Kivitelezőt keresnek a beázott mélygarázs fölötti szállodához
Gazdaság
2019. ápr. 25.

<p>A napi.hu-n jelent meg, hogy a<span> szerkezetkész esztergomi Mária Valéria Hotel befejezésének a tervezésére és kivitelezésére keres vállalkozót a Hernádi Zsolt köreihez köthető Solva Property Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Kft. A nyílt tenderfelhívás az uniós közbeszerzési közlönyben jelent meg.</span></p>

A szálloda még 2008-ban kapott építési engedélyt. A szerkezetkész állapotú épületben a tartófalak, födémek, lépcsők már elkészültek. A szakipari munkák, a homlokzat kialakítása, a gépészeti és elektromos szerelések, a szigetelési munkák, a burkolás, továbbá a belsőépítészeti munkák vannak még hátra - áll a kiírásban

A hotel négy csillagos lesz, 149 szobával és 476 autót befogadó parkolóval. Lesz konferenciaterem tárgyalókkal, játékterem a gyerekeknek, továbbá egy 600 adagos konyha. A negyedik szinten fitness-wellness részleg működik majd.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben legfeljebb egy év eredménye volt csak negatív. Ugyanebben az időszakban a nettó árbevételnek el kell érnie a 6 milliárd forintot, és ebből a magasépítési tevezésnek/kivitelezésnek legalább 4,5 milliárdot kell kitennie.

Az ajánlatok beadási határideje június 3. Az értékelésnél 70 súlyszámmal szerepel az ár és 30 súlyszámmal a minőség.

A szálloda a  „TFC-DK-1.2.2.-2018” kódszámú „Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – szálláshelyek létesítése - Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztési térségben nevű pályázat keretében, EU-s (brüsszeli) pénzből valósulhat meg. Egyelőre nem tudni, hogy az Önkormányzat által 1,7 milliárd forintért megvásárolt mélygarázs is felújításra kerül-e a projekt kapcsán, vagy az marad a jelenlegi, szomorú állapotában.

 

Forrás: napi.hu

(forrás)