Az E.On esztergomi csapata segített a dömösi gólyának
Környezetünk
2016. máj. 3.

<p>Közvetve pedig a Szeretgom is részt vett a mentőexpedícióban, ugyanis Balázs Miklós, a segítők vezetője, az E.On dömösi küldöttségének vezetője honlapunkról értesült a segítségkérésről.</p>

Korábban írtunk róla, hogy a dömösi fióka és madármentők segítséget várnak, hiszen vendéget kaptak Afrikából. Macamadár fészkét sokáig nem sikerült feltenni a kémény tetejére, majd a média röptében felkapta a témát, és hamarosan megérkeztek a segítők is. Balázs Miklós vezetésével az E.ON esztergomi kirendeltsége daruskocsival sietett Dömösre, hogy díjmentesen feltegye a fészket.

Fotó: Cheekné Réka

Fotók: Fióka és Madármentés

Márton András, a Dömösi Vadmadár Mentőközpont vezetője elmondta, április 29-én délelőtt csöngött a telefonja, és az E.On tatabányai üzem eszetrgomi kirendeltségétől Balázs Miklós úr volt a vonal túlsó végén és egy hihetetlen jó hírt mondott: az E.ON kiküld egy kosaras kocsit Dömösre, és díjmentesen, barátságból és természetszeretetből felteszi a fészket a helyére..., hadd költözzön bele Macamadár. A daruskocsi pedig két óra múlva már tette is föl a fészket.

A dömösi madármentők Facebook oldaláról azt is megtudtuk, hogy Balázs Miklós a szeretgom.hu portálon megjenet segítségkérő cikket olvasta, akkor kezdte el szervezni, hogy segíteni tudjanak Macamadárnak.

 

Fióka és Madármentés

(forrás)