Dömösön szándékosan gázolót és csalókat, Esztergomban fenyegetőzőt fogtak
Bulvár
2014. máj. 15.

<p style="text-align: justify;">Emberölés kísérlete miatt folytatott nyomozást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a tavaly ősszel történt, Dömös alpolgármestere elleni gázolási kísérlet ügyében, emellett szintén Dömösön fogták el azt a két asszonyt, akik idősektől csaltak ki pénzt.  Esztergomban pedig egy családi perpatvarban teremtettek rendet a rend bátor őrei. Rendőrségi összeállítás.</p>

Szóváltás előzte meg a bűncselekmény elkövetését Dömösön 2013. október 20-án. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a sértettek vitatkoztak a gyanúsítottal, amely után a férfi beült a személygépkocsijába és járművét az út mellett álló férfiak felé kormányozta. A K. L. erőteljes gázt adott, felhajtott a Táncsics utca és Kossuth Lajos utca kereszteződésénél található füves területre és elütötte a sértetteket, akik az ütközés következtében megsérültek. Mindkettőjüket kórházba szállította a mentő. Az 59 éves férfit a rendőrök előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatását követően K. L-t a rendőrség őrizetbe vette, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását. Ellene több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, melyet 2014. május 14-én vádemelési javaslattal küldött meg a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészségnek.

 

 

 

Zoknival házalt a 28 éves N. Anikó és a 43 éves B. Judit 2014. május 14-én Dömösön. Egy idős helybélihez is bekopogtattak. Miután az eladásra kínált zokniból a sértett nem akart venni, a fiatalabb asszony vizet kért, a másik pedig eközben a lakást járta körbe. Az idősebb nő a wc-re is kikéredzkedett, végül a mellékhelyiséget nem használta, helyette az egyik szobába ment. A bácsi mindezt észrevette és B. Judit után ment. Kérdőre vonta, mit csinál odabent, mire a nő közölte, tv-t néz. Ekkor fedezte fel a sértett, hogy táskáját a 43 éves nő elmozdította helyéről. A bácsi ekkor már sejtette a házalók rossz szándékát, ezért elzavarta őket.

 

 

 

A két budapesti asszony falubeli jelenlétértől a helyi körzeti megbízott is tudomást szerzett. Szolgálati mobiltelefonján értesítették őt a lakók. A rendőr ellenőrizte a két asszonyt, akiknél nem talált sem zoknit, sem más eladható ruhadarabot. Azt állították Budapestről busszal érkeztek Dömösre, de a rendőrnek gyanús volt a két asszony által előadott történet. Értesítette az Esztergomi és a Dorogi Rendőrkapitányság nyomozóit, a napokban ugyanis mindkét rendőrkapitányság illetékességi területén történt csalás vétség illetve annak kísérlete.

 

A nyomozók a körzeti megbízott által adott személyleírás alapján ráismertek arra a két asszonyra, akik a gyanú szerint 2014. május 13-án Kesztölcön pénzt csaltak ki egy idős asszonytól. Akkor ágyneművel házaltak, így jutottak be a kesztölci néni otthonába. A takarókért és párnákért 120.000 forintot kértek, végül 80.000 forinttal is beérték a jóval kevesebbet érő portékáért cserébe. A gyanúsítottak Kesztölcön egy fehér színű Suzuki típusú személygépkocsival jártak, így a dömösi körzeti megbízott a faluba érkező kollégái segítségével keresni kezdték a járművet, miközben kollégáik N. Anikót és B. Juditot előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra. Kósa Péter r. törzszászlós a faluban megtalálta a keresett kocsit, melynek indítókulcsa N. Anikó melltartójában volt elrejtve.

 

 A körzeti megbízott Dömösön maradt és megkérdezte az ott lakókat, hátha másnál is próbálkoztak a gyanúsítottak. Kiderült, hogy egy idős asszonynál is jártak. Hozzá kopogás nélkül bejutottak. Már az előszobában álltak, mikor a sértett észrevette őket. Neki is zoknikat ajánlottak megvételre, de a néni távozásra szólította fel őket.

 

 N. Anikót és B. Juditot a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az Esztergomi Rendőrkapitányságon. A gyanúsítottak ellen csalás bűntett és lopás vétség kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség. A két asszonyt az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette.

 

Megszegte a távol tartó határozatot, ezért az esztergomi rendőrök szabálysértési őrizetbe vették a férfit.

 

Édesanyját fenyegette meg egy esztergomi férfi 2014. május 14-én. Az asszony a rendőröktől kért segítséget. Az egyenruhások a sértett fiát előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra és az anya kérésére ideiglenes megelőző távoltartó határozatot hoztak vele szemben. A férfi 72 óráig nem mehetett volna anyja közelébe, de ő 10 percet sem bírt ki. Visszatért az asszonyhoz és az ajtón dörömbölve ismét megölését helyezte kilátásba. Az anya megint hívta a rendőrséget, az egyenruhások pedig újra az Esztergomi Rendőrkapitányságra vitték a férfit. Ezúttal nem engedték szabadon, a távol tartó határozat szabályainak megszegése miatt a rendőrség szabálysértési őrizetbe vette és 72 órán belül bíróság elé állítja.

 

/KEMRFK/

(forrás)