Árukapcsolás

Árukapcsolás

2008. 03. 18. 12:34

Három pályázati felhívás jelent meg a városi honlapon. A pályázati feltétel: nyírj füvet a panel körül.

A mai napon a következő három pályázati felhívás jelent meg a www.esztergom.hu oldalán:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS LAKÓÉPÜLETEK LAKÁSONKÉNTI HŐFOGYASZTÁSÁNAK SZABÁLYOZÁSÁRA
Megtekintés: www.esztergom.hu

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS , ÉPÜLETEK ENERGIATAKARÉKOS FELÚJÍTÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSÉR
Megtekintés: www.esztergom.hu

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS LAKÓÉPÜLETEK EGYCSATORNÁS GYŰJTŐKÉNYEI FELÚJÍTÁSÁRA
Megtekintés: www.esztergom.hu

A pályázati feltételek első két pontja mindhárom esetben megegyezik:

1. Szükséges a lakóközösséghez tartozó valamennyi lakás részéről írásbeli nyilatkozat a köztisztaság fenntartásáról, parkok és fák védelméről, valamint az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről szóló 45/2003.(X.22.) esztergomi ör. rendelet 9. § (4) bekezdésben foglaltak szerint a hozzájuk tartozó zöldfelület 5 éven keresztüli folyamatos gondozásáról a pályázati felhívás 1. számú melléklete szerinti tartalommal. 

2. Szükséges a lakóközösséghez tartozó valamennyi lakás részéről írásbeli nyilatkozat a települési szilárdhulladék kezelési közszolgáltatásról szóló 10/2004.(IV.1.) esztergomi ör. rendelet 10. § (1) bekezdésben foglaltak szerint a hozzájuk tartozó gyűjtőedény(ek) környezetének tisztántartásáról 5 éven keresztül a pályázati felhívás 2. számú melléklete szerinti tartalommal.


2008. 04. 06. 1:56

Szerintem mindenki a saját portáját söpörje: az önkormányzat azt ami az övé, a háztulajdonos meg a sajátját. Engem felháborít az, hogy a járdáról a havat nekem kell eltakarítani, de adott esetben közterülethasználati díjat kell fizetnem.

Ha Te ön szorgalomból megteszed, az szép és követendő példa, nem szabad kötelezővé tenni.

2008. 04. 06. 1:51

Azért ez nagyon durva! A Közig Hivatal-ha jól emlékszem- törvénytelennek nyilvánította a fűnyírási rendeletet. Most így próbálják szívatni saját választóikat?

Az önkormányzat nem szivességet tesz, amikor pl havat takarít, utcát söpör, hanem törvényben meghatározott kötelezettségét teljesíti. Minél gazdagabb a város, ezen tevékenységek köre egyre bővülhetne. Itt meg kastély, élményfürdő, külföldi falvak támogatása van napirenden, az alattvalók meg szolgáljanak. Ma még csak fűnyírás, holnap már a kátyúzás is kötelező lesz.

Persze meg is érdemlik a lakók (vagy alattvalók?), ha nem zavarják el az őket sanyargató uraikat.

Eredeti méret

2008. 04. 05. 19:52

Nem tudom miért is okoz ekkora problémát, hogy csinálni kell valamit.

Ne haragudj, de ez a történet nem erről szól.

Ha az illetékes minisztérium meghatározta a pályázat feltételeit, azt egy önkormányzat nem írhatja felül, főleg nem ilyen módon. Ha a Meggyes levelében szereplő feltételek kikötésére az eredeti pályázati feltételek nem adnak módot, akkor ez egyértelműen zsarolás, és ilyen módon törvénysértő.

A pályázatot egyébként három esetben lehet benyújtani:

1. Egycsatornás gyűjtőkémények felújítására, vagy

2. Távhővel ellátott lakóépületek lakásonkénti hőfogyasztásának szabályozására alkalmas eszközök beszerelésére, vagy

3. Iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos felújítására.

A társasház, amelyben lakom, nem rendelkezik egycsatornás gyűjtőkéménnyel, nincs távhővel ellátva és nem ipari technológiával épült.

Ehhez képest a levelet nem csak a lakástulajdonosok kapták meg, hanem mindenki, aki be van jelentve, sőt, olyanok is, akik már meghaltak vagy évek óta nem laknak itt.

Ennyit a hivatal precízségéről...

gömbicica

2008. 04. 05. 19:12

Panelprogram jó dolog. Feladatokra kitérve:

én nem kockaházban lakom, de nekem normális dolog, hogy elsöpröm a járdát, kigereblyézem a füvet, ha nagy meleg van nyáron meg is locsolom,

A boltom előtt is összetakaritok minden nap, és nyári melegben a pormentesitésre is gondolok.

Nem tudom miért is okoz ekkora problémát, hogy csinálni kell valamit. Ha jó lenne a lakóközösség, szerintem szórakozásból is meg lehetne lépni a rendrakást.

Eredeti méret

2008. 04. 05. 16:09

A névre szóló levélben ez is szerepel:

"A pályázati feltételeket az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium határozta meg (...)"

Ezek szerint a nevezett minisztérium határozta meg a gyüjtőedények környezetének tisztántartását és a zöldterület folyamatos gondozását mint feltételt? Vagy városunk vezetése megint felülbírált egy magasabb szinten kidolgozott feltételrendszert? Vagy hogy is van ez?

Törölt felhasználó #43

2008. 04. 05. 15:26

2 db nyilatkozat van. Az egyik a kukatakarításos, a másik pedig ( letölthető innen: www.esztergom.hu ) ezt írja:

kötelezettséget vállalok arra, hogy a köztisztaság fenntartásáról, parkok és fák védelméről, valamint az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről szóló 45/2003. (X. 22.) esztergomi ör. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 9. § (4) bekezdésben foglaltakat tudomásul véve a lakóközösséghez tartozó, a Rendelet 2. számú mellékletében meghatározott zöldterület folyamatos, a Rendeletben felsorolt módon történő gondozásában a támogatási szerződés aláírásától számított öt éven keresztül részt veszek.

míg az első nyilatkozat csak ennyit ír:

kijelentem, hogy a települési szilárdhulladék kezelési közszolgáltatásról szóló 10/2004. (IV. 1.) esztergomi ör. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 10. § (1) bekezdésben foglaltak alapján a lakóközösséghez tartozó gyűjtőedény(ek) környezete tisztántartásában a támogatási szerződés aláírásától számított öt éven keresztül részt veszek.

Törölt felhasználó #43

2008. 04. 05. 15:18

A névre szóló levelében, amit ma találtam a postaládában , már szerepel! A támogatás egyetlen feltétele csupán, a gyüjtőedények környezetének tisztántartása és a zöldterület folyamatos gondozása.

Törölt felhasználó #43

2008. 04. 05. 15:11

A Hídlap ( hidlap.net ) 4 oldalt szentel a panel programnak, nagy kár, hogy a feltételek felsorolásából az a kis momentum, hogy vállalni kell a fűnyírást és egyebeket, valahogy kimaradt!

Törölt felhasználó #43

2008. 03. 18. 13:53

elírás az esztergom.hu-n

2008. 03. 18. 13:50

 Szeretném megkérdezni, hogy mi az a "gyűjtőkény"?