A Zöldház Cinema műsora
2008. jan. 7.

<p>Az ebben a pocsék időben a békebeli mozizásra vágyó közönséget a héten Egon és Dönci, az Agyő, nagy Ő, Az arany iránytű és a Dolina című filmek várják a Zöldházban. A mozi kicsi, és szegényes, de a miénk.... :-) A jegyek 500 forintba kerülnek, de hétfőnként a diákigazolvánnyal rendelkezők, szerdánként pedig bárki 350 forintért válthat jegyet. <b>Legyünk kicsit többen a moziban!</b></p>

Január 3-9., csütörtök-szerda 17 óra

Egon és Dönci

Színes, magyar, szöveg nélküli animációs film, 72 perc
Rendezte: Magyar Dániel, Magyar Ádám

A film főszereplői Egon és a macskája. Egon magányos felfedező, aki az űr titkait kutatja, és szándékai szerint a legtöbbször láthatatlan maradna, de leginkább macskájának, Döncinek köszönhetően ez gyakran nem sikerül. Kettejük csetlése-botlása által ismerhetik meg a gyerekek galaxisunk titkait.

Január 3-9., csütörtök-szerda 19 óra

Agyő, nagy Ő

Színes, szinkronizált amerikai vígjáték, 114 perc
Rendezte: Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Főszereplő: Ben Stiller, Michelle Monaghan, Malin Akerman

A sokévnyi agglegényélet és apjának és legjobb barátjának állandó zrikálása lassacskán megérleli Eddie-ben a felismerést, hogy bizonyára túl válogatós, amikor csajozásra kerül a sor. Így aztán amikor véletlenül megismerkedik egy csábos, Lila nevű szőkeséggel, Eddie nem teketóriázik sokat, megkéri a lány kezét. Ám amint az ifjú pár jobban megismeri egymást a kaliforniai partvidéken utazgatva, Eddie kezd rájönni, hogy szörnyű hibát követett el. Nem sokkal azután, hogy elérnek az egzotikus mexikói búvóhelyükre, Eddie beleszeret a talpraesett Mirandába, akinek fogalma sincs arról, hogy Eddie nászúton van.

Január 10-13., csütörtök-vasárnap 17 óra
14-16., hétfő-szerda 19 óra

CSALÁDI VETÍTÉS! Az arany iránytű

Színes, szinkronizált amerikai fantasy, 85 perc
Rendezte: Chris Weitz
Főszereplő: Daniel Craig, Nicole Kidman, Eva Green, Christopher Lee

Egy 12 éves kamaszlány számára természetes, hogy amikor egy barátját elrabolják, és egy párhuzamos univerzumba kényszerítik, ő elindul, hogy megküzdjön a támadókkal, és hazavigye azt, akit a legjobban szeret. A legkülönfélébb lények (páncélos medvék, hárpiák, szitakötőn lovagló epetörők, lélekzabáló fantomok) tarka forgatagában, alakváltó lelke társaságában vándorol világról világra.

Január 10-13., csütörtök-vasárnap, 19 óra
14-16. hétfő-szerda 17 óra

88. MAGYAR FILMSZEMLE!

Dolina

Színes, magyar dráma, 120 perc
Rendezte: Kamondi Zoltán
Főszereplő: Bán János, Derzsi János, Törőcsik Mari, Molnár Piroska

Bogdanski Dolina tipikus közép-kelet-európai település egy tetszőleges korban. Lakói furcsa, megkövesedett diktatúrában élnek, jobbára a szomszédos szeméttelep körüli csencselésekből. Ebbe a városba érkezik Gabriel Ventuza, hogy exhumáltassa és magával vigye apja holttestét.

ELŐZETES január második felére:
- Mézengúz
- Farkas (38. Magyar Filmszemle)
- Macskafogó 2.
- Virágok völgye
- Off Hollywood

(forrás)