Zeitgeist
Bulvár
2011. okt. 29.

<p>Biciklisút Kertváros és az óváros között? Az Alkotmánybíróság elnökének rezidenciája a Simor Kórházban? Új gyalogoshíd a strandfürdő és az Aquasziget között? Kisállattemető? Nosztalgiázzon velünk!</p>

Valamikor, amikor a Meseparkot jelentették be, attól zengett az iwiw, hogy 7-8-9 szálloda épül a városan, pályázatot hirdettek a Lépcsős és a Bottyán híd közötti szigetszakasz átépítésére, és sportcsarnokot akartak a kanonoksor mögé, csináltam egy térképet Google Maps-en. Összevadásztam hozzá sok újságcikket, interjút, hogy az elmúlt években miről írt a sajtó a jövőnkről. Nem a nagyközönségnek készítettem, csak magam szórakoztatására, hogy tudjam követni a sok nagyívű tervet, megfigyelni, hogy hány évig őrzik meg szavatosságukat az ígéretek. Célja nem a számonkérés volt, hiszen nem csak a városi hanem az egyházi és magánberuházások is találhatók a térképen. A lista biztos nem is teljes.

Most előkerült a térkép, jót is szórakoztam rajta. Azt másfél-két év után megnézve alig 1-2 dolog készült el az akkor feljegyzett dolgokból. Ilyen a Szentjános-kúti kápolna és a dzsámi folyamatos restaurálása. Akit érdekel, itt megnézheti a szubjektív gyűjtést.

(forrás)