MSZP: A Fidesz jobban szereti Tatabányát, mint Esztergomot

MSZP: A Fidesz jobban szereti Tatabányát, mint Esztergomot

2013. 03. 07. 11:10

Addig amíg Tatabányán az adósság 65 százalékát, addig Esztergomban csak a felét vállalja át az állam. Úgy látszik, hogy Völner Pál számára fontosabb Tatabánya, mint a választókerületéhez tartozó Esztergom.

kép forrása

Arról nem is beszélve, hogy összegszerüleg ha Esztergom is azonos elbírálás alá esett volna, akkor az 50 és a 65 százalék közötti különbség, közel 5 milliárd forintot tett volna ki.

Örvendetes, hogy a Meggyes Tamás okozta adósság felét a Meggyes-utód megoldja, de a város szempontjából jobb lett volna, ha teljesen rendbe hozzák az előző időszak hibáit. Esztergom városa az egyik legjobban eladósodott települések közé tartozott, köszönhetően az átgondolatlan gazdálkodásnak.

Pár éve a fideszes kommunikációs gőzhenger még Esztergom előbbrevalóságát zengte Tatabányával szemben, úgy látszik ez mára megfordult és Tatabánya fontosabbá vált a jobboldali párt számára, mint a királyváros. Esztergom ennél többet és jobbat érdemel.

 

Nyíri Attila                                        Winkfein Csaba

esztergomi elnök                             országos elnökségi tag

 

Törölt felhasználó #3155

2013. 03. 11. 0:17

Így van, amit a kormány eloszt, azt másoktól kell elvenni. Például az adósságnélküli, jól gazdálkodó településektől, kistelepülésektől, konkrét számokkal: http://hvg.hu/gazdasag/20130309_Kivereztetik_a_kistelepuleseket . Korábban a Fidesz Esztergom adósrabszolgaságát eredményező Gyarapodás Programjával dicsekedett, most meg azzal büszkélkedik, hogy másokkal, például az Esztergom környéki kistelepülésekre ráveri ennek a terheit, akik például Esztergomba ingázva megtermelik Esztergom adóbevételeit. Megható a Fidesz Völner féle mesedélutánja. Arra azért kíváncsi lennék, hogy Völner települése a korábban adósság nélkül gazdálkodó Nyergesújfalu mit kapott, a nyergesiek mit gondolnak, hogy lényegében az ő kárukra osztogat Völner Esztergomban? Völner a nyergesiek szavazataival lett képviselő, nekik is tart ilyen szép pénzosztogatási mesedélutánokat, vagy most már Esztergomot akarja gyarapítani? Nagyon unalmas ez a "lócitromról bemagyarázzuk, hogy szilvás gombóc" műsorszám! Kétségeim persze nincsenek, az esztergomiak ezt is megeszik.

Törölt felhasználó #3155

2013. 03. 07. 15:52
Az állam senki adósságát nem vállalja át, mert azt csak szétteríteni tudja az adófizetőkre!

Világos, csak az arányok érdekesek. A Fidesz azzal a retorikával állította maga mellé anno a várost, hogy Esztergomot a kommunisták évtizedeken át hátrányban tartották és Tatabányát nyomták. Erre most Tatabánya arányaiban cirka 15%-kal többet kap tőlük is, mint mi. Ennyit a retorikáról.

Törölt felhasználó #3155

2013. 03. 07. 13:59

Az állam senki adósságát nem vállalja át, mert azt csak szétteríteni tudja az adófizetőkre!
Mindegyikükre!
Jópofák, nem? Először herdálunk, központi parancsra, azután meg nagylelkűen másokkal fizetettjük ki a számlát!
Osztán ez az eljárás mennyivel tisztességesebb, mint amit a szocik csináltak a hitelfelvételek során?Bár abból legalább épült valami, míg Esztergomban csak romokat látni a 25 milliárdos adósságból!