2020: kedvező véleményezést kapott az Esztergomba tervezett gigagát

2020: kedvező véleményezést kapott az Esztergomba tervezett gigagát

2015. 11. 30. 14:10

A Vízgazdálkodási Tanács értékelte pozitívan a tervezési anyagot, így újabb lépéssel kerültünk közelebb a védmű megvalósításához.

Ülésezett az Észak-Dunántúli Területi Vízgazdálkodási Tanács, ahol több a szervezet működési szabályzatát is érintő változás mellett napirendre került az esztergomi árvízvédelem kérdése is. A már elkészült, illetve terítéken lévő projektek mellett ismertették a 2014-2020-as uniós fejlesztési időszakban megvalósuló fejlesztéseket is, így elhangzott, hogy Esztergom árvízvédelmének első üteme feltehetőleg ebben a ciklusban épül meg, a beruházásra pedig 9 milliárd forint érkezik városunkba. A Tanács a tervezési anyagot pozitív véleménnyel látta el.

 

Szó esett továbbá, hogy Komárom – Almásfüzitő árvízvédelmi övezet fejlesztéseként 4 km új árvízvédelmi vonalat alakítanak ki, illetve a Concó mellékágának vizes élőhely rehabilitációjára is sor kerül.

 

A tervezett vonalvezetés és a védmű sajátosságia:

  • Nagy-Duna partra kerül a védelem
  • Esztergom déli határterületén hatalmas területeket helyeznek védelem alá
  • egészen Kertvárosig viszik majd a gátat
  • a vonalon földgát és mobilgát szakaszok fogják váltani egymást
  • a témában írt korábbi cikkünket ITT is olvashatják el

 

 

kemoh.hu

2015. 12. 02. 19:32

Hát a hírnek én is örülök,dE ANNAK MÉG JOBBAN TUDNÉK ÖRÜLNI,ha az épitkezést mielöbb elkezdenék !!! - mert az a" hülye víz "nem várja meg mig a gátrendszer elkészül !!!! Egy kicsit gyorsitani kellene az ilyen ÁLLAMIBERUHAZÁSOKAT, - nem olyan sebesség fokozetra gondoltam,mint a Bp - Esztergom vasut fel újjitása !! Igaz az is állami, - sőt EU - s beruházás ami még a mainapig nem készult el !!!I Itt azért hozzá tenném,hogy ez a védvonal kiépitése sen mai keletü !! Tehát jobblenne mielöbb elkezdeni , nincs messze a k.b.2020 - as határidö és ne haggyuk el úszni a várost !! Az is igaz,hogy a határidők  nem betartása az Mo. - on egy nagy tradició !! A városban is akad néhány "tradiciónális " példa.

2015. 12. 01. 8:07
  • Esztergom déli határterületén iszonyatos területeket helyeznek védelem alá

Ez iszonyatosan hangzik....