesség (elsősorban a kereskedelmi szálláshelyek) fejlesztését.

Az egyes pályázati kiírásokhoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat szeptember 20-ig várjuk a letölthető kérdőíveken, a megadott e-mail címekre. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a társadalmi egyeztetés során csak a letölthető kérdőívben visszaérkezett véleményeket áll módunkban átvezetni, ezért kérjük, minden esetben abban dolgozzanak.

forrás: kdrfu.hu

(forrás)