8 éve nem tartja be a saját jogszabályát Esztergom

8 éve nem tartja be a saját jogszabályát Esztergom

2018. 06. 29. 11:47

Eldöntöttem, hogy beleállok megint egy ügybe az Önkormányzat ellenében. Az alábbi levelet küldtem ma a Városháza részére, és kész vagyok próbapert indítani az esztergomi szülők nevében, ha nem kapok kielégítő választ. 

A cél: érjük el, hogy az ez ügyben folytatott struccpolitika befejeződjön végre. Tisztázódjon, hogy mit is akar kezdeni a város a több ezer aláírt szerződéssel és az alá nem írt, de jó eséllyel jogilag szintén kikényszeríthető potenciális szerződésekkel. 

Esztergomot ugyanúgy sújtja az elvándorlás, a fiatalok kivándorlása, a csökkenő születésszám, mint az ország más településeit: egy átalakított gyermektámogatási pénzügyi alap igen komoly segítség lehet a városnak ezen problémák leküzdésére. Mégsem foglalkozik senki azzal, hogy ezt az idén 13 éves történetet, ami 8 éve totális pénzügyi káoszba fulladt rendbetegye.

 

Tisztelt Cím,

 
Alulírott Cserép János időpontot szeretnék egyeztetni, az Esztergom Város Önkormányzatának 52/2004. (XI.25.) rendelet  a Szent Miklós Alap az Esztergomi Gyermekekért támogatási alap létrehozásáról, a jogosultság feltételeiről és a mőködtetésének rendjéről  (továbbiakban Rendelet) 5/B§ (1) pontjából fakadó szerződéskötési kötelezettség teljesítése céljából. 
 
Három gyermekünk közül kettő a jelenleg is hatályos Rendelet 4. §-nak minden kritériumát teljesíti, mi magunk is a Rendelet 5 §-a szerinti "esztergomi szülőnek" minősülünk. Ennek ellenére az Önkormányzat a Rendeletben meghatározott határidőn belül, tehát a gyermekek születését követő egy évben nem teljesítette saját rendeletéből fakadó szerződéskötési kötelezettségét, nem keresett meg minket annak érdekében, hogy ez a szerződés aláírásra kerüljön.
 
Bízom benne, hogy a jogszabálysértő helyzet orvoslására nyitott az Önkormányzat, és a szerződés pótolható anélkül, hogy ennek érdekében harmadik fél bevonására legyen szükség.
 
Tisztelettel,
 
Cserép János
Még nincsenek kommentek :(