Versenyfutás hatalomért, földért, vízért - Dr. Tóth Ferenc előadása / Aranysólyom előadásorozat
2010. 01. 18. 18:00
-
2010. 01. 18. 20:00

Versenyfutás hatalomért, földért, vízért - Dr. Tóth Ferenc előadása / Aranysólyom előadásorozat

Versenyfutás hatalomért, földért, vízért

Unalomig hallgattuk iskolában az ideológiát, hogy a feudalizmusban minden hatalom földbirtoklásból eredt, de ez ma már nem így van, hiszen az ipar, bankok, de főleg a néphatalom mindent felülírt. De valóban így van-e? A föld kincsei (élelem, víz, olaj, gáz, ércek) ma talán nem hatalmi eszközök? Tán nem azért fogynak állami földjeink, és nem azért szegényítik vészesen gazdáinkat, hogy a hatalmasok véget vessenek maradék szabadságunknak?

Dr. Tóth Ferenc előadása választ ad e kérdésekre. A gödöllői Szent István Egyetem kutatója betekintést ad napjaink őrült földszerzési járványának céljaiba: miként fognak hatalmasok a közeli jövőben aranyárban mérni nekünk ételt, vizet, energiát. Föllebben a fátyol ezen (főleg hazai!) érdekcsoport kilétéről, valódi hatalmi céljairól.

Az agrárszakember választási lehetőséget is tár elénk: Mi jóra hasznosíthatjuk még saját kezünkben lévő birtokainkat azon túl, hogy függetlenségünket őrizzük meg vele: szegények, munkanélküliek, cigányok munkához juttathatók vagy éppen egységünk, egészségünk állítható helyre ősi munkánk "terápiás" művelésével. Önkormányzatok számára kivételes kitörési, függetlenedési lehetőség saját földek művelése, saját terményekkel való közétkeztetés, helyi feldolgozóipar és bolthálózat megszervezése.

Dr. Tóth Ferenc nem felejti el mind materialista mind erkölcsi mind kulturális mind hitbéli ismereteivel alátámasztani mondanivalóját. Mai, középkori és ősi hitvilágunk, földdel kapcsolatos társadalmi életünk is megnyílik nekünk, amint hallgatjuk őt. Előadása végén szívesen beszélget el hallgatóival bármiről; legyen az kiskertek vagy nagybirtokok gondozása, kártevők kordában tartása, társadalomlélektan, munkanélküliség, filozófia, vallás, művészet, életszemlélet.

Minden gondolkodó és érző ember számára kihagyhatatlan előadás várható.

 

Esztergom Kulturház (volt Zsinagóga), 2010. január 18. hétfő este 18:00 kezdettel
Támogatói díj: 500 Ft , Nyugdíjasoknak, diákoknak: 250 Ft

 

2010. 01. 22. 17:55

Az ember és a mezőgazdaság viszonya napjainkban (video)

„Versenyfutás hatalomért, földért, vízért" címmel tartott előadást Dr. Tóth Ferenc hétfőn este 6 órakor a Bajor Ágost Művelődési Házban. Az előadó történelmi illetve bibliai példákon keresztül mutatta be, hogy miért fontos az, ahogy az ember a földhöz viszonyul.

Az esztergomi Aranysólyom Lovagrend és egy baráti kör szervezésében jött létre „A versenyfutás hatalomért, földért, vízért" című előadás a Bajor Ágost Művelődési Házban. A hétfői esemény vendége Dr. Tóth Ferenc a gödöllői Szent István Egyetem docense volt, aki a mezőgazdaság és az ember viszonyáról beszélt az érdeklődőknek. A szakember szerint nem mindegy, hogy hazai műveltséggel rendelkező irányítja a gazdaság menetét vagy olyan emberek, akiknek kulturálisan nincs közük a Kárpát-medencéhez. Véleménye szerint mind a világgazdaság, mind pedig a nemzetgazdaság esetében minden szakterülettel egyformán kell foglalkozni. A szervezők havi rendszerességgel olyan szakembereket hívnak el városunkba, akik politikai pártoktól függetlenül, szakmai, illetve tudományos oldalról közelítik meg a kijelölt témát. Az előadások során mindig olyan aktuális témákat dolgoznak fel, melyek segítségül szolgálhatnak egy-egy szakterületen dolgozóknak.

http://www.etvonline.hu/etv/index.php?dir=hir_reszletes_inc&id=2134

2010. 01. 18. 23:13

Nagyszerű volt ma este Tóth Ferenc előadása.

Érdekes hasonlatokat osztott meg a közönségével.

 

 

2010. 01. 18. 17:06

Kértük őt, hogy az előadás második felében beszéljen az önellátó gazdálkodás fontosságáról is.

Remélem most nem lesz mezítláb a színpadon, mint máshol volt olyan alakalom ahol ezt megtette.

Ezt az előadást rögzíti valamelyik helyi TV ( ETV vagy KTV) társaság?

2009.08.16.

2010. 01. 18. 15:52

Valóban nagyszerű szakember. Ráadásul pártfüggetlen,  de manapság ez a téma úgy tűnik nem igen érdekli az emberek többségét.

Valakinek a fórumokat is olvasgatni kell :-)

 

Kértük őt, hogy az előadás második felében beszéljen az önellátó gazdálkodás fontosságáról is.

2010. 01. 17. 20:18

Nagyszerű szakembernek tartom Dr. Tóth Ferec urat.

 

Több videó is szerepel a videómegosztókon ami az előadásain készűltek.

Faültetés
A Szent Korona országa, népeinek élete

Parasite I. - Kik pusztítják a Magyar Nemzetet?

stb.

 

Remélem kellemes előadásban lesz részünk.