Lőjj egy fotót a virágkocsi Szent Koronával!
Kultúra
2016. aug. 15.

<p>Aztán készíts egy fényképet, ahogy megáldják a Szent Koronát, miközben a kálvinista Róma és a magyar Róma polgármesterei mosolyogva néznek egymásra. Virágok sohasem hoztak még ennyi kapcsolati tőkét Esztergomnak, és sohasem okoztak még ekkora örömet a városlakóknak.</p>

Nagyboldogasszony napján Erdő Péter az esztergomi bazilikában celebrált szentmisét, majd megáldotta a virágokból font Szent Koronát, amely hamarosan elindul Debrecenbe, hogy bemutatkozzon a Virágkarneválon is.

Az esztergomi Várhegyen, ahol a magyar állam történelme is kezdődött reformátusok, keresztények, magyarok és külföldiek együtt ünnepelték az ország egységét, és a szimbólumok szimbólumot, amely megtestesíti mindezt.

Esztergomban utoljára 2001-ben, ugyanezen a napon tört ki korona-láz, akkor a valódi szent ékszert úsztatták fel a Dunán városunkba.

A királyvárosiak egy csoportja azonban még ennél is közelebb menne a koronához, és Esztergomba hozatná, hogy az év minden egyes napján itt díszelegjen a Várhegyen. Korábbi cikkünkben mi is próbáltuk bebizonyítani, hogy  itt a helye Esztergom karjaiban, legalább az év bizonyos időszakában. Ennek még realitása is lenne.

A virágos kocsiról és az áldás pillanatairól készült galériánkat ITT tekinthetik meg.

Közben a város kevésbé frekventált helyszínén, a Széchenyi téren már második napja folyik a Nagyboldogasszony Ünnepnapok. Nem világos, hogy a két rendezvényt miért nem hozták egy tető alá, ha már valami nagyot és maradandót akartak alkotni. Persze az ünnep felénél nem illik még ítéletet mondani, de abban már biztosak vagyunk, hogy a bazilikánál rátapintottak, miből kellene több Esztergomba...

(forrás)