Az év utolsó testületije percről percre
Közélet
2015. dec. 22.

<p>Szöveges közvetítéssel jelentkezünk a Városházáról.</p>

Napirendi pontok

 

Mennyi az annyi? Jutalmak a városvezetőknek?

 

10:12 - Köszönjük a figyelmet!

10:06 - Szerencsés Gergely: gyakran munkaidőn kívül vállalta a felkéréseket. Bánhidy: ezek a hozzászólások is megerősítettek, hogy befogadjam a módosítást. Hathavi jutalmat kap Romanek Etelka, elfogadják.

10:05 - Tordainé Vida Katalin: mindenki emlékezhet arra (egész Esztergom!), hogy miylen állapotban vettük át a várost. Nem volt közvilágítás, nem volt tömegközlekedés, nem volt rend. Amit polgármester asszony az elmúlt időszakban tett, az kiemelkedő, átlagon felüli. Ráadásul az, hogy ennyi nyilvános eseményen részt vett az csak a ráadás.

10:02 - Alberti: ha néha nem gördülékenyek a dolgok, az amiatt lehet, mert iszonyatos teher van rajtunk. Erőn felül teljesít polgármester asszony, fontos üygekben éjszaka kapok tőle e-mailt. Igenis megérdemli a jutalmat.

10:00 - Romanek Etelka: nagy élvezettel hallgattam végig önt. Rengetegen kaptak jutalmat a Városházán, illetve a közmunkások is részesültek hasonló jótéteményben.

9:58 - Nyíri: a felsoroltak, amivel alátámasztják a jutalmakat mind mind polgármesteri munkakör. Ezekért nem lehet jutalmat adni. Vannak pozitív dolgok, ezt nem szeretném elmismásolni, de jó néhány homokszem akad még, amit ki kell söpörnünk. Nagyobb kompromisszumkészség kellett volna esetenként.

 

 

9:52 - Romanek Etelka jutalmáról. Bánhidy: a város megítélése rendkívül sokat változott, rengeteg ügyben áll harcban a polgármester. A város lelki békéje lassan helyreáll. Romanek: kínos ezeket végighallgatni, de én ragaszkodtam ahhoz, hogy ezekről nyílt ülésen tárgyaljunk. Sasvári: hathavi jutalom indokolt! Alberti Péter is támogatja a módosítást.

9:48 - Nyíri: ezek a feladatok a munkakörhöz tartoznak. Nem megy át a módosítás, háromhavi jutalmat kap az alpolgármester.

9:47 - Módosítás. Kéthavira módosítanák a háromhavi jutalmat Bánhidy László számára.

9:46 - Jutalmak. Romanek Etelka: meglehetősen keményen dolgoztunk az elmúlt egy évben, sok volt a munka. Ezt mindenki láthatja az Esztergom újságban felsoroltakból is.

9:45 - Jogvitás ügyekről 2016-tól a képviselő-testület is folyamatos tájékoztatást kap majd (Dr. Alberti Péter javaslata).

9:43 - Zavar támadt az erőben. Nem tudják eldönteni, hogy tárgyalták-e a bizottságok a kérelmet. Végül elfogadják a javaslatot.

9:40 - A volt Megyeháza udvarából (ez most az Önkormányzat parkolója) szeretnék lőni a tűzijátékot idén (Moriani Kft. kérelme).

9:34 - Nyíri Attila: mit akarunk most tulajdonképpen ezzel a bizottsággal? Ha a Roma Foglalkoztatási Kft. hamarabb benyújtotta a kérelmét, miért nem kötöttünk velük szerződést? Azért akarják bevonni a kertvárosi intézmények vezetőit is, talán mert a kertvárosi oktatási komplexumoknak félelmei vannak, hogy az új intézmény elszipkázná a gyerekeket? Romanek: nem erről van szó, több szempont tud majd érvényesülni az új tagok bevonásával. Nincs semmi mögöttes szándékunk.

9:31 - Bizottsági tagok: Tordainé Vida Katalin, Erős Gábor, Meszes Balázs + Tóth Tamás, Nyíri Attila, az Arany János Iskola igazgatója, illetve a Kertvárosi Óvoda vezetője (a plusz tagokat Sztojka Lajos javasolta).

9:29 - Arany János Iskola volt épülete. Ketten is bejelentkeztek érte. A jövőben tervezett Waldorf Iskola és a Roma Foglalkoztató és Oktatásszervező Nonprofit Kft. Eseti bizottságokat hoznak létre a kérelmezőkkel folytatott tárgyalások lebonyolítására.

9:21 - Megpróbáljuk tovább csökkenteni a díjakat jövőre.

9:15 - Hulladékdíj csökkentés a jövőben? Az Önkormányzat levelezett az üzemeltetővel, néha viszont válasz sem érkezett a megkeresésre.

9:12 - Módosíthatják az Investor 2005 Kft-vel kötött szerződést. Ők építik a wellness hotelt az élményfürdő mellett. Ez sürgősségi lesz majd. És zárt ülésen.

9:02 - Köszöntjük olvasóinkat!

(forrás)